West-Canada road trip

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

Dag 1: Calgary Area

De reis begint in Calgary Area, de oostelijke toegang tot de Rocky Mountains. Dichtbij de prairies en de uitlopers van de bergen. Het is het grootste stedelijke gebied tussen Toronto en Vancouver. Het gebied is verdeeld in twee regio's, Calgary City, inclusief het stadscentrum en Calgary International Airport. De stad heeft veel restaurants, bars en winkels. Als voormalige frontier town bezit het ook een rijk historisch erfgoed.

Dag 2 & 3: Banff

De tweede bestemming tijdens deze road trip is Banff. De vakantieplaats Banff, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed, is het belangrijkste commerciële en culturele centrum in het Banff National Park. De hoogste stad in Canada ligt in de Alberta Rockies langs de Trans-Canada Highway. Banff staat bekend om de bergachtige omgeving, warmwaterbronnen en biedt voldoende outdoor sporten zoals wandelen, fietsen, klimmen, skiën, snowboarden en sleeën.

Dag 4: Lake Louise

Na Banff te hebben ontdekt rij je door naar Lake Louise. Lake Louise ligt in het hart van de Canadese Rocky Mountains in het Banff National Park, 57 km ten noordwesten van Banff. Deze plek staat bekend om het bergmeer met sprankelend blauw water.  Het is één van de grootste ski en snowboard alpine resorts in Canada. De Icefields Parkway is een 232 km lange weg, één van de spectaculairste wegen in Noord-Amerika, die Lake Louise met Jasper verbindt. Langs deze weg vind je oude gletsjers, bergmeren, watervallen en brede valleien. Van Lake Louise wordt gezegd dat dit het meest gefotografeerde meer in Canada is.

Dag 5 & 6: Jasper National Park Area

Vanaf dag vijf ga je het Jasper National Park verkennen. Dit National Park ligt ten noorden van Banff National Park, is het grootste van de Canadese Rocky Mountain Parks en maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Brede valleien, ruige bergen, gletsjers, bossen, alpenweiden en wilde rivieren langs de oostelijke hellingen van de Rockies vormen samen het ongelooflijke landschap. Er ligt meer dan 1200 kilometer aan wandelpaden en er zijn vele spectaculaire wegen door de bergen. In het park verblijven verschillende wilde dieren, zoals grizzlyberen, zwarte beren, bevers, elanden en nog veel meer.

Dag 7 & 8: Well Gray Provincial Park Area

Na het prachtige Jasper National Park Area te hebben bezocht gaat de reis verder naar Well Gray Provincial Park Area in de provincie Brits-Columbia. Brits-Columbia is gelegen tussen de Stille Oceaan in het Westen en de schitterende Rocky Mountains in het Oosten. De wilde kustlijn van BC loopt over 27.000 kilometer en bevat diepe fjorden en ongeveer zesduizend eilanden, de meeste onbewoond.

In het Wells Gray Provincial Park Area vind je 39 watervallen, daarom draagt het de bijnaam "Canada's Waterfalls Park". Deze uitgestrekte wildernis biedt grote meren, diepe kloven, met gletsjers bedekte bergtoppen, brede alpenweiden en oerbossen. Het park biedt uitstekende mogelijkheden om wildlife te spotten.

Dag 9 & 10: Whistler

De volgende stop is Whistler. Whistler is gelegen onder aan de Blackcomb en Whistler Mountains. De bergen beschikken over meer dan 7000 acres ski en snowboard terrein, met 37 liften die meer dan 200 pistes faciliteren. Het gebied is erkend als top skigebied in Noord-Amerika. Maar ook in de zomer heeft deze stad veel te bieden, zoals het kampioenschap golfen, meer dan 200 winkels, 90 restaurants en bars en een groot scala aan accommodatie.

Bij een bezoek aan Whistler is de Peak 2 Peak Gondola een echte must see. Het verbindt de toppen van Whistler en Blackcomb, hierdoor ontstaat de langste en hoogste lift in de wereld. Het biedt onvergelijkbare uitzichten van torenhoge vulkanische pieken tot het aan de kust gelegen regenwoud.

Dag 11: Parksville

De stad Parksville op Vancouver Island ligt aan de kust en is omringd door beboste bergen. Het is bekend om zijn lange stroken strand die de mogelijkheid bieden om diverse watersporten te beoefenen. De stad beschikt over een aantal historische gebouwen die zorgvuldig bewaard zijn gebleven en bezocht kunnen worden. Golfers hebben in de omgeving de keuze uit 6 golfbanen. Net buiten Parksville ligt het Mount Arrowsmith Biosphere Reserve, een UNESCO Werelderfgoed mini-ecosysteem. Dit systeem voorziet de natuurlijke omgeving van een breed scala aan flora en fauna.

Dag 12 & 13: Pacific Rim National Park Reserve Area

Het laatste National Parc in deze road trip is het Pacific Rim National park Reserver. Dit nationale park is een dunne landstrook gelegen langs de zuidwest kust van Vancouver Island. De prachtige eilanden, stranden en dramatische zeegezichten zijn verdeeld in drie geografisch verschillende park units: Long Beach (het meest toegankelijke), Broken Group Islands (met ongeveer 100 eilanden in Barkley Sound) en de uitdagende 72 kilometer West Coast Trail. Long Beach is het meest toegankelijke van het park en het populaire deel met hotelaccommodatie in Ucluelet en Tofino. Een andere mogelijkheid is Barkley Sound.

Dag 14 & 15: Victoria

Op dag 14 rij je naar Victoria. Victoria, ook wel bekend als de "Stad van de Tuinen", is de hoofdstad van British Columbia en ligt op de zuidpunt van Vancouver Island. Een van de belangrijkste attracties is een korte wandeling rond het centrum te beginnen met de musea en architectonische bezienswaardigheden van de Inner Harbour, gevolgd door Government Street en de historische gebieden van Chinatown en de Old Town. De Inner Harbor van Victoria is het vertrekpunt van diverse havencruises, charters om te vissen en te varen, walvis spotting trips en kajaktochten. Victoria is een unieke mix van oude charme en belevenissen van de nieuwe wereld.

Dag 16-18: Vancouver Area

De laatste stop van deze road trip is Vancouver Area. Vancouver Area omvat de bruisende stad Vancouver, de international luchthaven en de steden in de omgeving, zoals Surrey, Port Coquitlam, North Vancouver, New Westminster, Delta, Langley, Burnaby and Maple Ridge.

Op dag 18 verlaat je het indrukwekkende West-Canada en vlieg je weer naar huis. Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om een op maat gemaakt voorstel te maken!

Het fotogenieke Thailand!

20 juni 2024

Wil je zelf schitterende foto's maken? Wij delen onze favoriete plekken in Thailand om te fotograferen! Van de majestueuze tempels in Bangkok tot het betoverende landschap van Chiang Mai, Thailand is rijk aan adembenemende fotolocaties. Ontdek in deze blog de mooiste foto-hotspots van Thailand en leg onvergetelijke momenten vast.

Rondreis door Mexico

16 mei 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door het veelzijdige Mexico. De meest opmerkelijke attracties zijn de grote Pre-Columbiaanse historische plaatsen en ruïnes, koloniale steden, natuurreservaten, piramides, heilige plaatsen van de Maya's en de Azteken en de uitgebreide kustlijnen van meer dan 10.000 km met beroemde badplaatsen. Ontdek dit alles in een rondreis door Mexico!