Het beste van twee werelden: op Camper & Cruise door West-Canada en Alaska

Stel je voor: de ochtendnevel trekt op boven de majestueuze Rocky Mountains van West-Canada. Een dennengeur dringt je neus binnen terwijl je je klaarmaakt voor een dag vol avontuur. Met je huurcamper rijd je over kronkelende wegen door een landschap dat uit een ansichtkaart lijkt te komen. De ene dag sta je oog in oog met een eland, de volgende dag wandel je door velden vol wilde bloemen. Na je kampeeravontuur laat je je camper achter en begin je aan een nieuwe dimensie van je reis: een cruise naar Alaska. Terwijl het schip door de betoverende Inside Passage glijdt, tekenen majestueuze ijsbergen en walvissen zich af tegen gletsjers en fjorden.

West-Canada

Canada wordt ook wel het land van duizend meren genoemd. De bekendste - en volgens velen de mooiste - liggen in de Rocky Mountains. Maak een camperreis door West-Canada en breng een bezoek aan Banff National Park, waar je geniet van een 360 graden uitzicht op Sulphur Mountain. Liever Canada’s blauwe meren bewonderen? Stap in de shuttlebus in Lake Louise en zie het azuurblauwe water van het gelijknamige meer met eigen ogen. ’s Nachts slaap je niet in een hotelkamer, maar midden in de natuur. Parkeer je huis op wielen de campground, steek de grill aan en geniet van een zelfbereide maaltijd terwijl je terugblikt op een dag vol avontuur.

Over de adembenemende Icefields Parkway rijd je naar Jasper National Park: niet alleen het grootste, maar volgens velen ook het mooiste park in de Rocky Mountains. Het biedt een thuis aan diersoorten als elanden, herten en beren. Maak in de vroege ochtend een scenic route door het park en je fotocamera niet! Die heb je ook nodig tijdens een boottocht over Maligne Lake, het grootste gletsjermeer van de Canadese Rockies. Op de terugweg naar de camping kun je stoppen bij Jasper Sky Tram, waar de kabelbaan je over een beboste helling naar Whistlers Mountain brengt. Ver boven de boomgrens geniet je van een magnifiek uitzicht over besneeuwde bergtoppen, kronkelende rivieren en het stadje Jasper.

Rivieren, gletsjers en watervallen

Tijdens de rit naar Clearwater zie je de immense Rocky Mountains verdwijnen in achteruitkijkspiegel verdwijnen. Ga raften of hiken in North Thompson River Provincial Park of sla je hengel uit. Ook het verderop gelegen Wells Gray Provincial Park is met zijn diepe riviervalleien, uitgestrekte bossen, hoge bergen, gletsjers en watervallen het bezoeken meer dan waard. Neem droge kleding mee als besluit naar de Mouls Falls of naar de Dawnson Falls te wandelen!

Van camper naar cruise

Een Alaska-cruise vanuit Vancouver is een avontuur dat je je hele leven bijblijft. Ruil je camper in voor een hut en verruil je wandelschoenen voor teenslippers. Aan boord van het cruiseschip geniet je van eersteklas entertainment, gastronomische diners en fascinerende excursies. Neem een duik in het zwembad, dineer aan boord en kijk een film in de bioscoop. Aan variatie geen gebrek! Terwijl je door de Inside Passage vaart, zie je majestueuze bergen, diepe fjorden en gletsjers die in zee uitmonden. Onderweg kun je bultruggen, zeeleeuwen, orka's en bald eagles spotten. Verken kustdorpen met inheemse culturen laat je betoveren door gezang van vogels. Een Camper & Cruise reis is een avontuur dat je de natuurwonderen van West-Canada en Alaska van heel dichtbij laat beleven.

Ben je ook zo enthousiast geworden over een Camper & Cruise reis door de prachtige wildernis van West-Canada en Alaska? Aarzel dan niet langer! Neem vandaag nog de eerste stap naar het realiseren van je droomreis en neem contact op met je persoonlijke Travel Counsellor.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.