Dans de flamenco in... Andalusië

Met dank aan: La Casita en Verkeersbureau Costa Del Sol

Onlangs vertrokken wij naar Spanje om daar een voor ons onbekend gebied in het achterland nabij Malaga te ontdekken: Andalusië....

Wij waren erg benieuwd naar de diversiteit in het gebied qua natuur, gastronomie, villa’s en de gastvrijheid van de bevolking. Een fantastisch vooruitzicht natuurlijk. Met de informatie van vrienden en collega’s in het hoofd springen we in de auto naar Schiphol om met Vueling naar Malaga af te reizen.

Op ruim een halfuur rijden vanaf de luchthaven van Malaga verblijven wij de eerste nachten op een kleinschalig vakantiepark La Granja de Antonio in Alhaurin el Grande. Na een goed ontbijt met heerlijke verse vruchtensappen en vers gebakken broodjes lopen wij onder leiding van de gastvrije eigenaar door de vriendelijk aangelegde tuin met een ruim zwembad, groentetuin, speeltuin en een mooi terras. In combinatie met de diverse type villa’s en appartementen is het duidelijk dat er hier voor de diverse familiesamenstellingen een goede keuzemogelijkheid is om een fijn verblijf te hebben. Alles voelt als zeer aangenaam.

Uiteraard willen we ook de omgeving verder bekijken en op zoek gaan naar de stuk voor stuk prachtig gelegen villa’s in een landelijk gebied waarbij er genoten kan worden van rust en stilte. We gaan op pad in een 4-wheeldrive huurauto met voldoende pk’s om de bergen in te gaan. Alle villa’s beschikken over een eigen zwembad met voldoende privacy. Qua inrichting heeft iedere villa zijn eigen thema. Veel van deze villa's hebben ook een eigen boomgaard en snel wordt er wat fruit geplukt, heerlijke volle vruchten waarvan het sap de volgende ochtend weer bij het ontbijt wordt aangeboden. Zelf fruit plukken in je ‘eigen’ tuin! HEERLIJK! In dit prachtige gedeelte van Andalusië treffen we op de diverse heuvelruggen en nabij Spaanse dorpen villa’s aan waar kleine en grotere gezinnen kunnen verblijven. Zelfs voor grotere groepen is er een mogelijkheid om te genieten van wat deze omgeving te bieden heeft.

Malaga

De nabijgelegen stad Malaga staat op het programma: een moderne, gezellige, bruisende stad. Onder leiding van een gids maken we een wandeling langs onder andere het Plaza de la Constitución, een lokale markt waar we fruit en noten mogen proeven. Een bezoek aan het Alcazaba en Castillo Gibralfaro, beide gebouwd in Moorse stijl, ontbreekt niet. Wat een heerlijke stad, een stad in ontwikkeling, een cruise-haven, mooie winkelstraten, een compact centrum met musea, een stad met veel vriendelijke mensen. ´s Middags genieten we van een heerlijke tapaslunch bij El Pimpi, een authentiek Spaans restaurant waar in het verleden al veel beroemdheden hebben genoten van het uitgebreide tapasmenu. De meesten van hen signeerden een van de houten wijnvaten die als decoratie in het restaurant staan. Daarom is het ook erg leuk om tussen de diverse gangen door of aan het einde van de maaltijd een rondgang door het restaurant te maken. Met een gepassioneerd flamenco-optreden in Alhaurin el Grande sluiten we de dag af. In de zomermaanden als er gezinnen met kinderen op de accommodatie verblijven worden er ook geregeld flamenco-lessen voor kinderen gegeven en mogen zij ´s avonds optreden voor de ouders. Maar ook zonder les, is mij gebleken, kun je opeens worden uitgenodigd om mee te doen met een optreden…

Mijas

De volgende dag brengen we naast een bezoek aan diverse villa´s ook een bezoek aan het witte dorpje Mijas. Dit dorpje heeft nog veel van zijn oude charme behouden, met de kleine witte huisjes gebouwd tegen de heuvel. De smalle straatjes met vele toeristische winkels zorgen ervoor dat het levendig en druk is in deze veel bezochte plaats in Andalusië... druk maar niet vervelend druk. Erg leuk blijft het traditionele gebruik van de ezel-taxi’s, ongewoon, maar we konden in ieder geval wel zien dat de ezels met respect worden behandeld.

Tolox

Vandaag verruilen we ons appartement in Alhaurin el Grande voor een nieuwe omgeving: Tolox, een groene omgeving waar we eveneens heel vriendelijk door de Nederlandse beheerders ontvangen worden in Finca El Moralejo. De diversiteit aan villa’s zien wij ook in deze omgeving. De gastvrijheid is groot en de avond wordt besloten met een heerlijke paella en diverse wijnen ondersteund door traditionele live muziek.

Om op een nog leukere manier de natuur te bekijken rijden we naar een manege om te paard een tocht door natuurgebied Sierra de las Nieves te maken. Ook voor hen met geen of weinig rijervaring is een tocht per paard een mooie manier om onder leiding van een stoere Spaanse begeleider dit natuurgebied te verkennen. Een adembenemende tocht met dito uitzicht! Een picknicklunch in El Burgo geeft in deze omgeving wel een relaxed gevoel. Daarna bezoeken we nog wat villa´s en voordat het diner met Zuid-Amerikaans tintje wordt aangeboden, genieten wij eerst nog van een drankje bij het ruime zwembad.

Een mooie afsluiting van een aantal dagen genieten in Andalusië. Het besluit om terug te keren is snel gemaakt. Het thuisfront overtuigen zal weinig moeite kosten wanneer we deze mooie indrukken in woord en beeld gaan overbrengen! Er is nog veel meer te ontdekken: meerdere uitdagende golfbanen zoals Alhaurin Golf en de mooie steden Ronda, Sevilla en Cordoba. Fietsen en wandelen: de beroemde kloof ´El Caminito del Rey´ is onlangs heropend en sinds de grote renovatie een stuk toegankelijker en veiliger geworden voor toeristen. Naar verwachting zal dit een van de meest populaire attracties van deze regio worden!

Wij hebben genoten.
Adios Andalusië!

Ook een trip naar Andalusië maken? Je Travel Counsellor regelt het graag voor je.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.