ABC Eilanden cruise

Stel je eens voor. Je stapt in het zonnige Florida aan boord en laat je meevaren naar tropische bestemmingen zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. Maar niet alleen dat, je gaat ook nog naar Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line in de Bahama’s. Lees snel verder en laat je inspireren.

Dag 1: Vertrek naar Miami of Ft. Lauderdale vanaf luchthaven Amsterdam of Brussel

De reis start op de luchthaven van Amsterdam of Brussel voor een vlucht naar Florida. Afhankelijk van de eigen voorkeur vlieg je naar Miami of Ft. Lauderdale (mogelijk met overstap). Op de luchthaven staat een transfer op je te wachten die je naar je hotel in Miami brengt. Je verblijft voor één nacht in het Miami Lakes Hotel (of vergelijkbaar) o.b.v. logies.  

Dag 2: Inscheping op schip Holland America Line

Vandaag stap je aan boord van het cruiseschip van Holland America Line. In de ochtend word je wederom met een transfer van het hotel naar de haven van Ft. Lauderdale gebracht waarna je inscheept en de cruise kan beginnen. Nadat de koffers zijn uitgepakt voor de komende 10 dagen en de scheepshoorn klinkt om het vertrek aan te kondigen is de cruise écht begonnen.

Dag 3 +4: dag op zee

Een dag op zee is het uitgelezen moment op het gemakje het schip te ontdekken. Slaap lekker uit en geniet van een ontbijtje in de hut of in de verschillende restaurants aan boord. Op culinair gebied ben je bij Holland America Line aan het juiste adres. Met 13 verschillende restaurants en bars is er keuze genoeg. Of je nu graag à la carte in de Main Dining Room, een van de specialiteitenrestaurants (tegen betaling) of informeel in het Lido Market Restaurant eet, de kwaliteit is altijd van het hoogste niveau.

Dag 5: Kralendijk, Bonaire

Wanneer je de haven van Kralendijk in komt, realiseer je je dat dit een van de meest gemoedelijke aanlegplaatsen is. Bonaire bied je vooral rust, wat ten goede komt van de bezienswaardigheden van Bonaire. Ontdek de legendarisch ongerepte wildernis, zowel boven als onder de oppervlakte; mangroven vol vissen, zoutvlakten vol flamingo's en riffen vol met... van alles.

Dag 6: Willemstad, Curaçao

Er is zoveel te zien en te doen op Curaçao. Dit prachtige eiland heeft een goede mix van geschiedenis en modernisme waar iedereen echt van kan genieten. De hoofdstad van Curaçao, Willemstad, is bijna net zo oud als een beroemde Nederlandse nederzetting en werd gesticht in 1634, slechts 10 jaar na Nieuw-Amsterdam, later New York genoemd. Het gehele historische centrum van Willemstad is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Natuurwonderen zijn er ook: enkele van de mooiste duik- en snorkellocaties van de Caribbean zijn hier te vinden.

Dag 7: Oranjestad, Aruba

Het winderige Nederlandse eiland Aruba, gelegen voor de kusten van Venezuela en Colombia, voelt aan als een andere wereld. Wanneer je een cruise naar Aruba maakt, kun je ontspannen in de schaduw van een wuivende Dividivi boom op een ongerept strand of ongetemde kustkliffen in een exotisch landschap vol cactussen verkennen.

Dag 8 + 9: dag op zee

Dat klinkt als muziek in de oren, is een uitspraak die Holland America Line op het lijf geschreven is. Aan boord ervaar je de beste livemuziek op zee en nog veel meer. De Music Walk biedt onvergetelijke optredens aan met artiesten van wereldklasse met meerdere podia op een steenworp afstand van elkaar. Of kies toch voor de ontspanning, lees een boek op het achterdek onder het genot van een drankje of laat je helemaal in de watten leggen in de Greenhouse Spa & Salon.

Dag 10: Half Moon Cay, Bahama’s

Vandaag zet je voet aan wal op het privé-eiland van Holland America Line de Bahama’s; Half Moon Cay. Dit tropische eiland met hagelwitte stranden en een heerlijke warme azuurblauwe zee is een oase van rust en ontspanning. Het is werkelijk een paradijs op aarde en het is ook niet gek dat veel gasten op slag verliefd zijn op dit eiland. Ook voor de actieveling is er genoeg te doen op het eiland. Ga bijvoorbeeld kajakken door de mangroves, een dag op Half Moon Cay zal je niet snel vergeten.

Dag 11: Aankomst Ft Lauderdale

De koffers zijn weer ingepakt en in de ochtend na het ontbijt neem je afscheid van het schip en haar vriendelijke bemanning. Met een transfer word je naar de luchthaven van Miami of Fort Lauderdale gebracht waarna je in de loop van de middag terug naar Nederland of België vliegt (mogelijk met overstap). Vanuit Amerika vlieg je ’s nachts terug naar Europa.

Dag 12: Terugkomst in Amsterdam of Brussel

In de loop van de ochtend komt de vlucht aan in Amsterdam of Brussel en is de reis helaas alweer ten einde.

De voorbeeldroute is gebaseerd op de ABC-eilanden cruise met vertrek op de volgende data:

3 november, 24 november 2023 (op deze datum maak je geen stop op Bonaire), 05 januari, 26 januari, 16 februari, 8 maart en 29 maart 2024. Voor al deze data geldt dat vlucht 1 dag eerder vertrek vanuit Nederland of België.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.