4 dingen in Belize die je nog niet gedaan hebt

Het is geen geheim, velen komen naar Belize voor het prachtige onderwaterleven en de weelderige jungles. Ook het heerlijke eten, de gastvrije mensen en talloze activiteiten die je kunt ervaren, zijn ongekend in Belize. Terwijl de meeste bezoekers staan te popelen om de Great Blue Hole of San Pedro van hun Belize bucketlist te strepen, is er nog veel meer te ontdekken!

1. Waterval abseilen

Voor de junglejunkies die houden van een stevige wandeling, is deze activiteit een goede manier om je bloed te laten stromen. Een plek waar je je vaardigheden kunt oefenen, is in het Bocawina National Park. Terwijl je gezekerd aan een harnas langs de waterval naar beneden stort, zal je de gutsende watervallen op een heel andere manier kunnen waarderen.

2. Hokeb Ha Grot

Deze grot ligt in het zuidelijke district van Toledo en is ook bekend als Blue Creek Cave, dichtbij het Maya-dorp met dezelfde naam. De grot heeft een prachtige waterval. Als je eenmaal bij de ingang van de grot bent, zie je binnenin een enorme grot met lange lianen en kristalachtige smalle kamers. De grot ligt op de top van een heuvel en het helder blauwe water stroomt op een natuurlijke wijze naar binnen.

3. Rivier Ponton Tour

Deze tour vindt plaats op een pontonboot, de maximale snelheid waarmee hij de rivier afglijdt is vier tot acht kilometer per uur. De hele tour duurt ongeveer 1,5 uur, waarbij de gids je meeneemt naar verschillende punten langs de rivier om wilde dieren te spotten. De boot heeft comfortabele houten zitplaatsen met veel ruimte om rond te lopen en foto's te nemen van alles wat je zien. Als je de rivier opvaart, zorgen de rustgevende geluiden van vogels en de wind voor een serene ambiance.

4. Maya Sjamaan Healing & reinigingsritueel

Elijio Panti was een wereldwijd bekende natuurgenezer die leefde in San Antonio Village, in het Cayo District. Toen hij in 1996 op 103-jarige leeftijd overleed, nam zijn nakomeling zijn kennis en vaardigheden over om de erfenis voort te zetten. Vandaag de dag kun je een Mayan Cleansing & Healing Ritual boeken, waarbij een sjamaan kruiden zal gebruiken om je aura te reinigen en je te helpen genezen. Een onvergetelijke ervaring die voortkomt uit oude tradities.

Het fotogenieke Thailand!

20 juni 2024

Wil je zelf schitterende foto's maken? Wij delen onze favoriete plekken in Thailand om te fotograferen! Van de majestueuze tempels in Bangkok tot het betoverende landschap van Chiang Mai, Thailand is rijk aan adembenemende fotolocaties. Ontdek in deze blog de mooiste foto-hotspots van Thailand en leg onvergetelijke momenten vast.

Rondreis door Mexico

16 mei 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door het veelzijdige Mexico. De meest opmerkelijke attracties zijn de grote Pre-Columbiaanse historische plaatsen en ruïnes, koloniale steden, natuurreservaten, piramides, heilige plaatsen van de Maya's en de Azteken en de uitgebreide kustlijnen van meer dan 10.000 km met beroemde badplaatsen. Ontdek dit alles in een rondreis door Mexico!