3 natuurwonderen die je niet mag missen op Aruba

Aruba biedt een gevarieerd landschap met prachtige zandstranden aan de westkust, dramatische rotsformaties aan de noordkust en een meer rustige, kalme zee aan de zuidkust. Deze combinatie van landschappen is zeldzaam op één bestemming en maakt Aruba uniek. Ga op een prachtige reis naar Aruba, samengesteld door jouw persoonlijke Travel Counsellor. Lees hieronder drie natuurwonderen die je niet mag overslaan.

Bezoek aan Aruba Natural Baby Bridge

Naast de brokstukken van de Natural Bridge zie je nog een kleinere versie van de natuurlijke brug, de Baby Bridge. Het indrukwekkende hieraan is hoe het water met een grote kracht tegen de kust aan slaat. De kans dat je hier nat wordt is groot, maar dat is het zicht meer dan waard en een beetje afkoeling kan op Aruba nooit kwaad. Van alle bruggen op het eiland is deze het makkelijkst te bereiken.

Hiken door Arikok National Park

Het national park Arikok neemt 20% van Aruba in. Je wandelt er dus niet zomaar even door. De natuur is hier erg divers en toont bezoekers nauwe grotten bewoond door vleermuizen, hoge kliffen waar het water met zo'n kracht tegen slaat dat het meters hoog opspat en zandduinen bedekt met de wortels van de planten die hier en daar uit het zand omhoog schieten. Erg indrukwekkend!

Beklim de Hooiberg

Met een top op 167 meter hoogte lijkt de Hooiberg misschien niet zo indrukwekkend, maar je zal toch meer dan 600 treden naar boven moeten klimmen om de top te bereiken! Kom op adem terwijl je geniet van het fantastische uitzicht.

De Hooiberg ontstond ooit door een opwelling van magma onder het aardoppervlak en bestaat uit de granietachtige steensoort ‘Hooibergiet’ die de berg zijn naam gaf.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.