Caribisch Gebied

Aruba

Fotografie: Aruba Tourism Authority

One happy island met parelwitte stranden en vriendelijke mensen. Aruba is wat je zoekt!

Met de meeste zonuren van het Caribisch gebied heeft Aruba iets onaantastbaars. Het wordt ook wel het Aruba-effect genoemd. Iets onbeschrijfelijks waardoor bezoekers direct verliefd worden op het eiland en keer op keer weer terugkomen!

Culinaire parels

Van fine dining tot eten op het strand, het is allemaal mogelijk op Aruba. Geniet van heerlijke Nederlandse pannenkoeken, een frisse Aruba Ariba cocktail en een met ham en kaas gevulde pastechi. Deze lokale deegsnack smaakt nog beter met een scheutje pica di papaya, een pittige lokale saus. Aruba staat ook bekend als een culinair walhalla voor gezonde eters, hoewel de lokale keuken veelal uit vlees, vis en barbecues bestaat, vind je op het eiland steeds meer restaurants met vegetarisch en plantaardig eten. 

Goed om te weten

Drinkwater

Drinkwater

Het drinkbare kraanwater van Aruba voldoet aan de hoogste standaarden conform de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Zonbescherming

Zonbescherming

Draag bij aan de bescherming van de koraalriffen van Aruba. Dit doe je door natuurlijke zonnebrand met mineralen te gebruiken.

Plastic tassen

Plastic tassen

Op het hele eiland zijn plastic tassen verboden. Draag bij aan het schoonhouden van het eiland door geen wegwerpplastic te gebruiken.

Klimaat

Met een constante temperatuur het hele jaar door, is het heerlijk vertoeven op Aruba. Altijd tijd voor een verfrissende duik!

 

28°C

Handig!

Arubaanse florijn

Arubaanse florijn

Pinautomaten vind je overal op het eiland. Hier pin je Arubaanse florijn en in sommige gevallen ook Amerikaanse Dollars. Het geven van een fooi kan naar eigen inzicht. Bij sommige restaurants en hotels zijn de servicekosten al bij de prijs inbegrepen. Deze kosten worden onder het personeel verdeeld.Altijd vervoer

Altijd vervoer

Het grootste busstation op Aruba bevindt zich in hartje Oranjestad. De bussen rijden dagelijks met regelmaat en bij de hotels staan diverse bushaltes. Ook vind je overal taxi- en autoverhuurbedrijven. Parkeer niet op een van de geel gestreepte plekken in Oranjestad, deze plekken zijn namelijk voor medewerkers gereserveerd.

Interessant feitje

Er zijn maar liefst 96 verschillende nationaliteiten onder de ruim 106.000 inwoners.

Fotowaardige plekken in Aruba

Tres Trapi Beach

Bezoek de Tres Trapi Beach aan de noordwestkust van Aruba. Loop zo het helderblauwe water van de oceaan is als je de stenen treden van de uit rots gehakte trap afloopt. Vandaar ook de naam Tres Trapi, wat 'drie treden' in het Papiaments betekent. Ontdek dit onbekende piepkleine strandje en geniet van de stilte en schoonheid van deze unieke plek. 

Alto Vista Kapel

In het noorden van Aruba vind je de Alto Vista Kapel. Het is gebouwd in 1750 en is de oudste kerk in Aruba. Het staat hoog op een heuvel waardoor je een mooi uitzicht over het hele eiland hebt. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor onder andere huwelijksceremonies. 

Eagle Beach

Eagle Beach is het breedste zandstrand van Aruba. Er is van alles te doen op dit parelwitte strand. Even tot rust komen in de schaduw of juist actief watersporten. Het kan allemaal. Wat je ook echt op de foto moet zetten zijn de kenmerkende fofotibomen. Je kunt deze unieke bomen met hun kronkelende stam niet missen. 

Privé-belevingen

Privé-diner

Privé-diner

Aruba is de perfecte plek om even tot rust te komen. Dit kan bijvoorbeeld met een privé-beleving. Denk dan aan een professionele chef-kok die in jouw vakantiewoning een lokale maaltijd voor jou bereidt. Toch liever eten met je voetjes in het zand? Kies dan voor een romantisch privé-diner aan het strand.
 

Privé-kookles

Privé-kookles

Een blijvende herinnering én een nieuw gerecht leren maken. Dat kan met een privé-kookles waarbij je jouw eigen pastechi's maakt. Deze deegsnack in de vorm van een halve maan wordt gevuld met vlees, tonijn of kaas. Heerlijk toch? Als je toch opzoek bent naar wat actievers kun je het water opgaan voor een privé vistocht. Je gaat dan met lokale vissers jouw avondmaaltijd bij elkaar vissen.