FAQ

Waar moet ik rekening mee houden als ik toch een nieuwe boeking wil maken naar een code oranje gebied?

Voor boekingen met vertrek in 2022 of later geldt dat Travel Counsellors haar (pakket)reizen niet automatisch annuleert bij een code oranje/rood reisadvies voor bestemmingen vanwege de COVID-19 situatie volgens de informatie zoals vermeld via: www.diplomatie.belgium.be.

De COVID-19 situatie is niet meer te classificeren als een onvermijdbare en buitengewone omstandigheid. Boek je naar een bestemming met een reisadvies code oranje/rood, dan dien je er rekening mee te houden dat de kosten bij eventuele annulering/omboeking/repatriëring/gevolgkosten voor quarantaine situaties e.d. ten gevolge van de COVID-19 situatie en reizend naar een code oranje of rood bestemming (alleen noodzakelijke reizen) voor jouw eigen risico en jouw eigen rekening zijn. Indien er kosten ontstaan vanwege een andere situatie, zoals bijvoorbeeld een aardbeving op de plaats van bestemming, dan zal Travel Counsellors handelen volgens de pakketreisvoorwaarden.

Tevens vragen wij je om een disclaimer formulier in te vullen indien je een boeking maakt op het moment dat er een code oranje reisadvies voor jouw reisbestemming geldt. Jouw persoonlijke Travel Counsellor zal je dit formulier verstrekken.

Jouw Travel Counsellor zal zoveel mogelijk proberen om de annulerings- of omboekingskosten van jouw Travel Counsellors (pakket)reis zo laag mogelijk voor je te houden en je bij het verzorgen van nieuwe boekingen informeren over de annuleringsbepalingen voor jouw reis. Voor boekingen die wij maken via overige (reis)organisaties en vervoersmaatschappijen en wij optreden als doorverkoper/bemiddelaar zijn wij afhankelijk van hun wijzigings- en annuleringsbeleid.