Droomhuis gevonden!

Je zoekt die parel, waar jij en je reisgenoten niet over uitgepraat raken. Dichtbij zee en op een rustige en idyllische plek. Een tijdelijk thuis onder de Spaanse zon waar je automatisch de versnelling een tandje lager zet. Wij hebben deze plek voor je gevonden. Lees hieronder meer over de mooiste plaatsen aan de Costa Blanca Noord met de beste vakantiehuizen en appartementen aan zee.

Gezellig vissersdorp Moraira

Moraira is een gezellige Spaanse kustplaats waar massatoerisme niet aan de orde is. Je vindt er geen hoogbouw, geen grote hotels. Hier is het leven anders. Rustiger. De omgeving ligt bezaaid met prachtige vrijstaande villa’s, bijna allemaal met privé-zwembad en veel buitenruimte. Maar ook enkele leuke geschakelde woningen en mooie appartementen met gezamenlijke zwembaden. Van oudsher is Moraira een vissersplaatsje en nog altijd is er een dagelijkse aanvoer van verse vis in het dorp. Het heeft een mooie kleine jachthaven en draagt inmiddels het imago van een mondain dorp, maar gelukkig nog met een eigen en authentieke Spaanse sfeer.

De fraaie baaien van Moraira

Voor de leukste stranden ben je in Moraira aan het goede adres. Het zandstrand van Moraira zelf is niet al te groot, maar ligt in het dorp waardoor je voor een goede lunch gewoon even het centrum inloopt. 1,5 km verderop en via een prachtige wandelroute langs zee ligt de oogverblindende baai van El Portet met twee leuke tapasbars. Een absolute aanrader is het bewandelen van het ecopad tussen Moraira en Calpe. Je wandelt van baai naar baai terwijl je getrakteerd wordt door oogverblindende uitzichten op zee. Onderweg vind je hier en daar een chiringuito, een strandbar. Heel fijn voor een ijskoud drankje of een lunch. En doe je zwembroek maar vast aan, want in deze azuurblauwe wateren wil je graag een duik nemen!

Het leven is goed in een vakantiehuis

De ervaring leert dat de vakantiehuizen in deze regio eigen voelen. Het voelt snel als een echt thuis. Natuurlijk ontdek je de omgeving, zoals de Jalon Vallei met wijngaarden en bodega’s, het natuurgebied Montgó en bezoek je misschien Valencia of Alicante. Maar wat is er dan fijner om aan het einde van de middag terug te keren, een duik in je eigen zwembad te nemen om vervolgens aan de rand van het water zelfgemaakte tapas te nuttigen met een glas Cava in je hand. Hoewel de omgeving bezaaid ligt met de beste en leukste restaurants is het ook heerlijk om de barbecue aan te steken. De versafdelingen van de supermarkt Mercadona heeft een keur aan dagverse vis en goed vlees. En gelukkig zijn er ook steeds meer vegan producten verkrijgbaar. Het leven is goed aan de Costa Blanca Noord.

Hotspots in Jávea

Jávea is een geliefde badplaats en onvergelijkbaar met andere Spaanse dorpen aan de kust. Wat Jávea uniek maakt zijn de diverse stranden en charmante baaien waardoor je je niet beperkt hoeft te voelen tot één vaste plek. Iedere dag een ander stukje ontdekken zonder dat je er ver op uit hoeft. Ga zeker eens lunchen bij Cala Clemence in de baai van Cala del Portixol. Genietend van een verse salade of tapas kijk je uit over het azuurblauwe water dat contrasteert met de witte kiezels van het strand. Zeer fotogeniek!

Om naast de mooie baaien te zien hoe ruig de kust eigenlijk is, is het zeer de moeite waard naar het uitzichtpunt van Cap de la Nau te rijden. De steile en ruige rotswanden zien er imposant uit. Voor een dagelijks strandmomentje is het centraal gelegen Playa Arenal de favoriet. Dit brede en lange zandstrand is populair en dat is niet voor niets, want er is van alles te doen. Naast diverse watersportmogelijkheden vind je op de boulevard volop restaurants en terrassen. Een goede plek om in de avond heerlijk te flaneren aan zee. Een gezellige locatie voor een ontbijt, drankje tussendoor of diner is de oude haven van Jávea met onder andere het aan zee gelegen Cala Bandida en The Beach House Jávea. Wandel ook een keertje door het authentieke centrum van Jávea met kleine straatjes en geniet van de unieke mediterrane sfeer.

Binnen enkele uren in het paradijs

En hoe kom je daar nu, bij je huis aan zee. Er zijn gelukkig heel veel keuzes, waarvan de eigen auto een veel gekozen vervoermiddel is. Met 1 overnachting in Zuid-Frankrijk rijd je er in 2 dagen naartoe. Maar wij kunnen ons voorstellen dat je kiest voor snelheid en gaat voor een vlucht naar Valencia of Alicante, die nog geen 2,5 uur duurt. Je hebt de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf vrijwel alle luchthavens in Nederland en de grensregio’s in België en Duitsland. Zowel de vlucht als de huurauto worden door je persoonlijke Travel Counsellor geregeld. Laat de voorpret maar beginnen!

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.