Europa

Italië

Zie je jezelf slingeren langs de kliffen van de Amalfi-kust richting de sprankelend blauwe wateren? Zet je je tanden in een zacht puntje pizza margarita? Dwaal je tussen de afbrokkelende ruïnes van Herculaneum; een stad die eeuwen geleden werd begraven onder de lava?

 

Waar je gedachten ook naartoe afdwalen wanneer je aan Italië denkt, het is een paradijs voor ‘foodies’, cultuursnuivers en zonaanbidders. Italië is een bestemming waar het aantal plekken om te verkennen eindeloos lijkt.

Natuurlijk behoort de Italiaanse cultuur niet alleen tot het verleden - het land staat nog steeds aan de top van de haute couture! Bewonder de stijlvolle inwoners die, op naaldhakken van acht centimeter hoog, over de geplaveide straten slenteren. Winkelliefhebbers zullen zich in het paradijs wanen als ze door de boetieks van Milaan slenteren. Gastronomen kunnen zich voorbereiden op een vakantie met onvergetelijke maaltijden. De wereldberoemde Italiaanse keuken is natuurlijk nog lekkerder als ze in haar thuisland wordt bereid. Je kunt je verheugen op interessante regionale variaties van de favoriete pizza- en pastagerechten van Italië.

Klimaat

Lente

Lente

16°C

Zomer

Zomer

24°C

Herfst

Herfst

17°C

Winter

Winter

9°C

Interessant feitje

De gemiddelde Italiaan consumeert 26 liter wijn en 25 kilo pasta per jaar!

Probeer de smaak van Italië

Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma bestaat uit slechts drie ingrediënten, maar de ambachtslieden die dit maken volgen een aantal strikte regels die worden opgelegd door het Consorzio del Prosciutto di Parma. Het is het proces dat zorgt voor de smeltende textuur en de kenmerkende, zoete smaak.

Burrata

Burrata

Stel je een perfect gepocheerd ei voor, terwijl de fel oranje dooier naar buiten druipt. Scheur de zachte burrata open, gevuld met een heerlijke samenstelling van gezouten verse room en stukjes mozzarella. In één woord: verrukkelijk!

Pizza

Pizza

Dwaal door de bruisende straten van Napels en je stuit al snel op de beste pizza die je ooit hebt gegeten. Napels in een notendop: de thuisbasis van de pizza. Tip: Pizza fritta (gefrituurde gevulde pizza) is een streetfoodklassieker die je zeker moet proberen.

Interessant feitje

Het is het vierde, meest bezochte land ter wereld en is beroemd als ‘laars met hoge hak’ op de wereldkaart.

Welke plekken moet je bezoeken in Italië

Amalfikust

De ruige zuidkust die de Baai van Napels van de Golf van Salerno scheidt, is een schilderachtig gebied. Miniatuurstadjes schuilen in steile kustravijnen en rustige zeeën, oevers en kiezelstranden. De Amalfikust is een geweldige ontspanningsplek om te genieten van de Italiaanse kustcultuur.

Rome

Rome, bekend als de Eeuwige Stad, is een oude en fascinerende reisbestemming, die bovenaan de bucketlist staat van menig historisch toeschouwer.

Honderdduizenden bezoekers reizen elk jaar naar Rome om zich onder te dompelen in de overblijfselen van het oude Romeinse Rijk, te genieten van de artistieke schatten van Vaticaanstad en te genieten van pasta en pizza op mooie pleinen.

Venetië

De roem van Venetië, een van de meest romantische en unieke reisbestemmingen ter wereld, is blijvend en welverdiend; de waterrijke stad zit vol schatten en verrassingen en zal bezoekers gegarandeerd charmeren.

Florence

Florence is een van de mooiste steden ter wereld en een schat aan kunst en cultuur uit de Renaissance.

Toscane

De heuvels van Toscane zijn bezaaid met cipressen, weelderige wijngaarden en olijfbomen, die hier en daar plaats maken voor slaperige dorpjes en middeleeuwse heuvelstadjes. Dwars door het Toscaanse landschap van Florence tot Pisa stroomt de rivier de Arno. Net als de zachte stroom van een rivier is ook het leven in de regio rustig.

Het Italiaanse spoornetwerk maakt het betaalbaar om tussen bestemmingen te reizen en meer van het land te zien. Als je een van de beroemde steden bezoekt, zoals Rome of Milaan, hebben ze elk hun eigen metrosysteem waarmee je snel door de stedelijke gebieden kunt reizen.