Europa

Ierland

Fotografie: Tourism Ireland

Ierland is een unieke bestemming, waar je kunt genieten van de ruige kustlijn, talrijke Unesco Werelderfgoed plaatsen, levendige steden, ongerepte groene landschappen en knusse dorpjes.


Leer de authentieke Ierse cultuur, de diepgewortelde tradities en de typische muziek van het groene eiland kennen. Er valt heel wat te beleven op het eiland Ierland en de vriendelijke bewoners ontvangen je maar al te graag met open armen.

Klimaat

Het eiland Ierland heeft een gematigd zeeklimaat. Doe zoals de Ieren - laat het weer nooit een goed plan bederven - bereid je gewoon voor op 'vier seizoenen in één dag'.

 

Zomer

Zomer

15-20°C

Winter

Winter

5-8°C

Interessant feitje

Noord-Ierland was de belangrijkste opnamelocatie van Game of Thrones®

Het veelzijdige Ierland

Golfen

Golfen

Golfen bij Adare Manor in County Limerick

Kloosternederzetting

Kloosternederzetting

Kloosternederzetting Glendalough in County Wicklow

County Fermanagh

County Fermanagh

Wandelen op de ‘Stairway to heaven’ in County Fermanagh

Interessant feitje

Het wereldberoemde schip ‘Titanic’ werd gebouwd in Belfast. Je vindt de grootste tentoonstelling ter wereld over dit schip in Titanic Belfast.

Welke plekken moet je bezoeken in Ierland

Causeway kustroute in Noord-Ierland

In Noord-Ierland vind je een van de mooiste kustroutes van de wereld: de Causeway kustroute die zich over 247 km uitstrekt tussen Belfast en Derry/Londonderry. Het landschap is adembenemend mooi: uitgestrekte zeegezichten, glooiende groene heuvels en zandstranden. En wat betreft legendarische avonturen kan er weinig op tegen het Unesco werelderfgoed Giant’s Causeway, Dunluce Castle en de touwbrug van Carrick-a Rede.

Wild Atlantic Way

Deze 2500 km lange kustroute is de langste bewegwijzerde kustroute ter wereld en loopt langs de westkust van Ierland. Enkele niet te missen bezienswaardigheden zijn de Ring van Kerry, de Beara Peninsula, het schiereiland Dingle, de kliffen van Moher, de Burren en Connemara. Aan de westkust vind je tal van pittoreske kustdorpjes, woeste zeekliffen en oude Ierse tradities.

Het eeuwenoude oosten van Ierland

Deze streek wordt omlijst door de rivier de Shannon en de Ierse Zee. Bezoek Powerscourt Estate & Gardens en vergaap je aan de prachtige tuinen en 19e eeuwse architectuur. Of bezoek het natuurgebied Wicklow Mountains, met zijn 20.000 hectare ruig moerasland en heidevelden, ideaal voor wandelaars. Daarnaast vind je verspreid over de regio middeleeuwse kastelen, historische landhuizen en Megalithische graven.

Het verborgen hart van Ierland

In deze regio in het midden van Ierland staan water en natuur centraal. Het is perfecte plek voor slowtravel. Zo kan je een boot huren en zonder vaarbewijs de rivier Shannon afvaren. Of fiets (een deel van) de Royal Canal Greenway. Dit is een 130 km lang jaagpad dat parallel aan het water loopt. Je vindt er gezellige picknickplekken en talloze architectonische bezienswaardigheden, van aquaducten tot fraaie binnenhavens.

Dublin

De hoofdstad van Ierland wordt omgeven door bergen, doorkruist door een rivier en is gelegen aan een prachtige baai. De straten en steegjes van de stad lopen over van eigentijdse kunst en historische gebouwen, hippe cafés en traditionele pubs. Breng zeker een bezoek aan het Guinness Storehouse, de wijk Temple Bar en Trinity College, de oudste universiteit van Ierland in het centrum van Dublin.

Belfast

De hoofdstad van Noord-Ierland ademt geschiedenis, charme en creativiteit uit. Breng een bezoek aan Titanic Belfast, de grootste tentoonstelling over de Titanic ter wereld, reserveer een Black Taxi tour en ontdek de geschiedenis achter de vele muurschilderingen of geniet van een live muziekoptreden in een van de vele gezellige pubs.

Interessant feitje

De graftombe van Newgrange is 5000 jaar oud. Dat is ouder dan Stonehenge en de grote piramides van Egypte.

Verborgen pareltjes

Het Gobbins klifpad, Noord-Ierland

Het Gobbins klifpad, Noord-Ierland

Een spectaculair klifpad langs de kust van County Antrim in Noord-Ierland daterend uit de Edwardiaanse tijd. Tijdens deze unieke ervaring wandel je over spectaculaire bruggen, terwijl de wind huilt en de golven beneden tegen de rotsen beuken.

Beyond the trees Avondale, Co. Wicklow

Beyond the trees Avondale, Co. Wicklow

Het in 2022 geopende bomenpark bied je een adembenemend panoramisch zicht over Wicklow. Het spiraalvormige, iets aflopende wandeldek maakt de indrukwekkende houten structuur volledig toegankelijk voor alle bezoekers.

Interessant feitje

De Ierse bevolking wordt steevast als één van de vriendelijkste van Europa omschreven.