Het andere TENERIFE met meer dan alleen de stranden in het Zuiden!

Nicky Tritsmans op 30 May 2019
De afgelopen dagen bezocht ik samen met vakgenoten en het Tenerife Tourism Board TENERIFE. Een reis met een CULINAIR thema waarbij er veel aandacht was voor lokale producten en agrifood, en waarbij de nadruk lag op de DIVERSITEIT VAN DE NATUUR.

Tenerife is natuurlijk een geliefde en bekende bestemming voor zonaanbidders, en het zuiden van het eiland wordt het hele jaar door bezocht. Tijdens deze reis hebben we uiteraard de bekende hotels (en ook minder bekende pareltjes) in het zuiden bekeken, maar het noorden van het eiland is zeker een must see. We hebben dolfijnen en walvissen gespot, gekookt, wijn geproefd, gezwommen, op het maanlandschap rond de Teide gelopen, biologische bananenplantages bezocht, véél en lekker gegeten, grote resorts, kleine villa's, appartementen en boutique hotels bekeken.

Het dorpje La Laguna behoort tot UNESCO Wereld Erfgoed sinds 1999, en wordt beschouwd als een uniek exemplaar van een niet omwalde koloniale stad. Het originele gedeelte, daterend uit de 15de eeuw is zo goed als volledig bewaard. Deze stad is vaak gebruikt als template voor de koloniale steden zoals het oude Havanna, Lima en Cartagena. Een bezoekje meer dan waard. Zelfs voor een overnachting hier ken ik een bijzonder plekje!

Garachico wat ooit volledig onder lava bedolven werd, is ook bijzonder, en vooral het schitterende boutique hotel San Roque, waar we de lokale Barraquito geproefd hebben, is een absolute oase aan rust.

In La Caleta, een klein vissersdorpje, kregen een heerlijke authentieke paella voorgeschoteld! En in Puerto de la Cruz heb ik een top restaurantje bezocht. Je zou er zo voorbij lopen, maar voor mij een Michelin Ster waard!

Wil je meer weten over het eiland? Top restaurant tips ontvangen? Een voorstel voor een combi met 3 actieve dagen in het noorden en een weekje relaxen in het zuiden ontvangen? Bel of mail me dan gerust en ik ga met veel plezier voor jullie aan de slag.