Centraal THAILAND, een heerlijke reis met tieners!

Nicky Tritsmans op 01 April 2018
Twee weken met mijn eigen gezin op verkenning in Thailand!

Onze eerste dag begint in BANGKOK! De allerbeste en leukste manier om deze stad met zijn 5 miljoen inwoners te leren kennen is op de fiets. Wij hebben een geweldige 4 uur durende fietstour gedaan met een lokale gids. Onderweg de nodige stops om gebouwen, markten en tempels te bekijken en lokale lekkernijen te proeven. Langs kleine steegjes, waar je anders nooit zou komen en met de veerboot naar de andere kant van de rivier en terug. Een echte aanrader! Na onze fietstocht nog even geluncht in een lokaal Thais restaurant, hoe kan het ook anders, voor een Phad Thai! In de namiddag aan het zwembad van ons hotel verbleven, en daarna naar de kleermaker voor manlief, die al jaren droomde van een pak op maat gemaakt! ;) Hiervoor moet je echt in Bangkok zijn, maar je moet wel weten waar. Op zowat elke hoek van de straat kan je een maatpak laten maken voor een mooi prijsje, maar als je echt een perfect en kwalitatief hoogstaand maatpak wil, dan weet ik een geweldig adresje! We werden opgepikt aan ons hotel, en ook weer terug gebracht. Een prachtige grote zaak met naam. We mochten naar de derde verdieping waar de mooiste stoffen werden bewaard. En dan maar kiezen!!! Vandaag mochten we terug voor de eerste fitting, waarbij 1 broek was gemaakt en de vest volledig werd afgewerkt tot op de mm na. Ik moet toegeven dat zulke mensen echt kunstenaars zijn. Vol bewondering keek ik ernaar! Manlief ongelooflijk blij met een broek, die nog nooit zo goed had gezeten. Bovendien wordt in elk pak en hemd nog eens geborduurd; "Specially designed for ...met voor- en achternaam. Geweldig toch?! In de namiddag naar een shoppingmall geweest, waar je echt wel wat op de kop kan tikken, van pyjama's, T-Shirts, shorts, schoenen, handtassen, koffers tot een IPhone. Deze avond gegeten in een lokaal restaurantje om de hoek en morgen om 06u op.

Vandaag om 7u vertrokken naar de DRIJVENDE MARKT van DAMNUERN SADUAK met een longtailboot vaar je door een prachtige groene oase naar de drijvende markt. Wel toeristisch, maar toch de moeite. Op sommige bootjes wordt zelfs gekookt! Vervolgens zijn we naar KANCHANABURI gegaan, waar gedurende 1942-1943 in een recordtempo de Birmaspoorlijn werd aangelegd. Onder leiding van de Japanners moesten vele dwangarbeiders en krijgsgevangenen dagelijks 18u werken onder erbarmelijke omstandigheden. Vandaar ook de naam "Dodenspoorlijn". Tijdens een bezoek aan de Hell Fire Pass Memorial krijg je hierover meer uitleg. Ook hebben we een begraafplaats bezocht waar vele Nederlanders, Britten en Australiërs begraven liggen. Best indrukwekkend. En daarna kwamen we aan in een paradijsje! Met een longtailboot vaar je naar "The Floathouse River Kwai Resort", en slaap je in drijvende villa's op de River Kwai. Hoe cool is dat! Er is veel stroming op deze rivier, maar dat belet ons niet om erin te springen! Met zwemvest aan (verplicht) drijf/zwem je heel snel tot aan het eind van het resort en kan je met een trapje uit het water raken en terug wandelen. Super leuk met kinderen! Wel heel grappig dat Jeroen Meus daar plots met vrouw en kind ook bleek te verblijven, en kort na ons de rivier mee in plonste!

Onze volgende stop in Thailand: ERAWAN WATERVALLEN. Na het ontbijt gaan we met de longtailboat vanuit ons hotel op de kleine River Kwae (Kwae Noi) terug naar ons busje met onze gids en chauffeur om één van de mooiste watervallen van Thailand te bezoeken. Hier vindt het water via 7 plateaus over een afstand van 1500 meter zijn weg naar beneden. Hoe verder je loopt, hoe lastiger het wordt. Plateau 5 vinden wij persoonlijk het allerrmooist. Heerlijk om er te zwemmen tussen de vissen wanneer het 39°C is en je moet klimmen!!!. Schrik wel niet, want als je op de grond staat beginnen ze aan je voeten te knabbelen en krijg je een gratis massage! ;) Een heerlijke lunch werd ons aangeboden in een lokaal restaurantje op de parking aan nr 7. Lokaler kan het niet, met de mama, die vooraan stond te koken en de peuter die ons water kwam brengen! Puur en simpel, maar zo lekker! Daarna werden we naar ons hotel gebracht in Kanchanaburi, aan de grote RIVER KWAE. (Kwae Yai) De bergen die je op de achtergrond ziet zijn de uitlopers van de Himalaya. Een heel fijn Boutique hotel, dat ik had uitgezocht met zicht op de "Bridge over the River Kwai"! Dit is een erg toeristische attractie geworden, maar toch moet je het gezien hebben, wanneer je in de buurt bent.

ELEPHANT'S WORLD, top of the bill voor mijn kids! Wat een ervaring om een hele dag voor deze zalige dieren te mogen zorgen. Dit vergeten ze nooit meer! Opgericht in 2008, is dit de thuis van oude, zieke en gehandicapte olifanten. Momenteel verblijven er 27 olifanten, waarvan 4 mannetjes. Ze hebben allemaal hun eigen mahout, die voor hen zorgt, en zijn tussen de 30 en 83 jaar oud. Heerlijk om te zien, hoe hier ook vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor dit prachtige goede doel. Zelfs honden worden hier ook opgevangen en leven gewoon tussen de olifanten. Deze dag was een echte verrijking!

Onze laatste halte van onze prachtige Thailandreis. Eentje om nooit te vergeten. Ik droomde al lang om eens 1x in een hotel van SIX SENSES te mogen verblijven. En dat hebben we dan ook de laatste dagen gedaan aan de kust, net onder HUA HIN. In een two bedroom suite. What a treat! ?? 5 sterren dubbel en dik waard. Vriendelijkheid, netheid, perfecte organisatie. We vertrekken morgenavond pas om 19u en mogen onze grote kamer met living tot dan gratis behouden. Dit is echt genieten in het kwadraat. Eerst nog naar de avondmarkt in Hua Hin, waar je tussen de locals gewoon op straat kan eten, bijna gratis!

Dit was een heel klein stukje Thailand, als introductie. Maar ik kan jullie nog veel meer vertellen over het noorden, de ontelbare prachtige eilandjes, enz . Volgende keer meer hierover!