Wat een mooie stad!

Als ik nu aan Rome terug denk, denk ik aan: 1 groot openlucht museum, alles is goed te bewandelen, goed eten voor betaalbare prijzen, vriendelijke en behulpzame mensen en heerlijk dolen door de smalle straatjes.

Na aankomst was ons doel voor deze dag: gewoon wandelen, kijken en genieten. Verbaasd waren we over de afstanden, alles is dichterbij dan we gedacht hadden. Het hotel waar wij verbleven ligt dicht bij station Termini en ons plan was richting het Colosseum te lopen, maar voordat we het doorhadden doemde dit enorme gebouw al voor ons op….wat indrukwekkend!

De volgende ochtend hadden we een fietstocht door Rome op ons programma staan, dit had ik al vanuit Nederland geregeld. Wat hebben we genoten van deze fietstocht. Onze gids was een jonge dame, afkomstig uit België, die geschiedenis gestudeerd had en nu in Rome woont. De fietstocht duurde ongeveer 3 uur met uiteraard regelmatig stops voor uitleg en om te genieten van een overheerlijke cappuccino. Onze route ging onder andere langs de Trevi-fontein, de Spaanse Trappen, via Villa Borghese naar Piazza del Popolo, Piazza Navona, het Pantheon en de Joodse wijk. In de middag hebben we de route al wandelend nog eens dunnetjes overgedaan en zijn we ook nog naar Vaticaanstad gegaan en zijn we geëindigd in de gezellige wijk Trastevere voor een overheerlijk diner.

Onze derde dag in Rome stond het teken van het bezoeken van het Vaticaan museum met de Sixtijnse kapel en het Colosseum. Deze dag hebben we enkele keren het openbaar vervoer gebruikt, want ook dit wilde ik ervaren.

Onze laatste dag in Rome stond weer in het teken van wandelen en genieten. En genoten hebben we. Dolend door de smalle straatjes en elke keer weer heb ik me vergaapt aan de grote gebouwen die eeuwen geleden gebouwd zijn…echt onvoorstelbaar dat ze dat toen al konden maken. Uiteindelijk waren we aangekomen op Campo de’ Fiori, één van de meest authentieke middeleeuwse pleinen van Rome. Hier hebben we heerlijk op een terras in het zonnetje gezeten en genoten van de markt met zijn marktkoopmannen die op een theatrale wijze hun waar aan het aanprijzen zijn.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wat een heerlijke stad en wat hebben we genoten!

Heeft u ook plannen om Rome te bezoeken of heeft u andere reisplannen? Neem contact met mij op en ik help u graag met het zoeken en boeken van de perfecte vakantie vol fantastische herinneringen!

 

Terug Naar Boven