Meet a local in Aruba

03 April 2020

De Arubaan is gastvrij en behulpzaam en vaak al vanaf jonge leeftijd bij het toerisme betrokken. Zo ook Angelo Tromp die op zijn 16de als kruier bij de grootste touroperator van het eiland zijn carrière is begonnen. Na 6 jaren op verschillende locaties en op een cruiseschip als representative te hebben gewerkt miste Angelo de warmte van zijn mensen en is hij teruggekeerd naar Aruba. Na een periode als DMS-manager te hebben gewerkt, heeft hij nu al een aantal jaren zijn eigen bedrijf, waar hij voor corporate (incentives) groepen programma’s en events organiseert en samenstelt. Angelo deelt zijn favoriete plekken op het eiland...

Een typische vrije dag
Noordkust van Aruba
Aruba is beroemd om zijn idyllische witte stranden zoals die van Palm Beach en Eagle Beach. Maar voor een echt relaxte middag ga ik graag met mijn vrienden en honden naar de meer avontuurlijke noordkust. Hier kom je in echt contact met de natuur waar de ruige rotskust vele verborgen kleine stranden herbergt en waar je intiem kunt genieten van je rust. Vanaf de rotsen aan de noordkust kun je het echte zeeleven zien en met een beetje geluk zelfs reuzenmanta’s. Voor een helemaal onvergetelijke middag raad ik je aan om een coolbox, of zoals de Arubaan het noemt een ‘Jug’ mee te nemen met een paar lekkere drankjes en snacks. De hier altijd verfrissende wind zorgt voor een heerlijke en verleidelijke golfslag maar pas op dat je niet te ver de zee in gaat, er kan een gevaarlijke onderstroom zijn. Twee redelijk eenvoudig toegankelijke stranden zijn Andicuri Beach en Dos Playa Beach. Je hebt voor de noordkust wel een 4x4 jeep nodig maar deze kun je voor een redelijke prijs een dag of langer huren.

Best Shopping
Cosecha Aruban Craft Design & Heritage

Naast de vele marktkraampjes bij de haven van Oranjestad vind je de meer bijzondere souvenirs, bij Cosecha Aruban Craft Design & Heritage. Hier worden door lokale kunstenaars en ambachtslieden gemaakte sierraden, kunst en designvoorwerpen verkocht. Er bevindt zich ook een vestiging van Cosecha in San Nicolaas.

Ontbijt/Lunch
Aruba Experience
Down Town Oranjestad heeft een heel erg leuke nieuwe ontbijt- en lunchplek die Aruba Experience heet. De recentelijk gerenoveerde traditionele Arubaanse woning is opgetrokken uit koraalsteen, ook wel klif genoemd. Verschillende historische foto’s geven een interessant beeld van de Arubaanse geschiedenis. Ze importeren zelf hun koffie direct uit de buurlanden Colombia en de Dominicaanse Republiek. Alles wordt bij Aruba Experience zelf gemaakt, de arepa’s met spinazie en zalm zijn echt bijzonder en heerlijk. Zeer gevarieerd publiek van chique oudere Arubaanse dames tot de internationale business man.

Avondeten
Aruba heeft zo veel goede restaurants... Om een paar van mijn favorieten te noemen: Quinten del Carmen, heerlijk buiten eten in de tuin van een monumentaal buitenhuis. Papiamento Restaurant, vooral heel erg leuk om een tafel te reserveren in de traditionele huiskamer waar ook de koninklijke familie weleens dineert. Que Pasa in Oranjestad, heerlijk moderne keuken met lokaal geïnspireerde gerechten, informeel eten. Faro Blanco Restaurant, vooral zorgen dat je er voor zonsondergang bent, het heeft een van de allermooiste uitzichten. Moomba Beach je eet hier op het strand. Lekker en niet te duur is het BBQ-buffet op vrijdag- en zondagavond. Zin in sushi maar niet te veel gedoe voor een lokale prijs, dan is Tatami Sushi Bar de juiste plek. De Wahoo Roll zonder rijst is apart en een aanrader.

All time Favourites
Zeerover
Ik ben opgegroeid in Savaneta en het heeft een van de leukste plekken waar je de verste vis met je vingers eten mag. Zeerover is een lokale visafslag met bar en restaurant waar ook veel ‘local’s’ komen. Wanneer ik vrienden uit het buitenland op bezoek heb, neem ik ze hier altijd mee naar toe. Voor een zeer redelijke prijs bestel je bij een kraampje de versgevangen vis en bij de bar haal je de drankjes waarna je een plaatsje op de pier zoekt. Wanneer de vis is bereid wordt deze in gekleurde mandjes naar je toegebracht. Denk er wel aan dat je cash geld moet mee brengen; men heeft namelijk geen pinautomaat.

Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om meer tips in Aruba

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven