Kreta – van Chersonissos tot Agios Nikolaos

03 April 2020

Tekst: Milka van Dam – Springer

Afgelopen zomer bezocht ik samen met mijn gezin Kreta, het grootste eiland dat Griekenland rijk is én een belangrijke Griekse toeristische trekpleister om verschillende redenen.

Door het massatoerisme op verschillende plekken van dit eiland is er van een typische laid-back eilandsfeer niet veel meer over, maar desalniettemin is dit eiland in alle opzichten een aanrader. Ik heb mij dan ook positief laten verrassen!

Het eiland verkennen met een huurauto
De vliegtijd vanaf Nederland en België naar Kreta – Heraklion bedraagt ongeveer 3,5 uur. Vooral in het hoogseizoen wordt de bestemming aangevlogen op hoge frequentie door meerdere luchtvaartmaatschappijen. Zodra ik aankom op de luchthaven van Heraklion valt mij de bedrijvigheid op. Hoe druk ook, de luchthaven is overzichtelijk en de autoverhuurders zijn allemaal te vinden direct buiten de luchthaven zelf, enorm efficiënt. En ook niet overbodig, het eiland leent zich er namelijk perfect voor om met een huurauto te verkennen. 

Na het ophalen van de huurauto vervolgen wij onze weg naar Anissaras, een klein dorpje vlak bij Chersonissos. Onderweg zien wij bergen, rijden we langs olijfboomgaarden en wisselen de opvallende toeristische hotels zich af met de slaperige Griekse dorpjes. Ik geniet volop, de vakantie is begonnen!

Paradise Island Villas
De insteek van de vakantie is vooral om tot rust te komen en dan is een prettige verblijfplaats wel zo fijn... De gekozen accommodatie, Paradise Island Villas, is daarvoor een schot in de roos. Er bevinden zich slechts 11 villa’s op het park, die als boutique-stijl gekenmerkt kunnen worden. De enorme gastvrijheid, rust, niet-over-de-top-luxe en relaxte sfeer voeren de boventoon, alles kan maar niets moet, is het motto. De accommodatie leent zich zeer zeker voor gezinnen met kleinere kinderen en koppels. Maar ook voor gezinnen met tieners is het een aanrader. Hoe handig is het dat die ’s nachts op stap kunnen in Chersonissos en daarna weer naar ‘huis’ kunnen komen met een taxi! Mocht je hier verblijven, vergeet dan niet in het restaurant je te goed te doen aan de lobster en fishermans soup, echt overheerlijk!

Mijn to-do-tips in deze regio vind je hieronder:

Natuurlijk heeft Kreta nog veel meer te bieden en hebben wij maar een heel klein deel van het eiland gezien. Wat mij betreft is dit stukje van het eiland, met als uitvalsbasis Paradise Island Villa’s de perfecte match voor een vakantie wanneer je op zoek bent naar een prachtaccommodatie, dorpjes, restaurants, bezienswaardigheden en actie in de buurt. Kortom een aanrader.

Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om meer tips voor het prachtige Kreta of voor andere  droomplekken voor een familievakantie.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven