‘Bliss’ op het nieuwste schip van Norwegian

03 April 2020

Tekst: Lieke Luxembourg

We Love Travel is uitgenodigd voor de inaugurele cruise van het gloednieuwe Norwegian Cruise Line- schip ‘Bliss’ op haar allereerste vaart van Bremerhaven naar Southampton. Na deze feestelijke vaart maakt de Bliss de grote oversteek naar Amerika waar zij deze zomer met Seattle als uitvalsbasis de wateren van Alaska zal gaan verkennen. Met haar 20 dekken en een capaciteit van ruim 4000 passagiers is de Norwegian Bliss hiermee het grootste schip dat in Alaska zal gaan varen en wij mogen haar als eerste aanschouwen in al haar ‘bliss’.

Prachtig beschilderde boeg
Als we komen aanrijden in de haven van Bremen zien we de Bliss al liggen. De prachtig beschilderde boeg, kenmerkend voor alle Norwegian Cruise Line schepen, is indrukwekkend. De wereldberoemde maritieme kunstenaar Wyland heeft de boeg omgetoverd in een schouwspel van walvissen en ander ‘sealife’. Ik heb wel vaker cruiseschepen zien liggen in havens, maar als we dichterbij komen en ik opkijk naar dit varende resort van 324 meter lang, ben ik toch weer echt onder de indruk. We gaan aan boord en worden feestelijk ontvangen door de crew die uit alle hoeken van de wereld komt. Allemaal even vriendelijk en hartelijk in kreukloze uniformen met een grote glimlach op het gezicht.

De afvaart
De afvaart vanuit Bremen staat gepland om 7 uur ’s avonds en alle genodigden verzamelen zich op de bovenste dekken van het schip om dit speciale moment mee te maken. Op de kade zijn inmiddels honderden mensen verzameld om ons ‘uit te zwaaien’ met vlaggetjes en muziek die uit luidsprekers schalt, een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. We hebben ontzettend veel geluk met het weer en varen met een knaloranje ondergaande zon weg uit Bremerhaven. We verzamelen ons voor een borrel op het voordek in de Observation Lounge, het paradepaardje van het schip. Deze indoor lounge met gigantische ramen biedt een 180 graden uitzicht op zee. Ik stel me voor hoe spectaculair dit eruit zal zien als je in Alaska vaart en uitkijkt over de gletsjers en besneeuwde bergtoppen.

Het schip verkennen
De vaart van Bremen naar Southampton duurt anderhalve dag, dus we hebben genoeg tijd om het schip uitgebreid te verkennen. De Bliss is het derde cruiseschip in de Breakaway Plus-klasse van NCL en heeft een aantal nieuwe ‘features’. De echte showstopper is wel de kartbaan. Deze grootste outdoor race track op zee spreidt zich uit over 2 verdiepingen op het achterdek en laat je als een echte Max Verstappen de bochten door scheuren terwijl je uitkijkt over de helderblauwe zee. Voor de echte ‘ thrill seakers’ heeft de Bliss nog meer in petto. Een heus lasergame-parcours waar je in een verlaten ruimteschip op zoek gaat naar vijanden. Of wat dacht je van de nieuwste aanwinst in het aquapark, Ocean Loops? Een glijbaan die je letterlijk over de kop over de rand van het schip laat glijden. Ook kinderen hoeven zich absoluut niet te vervelen. Voor jong tot oud zijn er allerlei activiteiten, een game room en een kids aquapark.

Gastronomie aan boord
Ook op het gebied van restaurants, bars en entertainment is de keuze enorm. Kies uit een van de 27 diner-opties; van Texas BBQ tot de Toscaanse keuken, van Mexicaans tot Teppanyaki. Nieuw op dit schip is ook een vestiging van Starbucks, chocoladebar Coco’s en specialty cocktailbar The A-List.

Entertainment
Ook na het diner kun je je nog uren vermaken. Wij gaan naar de broadway show Jersey Boys, wagen een gokje in het casino, genieten van de spectaculaire musical Havana – een swingende voorstelling speciaal ontwikkeld voor de Bliss –  drinken een drankje in Club Social – waar ook comedy nights en zelfs silent disco’s worden georganiseerd - en dansen ‘the night away’ op het pool deck bij urban street party Caliente. Dansend onder de sterren weet ik het zeker… ik vind cruisen leuk!    

Hutten
Ik slaap in een mooie balkonhut van meer dan 20 vierkante meter (wat erg ruim is voor een cruiseschip) en heb dus een prachtig uitzicht op zee. Als we

’s morgens vroeg in Southampton aankomen, zit ik heerlijk in het zonnetje op mijn balkon te genieten van de drukte in de haven. Alle verschillende hutten zijn tijdens deze inaugurele cruise te bezichtigen, dus we bekijken alle typen ‘staterooms’; van familiehutten tot binnenhutten, van spa suites tot studio’s voor soloreizigers. The Haven is een exclusief gedeelte van het schip waar zich de meest luxueuze accommodaties bevinden en waar je kunt genieten van allerlei extra faciliteiten zoals privé zwembaden, een spa, exclusieve restaurants en lounges.

Cruise-fan
In Southampton zit mijn eerste cruise-avontuur er helaas alweer op en ik moet zeggen dat ik echt een beetje een cruise-fan ben geworden. Wat een prachtig veelzijdig schip, wat een bijzondere ervaring om zo’n inaugurele vaart mee te maken en dan hebben we nog niet eens excursies gemaakt. Het lijkt me geweldig om elke dag aan te leggen in een nieuwe haven en mooie steden, eilanden of natuurgebieden te verkennen. En terug aan boord te genieten van alles wat het schip te bieden heeft. Ook het feit dat je op zee geen bereik hebt met je mobiele telefoon (er zijn natuurlijk wel wifi-pakketten) is eigenlijk ook ontzettend rustgevend, een echte digitale detox. De service aan boord van de NCL Bliss is top, het personeel supervriendelijk en het gevoel dat je heerlijk aan het zwembad kunt relaxen terwijl de wereld aan je voorbij trekt, is verslavend. Ik ga zeker vaker cruisen…

Mijn favoriete plekjes op het schip

Staat een cruise ook nog op jouw bucketlist? Vraag naar de mogelijkheden bij je persoonlijke Travel Counsellor.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven