Cruise, voor iedereen!

Sandy Declercq op 23 April 2022
Is een cruise iets voor mij? Het feit dat je je dit afvraagt, wil zeggen dat je benieuwd bent. Want ja, een cruise is iets voor jou! Waarom? Dat lees je in deze blog. Ik mocht op uitnodiging van MSC cruises 6 dagen meevaren aan boord van MSC Grandiosa. We gingen van Barcelona, naar Palma de Mallorca, naar Marseille, Genua en terug naar Barcelona.

DIT IS AL EEN VAN DE VOORDELEN: - Je ziet verschillende bestemmingen op enkele dagen tijd. Ze bieden een ruim aanbod aan excursiemogelijkheden, naargelang je interesse. Je kan ter plaatse gaan en op eigen houtje ofwel met gids op ontdekkingstocht gaan. MSC regelt steeds alles, zowel de transfers als de gids of geeft je de info als je zelf erop uit trekt. Je kan zelfs een fietstocht maken. Hoe leuk is dat! Cruises zijn er VOOR ELK BUDGET: het kan heel budgetvriendelijk ofwel heel luxueus. Er zijn steeds interessante promoties! Zo geniet je van een uitstekende service, een all-in vakantie waar jij enkel hoeft te genieten. Overal ter wereld zijn er cruises: in de Middellandse zee, de Noorse Fjorden, de Emiraten, Japan of China, of Noord of Zuid-Amerika, er zijn verschillende vaarroutes en verschillende vertrekhavens, elke week. Door de verschillende bestemmingen en mogelijkheden, zijn cruises echt voor iedereen: zowel koppels, een groepje vrienden of een hele familie. Aan boord heb je uitgebreide keuze aan sport- en ontspanningsmogelijkheden, een lekkere keuken in verschillende restaurants, animatie de hele dag door en een heel ervaren staff die er alles aan doet om het jou volledig naar je zin te maken.

- IS HET VEILIG AAN BOORD? Zeker en vast wel, er worden strenge veiligheidsprocedures toegepast, zo is iedereen verplicht om op de dag van aankomst de evacuatieoefeningen te bekijken. Ook over Covid 19 hoef je je geen zorgen te maken, er wordt heel veel aandacht besteed aan hygiëne maatregelen en er is een medisch center aan boord. Trouwens, zeeziek word je niet aan boord van deze nieuwe schepen!

- HOE ZIET EEN DAG AAN BOORD ER UIT? Je kan ontbijten in één van de restaurants ofwel in je kajuit en nadien kan je op excursie gaan, zonnen op het terras, deelnemen aan één van de activiteiten ofwel lekker niets doen. Iedereen is vrij en het personeel doet er alles aan om het je naar je zin te maken. Een cruise is vol pension, je kan 20h op 24h wel ergens terecht om te eten: lekker uitgebreid in het buffet restaurant of rustige bediening in het à la carte restaurant, ofwel een snelle hap aan de bar, een ijsje, een versnapering of in één van de specialiteitenrestaurant. Tip: boek op voorhand je drankenpakket erbij! Dit is véél voordeliger dan ter plaatse en zo hoef je je aan boord nergens meer zorgen over te maken. Dit geldt ook voor internetpakketten die je op voorhand kan bijboeken, massage of behandeling in de wellness, diner in 1 van de specialiteitenrestaurants, … zo geniet je echt van een uitzonderlijke prijs/kwaliteitverhouding. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning: elke avond kan je genieten van een professionele show, live muziek, thema-avond of ga een kans wagen in het casino. Ondertussen kunnen de kids terecht in het gamecenter, gaan bowlen met hun vrienden of lekker chillen.

HOE VAKER JE EEN CRUISE MAAKT, HOE MEER VOORDELEN JE GENIET. De kajuiten zijn heel proper en verzorgd, je hebt de keuze aan budgetvriendelijke binnenkajuiten, buitenkajuiten, met of zonder balkon ofwel luxueuze suites. Hierbij geniet je zelfs van een apart zonneterras, aparte bar, en een butler. Een cruise, ik weet er ondertussen alles van en ben ervan overtuigd dat dit ook iets voor JOU is. Meer zelfs, ik vind zelfs dat je dit eens moet uitproberen. Je zal zien, genieten en overtuigd zijn dat deze unieke belevenis ook jouw droomvakantie is. Krijg je stilaan cruise-kriebels of twijfel je toch nog? Contacteer me en ik kom bij langs voor een vrijblijvend gesprek.