Zon, rotsen en strand op Aruba

Aruba biedt met haar altijd blauwe hemel rust, ontspanning en een gevoel van verbondenheid met de natuur. En dat heeft een positief effect op de mens! Het altijd aangename weer en de fijne passaatwinden beloven je een zonnige en relaxte vakantie.

De zon

De zon is misschien wel Aruba's grootste natuurkracht. Ze schijnt het hele jaar door en beïnvloedt mens, land en dier. Onderschat de Arubaanse zon niet, want samen met de steeds aanwezige wind bezorgt ze je veel sneller dan in Europa een rode huid. Maar met voldoende zonnecrème en af en toe een pauze in de schaduw hoef je je daar geen zorgen om te maken en kan je heerlijk genieten van een warmte die een jas volledig overbodig maakt.

Mysterieuze rotsformaties

Aruba telt twee mysterieus uitziende rotsformaties: Casibari en Ayo. De gigantische rotsblokken lijken wel door reuzen op elkaar gestapeld, maar het was de natuur die dit stollingsgesteente door de tijd vorm gaf. Rond beide formaties is nu een park aangelegd met een wandelpad dat je door en over de rotsen voert... en je erg klein doet voelen. Wanneer je bij Ayo dan ook nog eens de duizenden jaren oude rotsschilderingen ziet, besef je pas echt hoe groots de natuur en de geschiedenis rondom je is.

Het strand - Eagle Beach

De combinatie van helder water, zilte lucht, kwartszand en de rustgevende omgeving maakt Eagle Beach een plek die helend en verkwikkend kan zijn voor lichaam en geest. Het is een natuurlijke bron van genezing en een toevluchtsoord voor diegenen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en vernieuwing. Eagle beach staat ook in de top 3 van de beste stranden ter wereld.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.