Verken IJsland met een Icelandair stopover

Een van de redenen om met Icelandair te vliegen is de mogelijkheid om IJsland tijdens een Icelandair Stopover te bezoeken, zonder extra kosten voor het vliegticket. Dat betekent dat je twee bestemmingen in één reis kunt ervaren en zeven dagen in IJsland kunt doorbrengen.

Kies jouw bestemming in de VS of Canada, zoals New York of Toronto en bepaal hoeveel dagen je op IJsland zou willen doorbrengen voordat je verder reist of terugreist en geniet van 2 bestemmingen in 1 reis!

Hieronder vind je een aantal ideeën over hoe je die tijd zou kunnen besteden, doe inspiratie op voor jouw eigen Icelandair stopover en neem contact met jouw persoonlijke Travel Counsellor op voor een op maat gemaakte reis.

Dag 1: Ontspannen

In slechts 24 uur op IJsland kun je al heel veel doen tijdens jouw stopover! We raden je aan het zuidwesten te bezoeken, en daar van de beste ontspanningsmogelijkheden te genieten, zodat je fris en fruitig jouw reis kunt vervolgen.

Begin met een bezoek aan de Blue Lagoon, onderweg van de luchthaven naar Reykjavik, en breng jouw eerste uren in IJsland door in het melkblauwe water. Reis daarna door naar het centrum van Reykjavik of maak een wandeling langs het strand voor een adembenemende uitzicht over de Faxaflói baai en de bergen, terwijl je jouw voeten onderdompelt in het Grótta voetenbad.

Geniet van een diner in een van de vele restaurants die Reykjavik te bieden heeft en nip van een cocktail in Slippbarinn, de bar van het Hotel Reykjavik Marina. Voordat je de volgende dag weer teruggaat naar de luchthaven, kan je je nog laten masseren bij de Sóley Natura Spa of je onderdompelen in een van de nieuwste geothermische spa´s in de buurt van Reykjavik, de Sky Lagoon.

Dag 2: Cultuur

Een stopover van twee dagen kan worden gevuld met verschillende culturele activiteiten in het centrum van Reykjavik. Zonder al te veel inspanning kan je een concert en een toneelstuk bezoeken, culinair genieten en lokale kunst bekijken.

Er zijn het hele jaar door regelmatig concerten in Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Centre. Het National Theatre biedt een breed scala aan toneelstukken, voor diegenen die in de IJslandse taal zijn geïnteresseerd. En het hart van de stad, biedt vele kwaliteitsrestaurants.

Om jouw bezoek helemaal af te maken, kan je je laten verwennen in een van de hotelspa´s, om vervolgens cultureel en culinair opgefrist jouw reis voort te zetten.

Dag 3: Natuur

Wanneer je drie dagen in IJsland verblijft, is een bezoekje aan het noorden jouw tijd absoluut waard. Een natuurliefhebber zal zich zeker thuisvoelen in het wilde noorden, met natuurlijke schatten als het Mývatn meer en de Mývatn Nature Baths in een landschap gevormd door vulkanische activiteit.

Als je voor een binnenlandse vlucht kiest om het meeste uit jouw tijd te halen, kan je zelfs twee dagen in het noorden verblijven, om vervolgens de beroemde Golden Circle en de hoofdstad Reykjavik in het zuiden te bezichtigen, voordat je weer verder vliegt.

Dag 4: Avontuur

Een self-drive avontuur langs de zuidkust maakt een verblijf van vijf dagen in IJsland onvergetelijk. Een aantal van de bekendste pareltjes van het eiland bevinden zich in het zuiden; met een huurauto kan je ze tijdens jouw stopover allemaal bezoeken.

Activiteiten als ijsklimmen, sneeuwscooteren, paardrijden, zwemmen en watervallen bezoeken zouden op jouw lijstje moeten staan. Je hebt onderweg een brede keuze aan accommodaties!

Rond jouw verblijf af in de gezellige hoofdstad Reykjavik voordat je jouw reis weer voortzet.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.