Thailand familie trip

Wil je voor het eerste met je (jonge) gezin rondreizen? Denk dan aan Thailand! Een bestemming die alles te bieden heeft. Waar kinderen, jong en oud, hun hart kunnen ophalen aan nieuwe indrukken en rondreizen makkelijk is. Lees hier een terugblik op een familievakantie.

Wij kozen ervoor om verschillende plaatsen aan te doen en de afstanden te overbruggen met het vliegtuig. De korte vluchtjes zijn relatief goedkoop en het biedt je de mogelijkheid om verschillende delen van het land te zien in een korte tijd.

Bangkok

Onze eerste kennismaking met Thailand was Bangkok. Deze giga stad komt vooral op kinderen overweldigend over. Een boottocht over de klongs (kanalen) biedt uitkomst. Vanaf het water krijg je een goede eerste indruk van deze hectische ‘concrete jungle’. Uiteraard kan een bezoek aan buzzing China Town niet ontbreken net als de flower market met al zijn pracht en praal. Openbaar vervoer in de hoofdstad is een belevenis; neem de bus, metro of sky train om je door de stad te bewegen. Voor kinderen zijn dit soort vervoersmiddelen vaak een bekend middel en het geeft ze een referentiekader om alle verschillen te kunnen ontdekken.

Loei

Wij wilden na de drukte meteen een hele andere kant van het land zien en vlogen naar Loei, een niet toeristische provincie in het noordoosten van het land. Direct bij aankomst vallen de rust, ruimte, groen, rijstvelden en bergen op. Ons verblijf op de kleinschalige Sarila Farm was een absolute schot in de roos. De oase van rust, gastvrijheid en heerlijk eten viel bij ons allemaal in de smaak. Als goed Nederlands gezin kon een fietstour door de omgeving niet ontbreken. Onderweg stoppen we bij een schooltje, een weverij en krijgen we een kijkje in de ‘keuken’ van een farmershouse. Al met al een goede indruk van het normale Thaise leven, waardoor de kinderen beter begrijpen wat het verschil is met thuis. Een andere aanrader is om een middag met een uitgebouwd vlot te vertoeven op het meer. Lekker zwemmen en dobberen in de natuur, de lokale lunch die je vanaf de kade mee kan nemen is verrukkelijk.

Chiang Mai

Onze volgende stop is Chiang Mai. In deze drukke provinciestad in het noorden van Thailand lopen authentieke en nieuwe kenmerken van het land kriskras door elkaar. Voor elk gezin met durfal kinderen is het ziplinen in de jungle daar een must-do. Urenlang slingeren van boom tot boom en abseilen. Slecht voor een moederhart om je kinderen aan een tuigje door de lucht te zien verdwijnen in de jungle maar oh zo spannend voor de kinderen. Een super aanbeveling qua dineren is de Ginger Farm voor bio Thai food in een trendy setting; absolute food porn.

Elephant Hills

Na Chiang Mai vliegen we naar Krabi om gelijk door te reizen naar Elephant Hills, in Khao Sok National Park. Je verblijft in luxe tenten - glamping stijl - in een deel van het park waar olifanten van hun oude dag genieten. Tijdens ons verblijf van 3 nachten hebben we de omgeving op verschillende manieren ontdekt; kanoënd en met de speedboot over de rivier, met een longtail boat op het meer om te lunchen en een heuse jungle walk. Maar het echte hoogtepunt was de ontmoeting met de olifanten, up close and personal; eten bereiden en geven, wassen en kijken terwijl ze badderen. En dat alles in een eco setting met respect voor de natuur. Deze grootse beesten maken een onuitwisbare indruk op iedereen en zeker op kinderen.

Phuket

Hiermee kwam het intensieve programma in Thailand voor ons ten einde. De laatste dagen gebruikten we om bij te komen in Phuket bij Ban Nah Yang Beach. Een heerlijke plek om te zwemmen en te genieten van de ondergaande zon tijdens een diner met de voetjes in het zand op het strand bij een van de vele restaurantjes.

We verlaten Thailand met een enorme nieuwe schat aan indrukken.
Het is oprecht het land van de glimlach; als we het er over hebben verschijnt die nog steeds op ons gezicht!

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.