Family fun tips op Aruba

Onze dag met het gezin begint met een kajaktrip bij het mooie Boca Catalina. Het water is hier zo helder dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen. We maken een jeeptour in het Arikok National Park en ontdekken de Quadirikiri grot, waar de kinderen de rotstekeningen van onze Arawak voorouders kunnen zien. In Arikok wandelen we ook langs de kust bij Dos Playa en zien we de metershoge golven tegen de rotsen. Onze favoriete picknickplek is het rustige Baby Beach, een ondiepe baai waar de kinderen kunnen snorkelen tussen de meest kleurrijke vissen. Lees snel verder naar onze tips!

Tekst: Arubaanse familie Gomez

1. Boca Catalina is echt een pareltje aan de kust van Aruba. Het is een intiem strand met kalme, azuurblauwe wateren en een kleurrijk onderwaterleven, waardoor het een favoriete plek is voor snorkelliefhebbers. De zee is vaak rustig, wat de perfecte omstandigheden creëert om de diverse koraalformaties en tropische vissen te verkennen. Zwem jij met de schildpadden?

2. Quadirikiri grot is een intrigerende natuurlijke formatie op Aruba. De grot is bekend om zijn grote kamers en openingen in het plafond waardoor het zonlicht naar binnen stroomt. Het is ook de thuisbasis van vleermuiskolonies. De atmosfeer in de grot is mysterieus en het is een geweldige plek voor avonturiers om te verkennen.

3. Dos Playa, gelegen aan de noordkust van Aruba, is een ruig en ongerept strand. Het wordt omgeven door hoge kliffen en is minder ontwikkeld dan sommige andere stranden op het eiland, waardoor het een perfecte plek is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke en afgelegen omgeving. De branding kan behoorlijk krachtig zijn, wat het een favoriete plek maakt voor surfers.

4. Baby Beach, aan de zuidoostkust van Aruba, staat bekend om zijn ondiepe, rustige wateren. Het is genoemd naar de beschutte lagune die lijkt op een kinderbadje, waardoor het ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Het warme, kristalheldere water maakt het ook een uitstekende locatie voor zwemmen en snorkelen. Het onderscheidende kenmerk van Baby Beach is het ondiepe rif dat het strand omringt, wat zorgt voor een unieke onderwaterervaring.

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.

3 hotelparels in Kaapstad

07 februari 2024

Overnachten in Kaapstad kan op verschillende manieren in verschillende stijlen. Deze hotels dienen niet alleen als verblijfplaats, maar als poorten naar onvergetelijke ervaringen. Ontdek een unieke mix van gastvrijheid, verfijning en adembenemende uitzichten. Bereid je voor op een betoverend verblijf in de schaduw van de Tafelberg en laat de gastvrijheid van Kaapstad je reis naar nieuwe hoogten tillen.