Villa met zwembad in Spa

Sandy Declercq op 09 August 2019
Na warme zomerweken in binnen-en buitenland, is een weekje Ardennen een welgekomen afwisseling. Iedereen weet dat het in de Ardennen net iets frisser is dan in de rest van België. We hadden ook de 65e verjaardag van mijn pa te vieren en zo trokken we met 12 pers. voor een week naar Villa Zen in Spa. Deze droomvilla ligt iets buiten het centrum van Spa, op het domein van Mambaye. Dit is een heel groot domein met een kasteel, manege, een groot gebouw waar ook bosklassen plaatsvinden en mooie wandel- en fietsroutes.

De villa ligt volledig afgescheiden, met een mooi, groot zwembad en jacuzzi in de tuin, trampoline. In de villa zijn 7 slaapkamers, 5 badkamers en min. evenveel WC’s. Er is een solarium en sauna waarin je heerlijk relaxen kan. Het zwembad wordt verwarmd van mei tot oktober, niet in de winter, dus dan kan je er geen gebruik van maken. Tenzij je een ijsbeer bent!

De keuken is ruim en heel goed uitgerust, werkelijk alles is voorzien met 2 frigo’s, 2 afwasmachines, microgolf, oven, broodrooster, 2 koffiemachines, en wasmachine en droogkast in de berging.

De living met openhaard en bar is ook ruim met een mega-tafel, waaraan je familie-meetings kan organiseren of leuke gezelschapsspelletjes kan spelen. Alles was zeer netjes en verzorgd. Eventuele problemen zijn makkelijk te melden en worden snel opgelost.

Spa is een gezellig centrum, met enkele winkels om te shoppen, verder lekkere bakkers met overheerlijke patisserie (slecht voor de lijn!), beenhouwers, restaurants en cafés. Je kan je centen opdoen of bijwinnen in het casino, je lekker laten verwennen in de thermen van Spa, en de wandel- en fietsroutes in de wijde omgeving zijn enorm! De toeristische dienst geeft je graag alle info die je nodig hebt.

Vanuit Spa ben je op ong 20 min in PlopsaCoo. We zijn er dan ook een dagje geweest met de hele familie. PlopsaCoo is kleinschaliger en gezelliger dan zijn grotere broer Plopsaland. Het ligt in een mooie natuur en is makkelijk toegankelijk voor iedereen. Hier geen lange wachttijden, wel enkele leuke attracties voor het hele gezin. Overal in Spa maken ze reclame met kortingsbonnen voor PlopsaCoo, je geraakt er vast en zeker aan een kortingstarief binnen. Je kan er uiteraard ook de watervallen van Coo bezoeken, waar je wellicht ooit eens op schoolreis naartoe bent geweest of je kan een treintje nemen voor een rit van een uur door het wildpark.

Indien je graag op hotel gaat, heb je de keuze uit enkele hotels in Spa, van een eenvoudig 3-sterren hotel tot het superdeluxe 5-sterren Radisson Blu-hotel. Ook in de hele omgeving zijn er vele B&B’s , hotels, vakantieparken voor het hele gezin. Vergeet niet eens te gaan dineren in één van de gastronomische restaurants in de Ardennen. Toen wij er waren, passeerde net de Binkbank-tour in Houffalize, vele koersliefhebbers in deze streek! Ook in de winter, als er een wit sneeuwtapijt ligt, moet dit een prachtige omgeving zijn! Ik ga er graag nog eens terug! Wil je het allemaal graag zelf ontdekken?

Contacteer me op 0478/446 901 of sandy.declercq@travelcounsellors.be