Toerisme, mijn passie

Sandy Declercq op 14 January 2019
Mijn allereerste (buitenlandse) reis was naar de Dominicaanse Republiek, heel veel jaren geleden, als middelbare school-student. Deze exotische bestemming was trendy en gemakkelijk bereikbaar. Excuseer? Een tussenstop met enkele uren geduldig wachten, ergens in het noorden van de USA, op een militaire luchthaven in de sneeuw, na nog een tussenstop in Miami en helaas mochten we daar het vliegtuig niet uit (Welcome to Miami ?), kwamen we doodmoe aan in de Dominicaanse Republiek. Eerst dacht ik nog, ik wil later stewardess worden, maar na die lange vlucht, heb ik mijn idee bijgestuurd.

Geen stewardess, maar het zaadje was geplant. Ik wist wat ik wilde gaan studeren, toerisme! Tijdens mijn studies leerde ik al een deel van de wereld kennen, ging ik op rondreis naar Andalusië, heb ik gegidst, ging ik op bezoek bij een luchtvaartmaatschappij en deed ik stages. Zo kwam ik uiteindelijk in een reisbureau terecht. En ja, dat voelde goed! Ik kon mensen blij maken met mijn passie: reizen. Ik verkocht reizen over de hele wereld en bezocht heel veel bestemmingen.

Mijn eerste reizen gingen naar Benidorm (toeristisch, maar toch ook authentiek, wist u dat?), daarna bezocht ik Mykonos en Santorini, klein, pittoresk en super-romantisch. Zwarte stranden, witte huisjes, mooie baaien, daar moet ik nog eens terug! Disneyland Paris heb ik ook een paar keer bezocht, eerst op “verkenning”, daarna met het gezin. In Mexico deed ik een prachtige rondreis, gevolgd door een weekje luxe in Playa del Carmen. In Cuba stond ik versteld van het hoge retro-gehalte en de mooie, witte stranden. Ik ging nog eens terug naar de Dominicaanse Republiek, en nu duurde de vlucht al veel minder lang. Enkel de jetlag bleef …

Ik was altijd al geïnteresseerd in de Egyptische cultuur, een cruise op de Nijl toonde me de fantastische geschiedenis van dit land. Ik hou er nog steeds van! Wel warm … Ik ben gaan snorkelen in de verschillende badplaatsen van Egypte, in een aantal andere zeeën, maar snorkelen in Hurghada was toch de mooiste ervaring. Petra, één van de wereldwonderen, heb ik bezocht, net zoals Indiana Jones. De costa’s van Spanje, de badplaatsen van Turkije, de Griekse eilanden, citytrips naar Londen, Parijs, Stockholm, Riga, Tallinn, Rome in de regen, Barcelona in de zon in maart, heel mooie herinneringen waren dat, maar vooral heb ik genoten ter plaatse. Hoe de lokale inwoners daar leven, hoe ze eten, drinken, hoe ze zich gedragen. Hoe ze vol passie over hun eigen land spraken en me rondleidden. Hoe ze me het adres van een lekker restaurantje doorgaven, hoe ze me tips gaven over wat ik zeker moest gaan bekijken, hoe ze me een andere kijk op hun land gaven, hoe ze soms eigenlijk toch niet zo heel tevreden waren, maar me toch welkom heten.

Fijn toch? I love it! In 2018 had ik de kans om op korte termijn veel te reizen: een paar keer Center Parcs, want ja, daar hou ik ook van met mijn gezin. Een weekendje in de Ardennen, the 4th of July gevierd in Kansas en doorgevlogen naar New York, voor enkele onvergetelijke dagen daar. New York kan je eigenlijk niet beschrijven, New York moet je voelen, beleven, zien en ondergaan. New York wil ik zeker nog eens gaan bezoeken. Nadien ben ik nog in Kopenhagen geweest en in het zuiden van Frankrijk, dat was anders natuurlijk, maar ook fijn.

Dus, vanaf nu ga ik mijn passie verkondigen, verspreiden, en nog laten groeien. Mijn reismicrobe zorgde ervoor dat ik nu zelfstandig reisagente ben voor Travel Counsellors, een internationale, professionele reisorganisatie, verspreid over de hele wereld. Mijn missie is mijn klanten helpen, blij maken en een langdurige samenwerking met hen opbouwen op basis van vertrouwen, met achter mij een heel team Travel Counsellors. Ik kijk er alvast naar uit!

Wordt reizen ook uw passie? Contacteer me snel! Ik zoek het graag met u uit.

Vriendelijke groeten,