Top 5 excursies tijdens je verblijf in de Dominicaanse republiek

Sofie Deman op 22 November 2018
1. Samana: Samana is een schiereiland gelegen in de Nordeste regio van de Dominicaanse Republiek. Hier kan je genieten van het lokale leven en de talrijke ongerepte stranden. Samana huist ook de hoogste waterval van de Dominicaanse Republiek, El Limon. Deze is bereikbaar na een stevige wandeling. Bezoek de waterval vroeg in de ochtend, om de bussen toeristen voor te zijn. Voor wie tussen Januari en Maart in de Dominicaanse Republiek verblijft, is walvisspotten de belangrijkste activiteit! Deze tours worden vaak aangeboden in combinatie met een bezoekje aan Cayo Levantado, het prachtige witte strandeiland waar ook een 5 sterren hotel is gevestigd.

2. Los haitises: Dit fantastische nationaal park is er eentje om nooit meer te vergeten. Met zijn begroeide bergen die uit de zee lijken te rijzen, dichte mangroves, diverse vogelsoorten en oude piratengrotten, is het niet zo vreemd dat dit park werd gebruikt voor de opnames van Jurassic Park. Aan de Cueva de la Linea, een van de grotten die als onderdak werden gebruikt door de Taino-Indianen, dankt zijn naam aan de spoorlijn waarover men vroege bananen en rijst vervoerde in de regio.

3. Saona Island: Dit tropische paradijs lijkt uit een boekje te komen, en is zeker het bekendste eiland van de Dominicaanse Republiek. Er zijn geen hotels, maar het is de perfecte dagtrip om helemaal te relaxen! Je kan er enkel heen met de Catamaran. Een bezoek aan het dorpje Mano Juan toont je hoe een kleine gemeenschap op dit eiland leeft.

4. Het binnenland met een lokale toer: Deze lokale toers worden in vele formaten aangeboden. Je kan mee met een bus, een megatruck of een VIP jeep als je liever met een kleiner groepje op pad gaat. Een bezoek aan een sigarenfabriek, een suikerrietplantage, cacao-plantage en een ontmoeting met de lokale bevolking, weg van de toeristische plaatsen, doen je echt anders kijken naar dit land.

5. Santo Domingo: Om de geschiedenis van de Dominicaanse beter te begrijpen, moet je zeker eens naar de hoofdstad Santo Domingo. De stad werd gesticht door Don Bartolomé Colon, de broer van Christoffel Columbus. De Zona Colonial staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zo kan je hier bijvoorbeeld de oudste kathedraal van de Nieuwe wereld bezoeken, de Catedral de Santa Maria de la Encarnacion de Santo Domingo.