Fun in Florida

Sandy Declercq op 30 April 2020
De SUNSHINE STATE wordt Florida ook wel eens genoemd. De beste reistijd is van november tot mei. De zomers zijn er warm en vochtig en hou van augustus tot oktober rekening met orkanen. Met een tropisch klimaat, honderden kilometers strand en de kleurrijke stad Miami, is dit een bestemming die bij velen op hun bucketlist staat. Daarnaast zijn er vele golfbanen, is het er veilig en kun je er prima zelf autorijden. De afstanden zijn relatief kort, zo rijd je op ong. 4u van Miami naar Orlando en is een auto ook handig om te rijden naar één van de vele shopping-outlets. (vergeet je rijbewijs niet!) Om naar de USA te gaan heb je een GELDIG INTERNATIONAAL PASPOORT nodig, en koop je online je visum of ESTA (dat regel ik wel voor jou!).

FAMILIES gaan het beste naar de WESTKUST met het lekkere warme water en de mooie stranden aan de golf van Mexico. Aan de OOSTKUST is het over het algemeen DRUKKER. Daar vind je de hippe jetset stranden van Miami en West Palm Beach. Naar Florida ga je niet voor de landschappen, wel voor de GEWELDIGE NATUUR: alligators, verschillende vogelsoorten, flamingo’s, schildpadden, dolfijnen, slangen en zelfs beren. Daarnaast zijn er prachtige bloemen en tropisch fruit. Je waant je bijna in de Caraiben op de Keys, er heerst een latino sfeer met een zeer grote Cubaanse gemeenschap.

Er is in Florida ook veel CULTUUR te zien, zoals het Thomas Edison-huis in Fort Myers en Hemingway z’n huis op Key West. In de omgeving van ORLANDO zijn de vele ATTRACTIEPARKEN zoals Disneyworld, Universal studios, Seaworld. Voor de ruimte-liefhebbers is er Cape Canaveral met Kennedy Space center. In Ocala national Forest zijn de eerste Tarzan-films opgenomen? Me Sandy, you Tarzan? Wil je naar een populaire en chique badplaats aan de Golf van Mexico, ga dan naar NAPELS. Dit ligt op ong. 5u rijden van Key West, en stop onderweg aan de Everglades. Je vindt er prachtig wit zandstrand met turquoise warm water. Zoals in New York, is er in Napels een 5th Av. , waar je heerlijk kan wandelen en shoppen. Hier zijn prachtige hotels voor wie er wil logeren.

Eén van de must see’s in ST-PETERSBURG is het Dali-museum. In de stad zijn er vele kunstgalerieën en veel goede restaurants. In Tampa heb je Bush Gardens, een heel leuk dierenpark in Afrikaans thema. Op 1,5u ten noorden van St. Petersburg heb je Crystal River, een bekend reservaat voor manatees of zeekoeien. Maak zeker een boottochtje op CRYSTAL RIVER langs de tropische vegetatie en ontdek de vele dierensoorten. ’s Avonds kan je langsgaan bij het Port Hotel en in de bar genieten van een drankje, net zoals Elvis Presley vele jaren geleden!

Als laatste wil ik je ST. AUGUSTINE aanraden, de oudste stad van de USA (° 16e E), bekend om de Spaanse architectuur en het San Marco Fort. En waarom sluit je je bezoek aan Florida niet af met een paar dagen strandvakantie op de BAHAMA’S, net zoals een echte Amerikaan!

Voor meer info, tips en reservatie: sandy.declercq@travelcounsellors.be of 0478/446 901