Stockholm, augustus 2015

Sandra Koppen op 26 April 2016
Stockholm in de zomer is gelijk aan terrasjes, boottochten, slenteren door Gamla Stan en dit in gezelschap met 3 hartsvriendinnen . Ik hoef er geen tekening bij te maken … Het was een hilarisch weekend in een schitterende stad.

Schitterend bedoel ik zowel letterlijk, alsook figuurlijk . Stockholm is het” Venetië van het Noorden”. Je vaart tussen de eilanden naar een andere plek in de stad. De zon schittert op het water. Stockholm ademt ook creativiteit uit. Dat merk je erg goed in de wijk SoFo (South of Folkungatan) . Heel erg leuke hippe buurt. Ideaal om ieder winkeltje te ontdekken. We zijn tenslotte met 4 vrouwen onderweg.

Wat mij ook enorm is bijgebleven is het ongelofelijke Vasa Museum: moet je gewoon gezien hebben! Prachtig schip waar rond het museum gebouwd werd. Topattractie! Alsook het museum: ”Fotografiska”. De ligging is subliem. Tip: Kijk zeker uit naar de komende tentoonstellingen.

Een weekend met de vriendinnen is inclusief aperitieven en heerlijk eten. Het aperitief hebben we genomen in de “Gondolen” in Söderhalm. De heerlijkste Margarita met een uitzicht om “U” tegen te zeggen. Een adresje om te onthouden!

Hotels in alle kleuren en geuren. Wij hebben gekozen voor het Ibis hotel. Prijs/kwaliteit: top!

Wil je nog meer tips and tricks over Stockholm? Aarzel dan zeker niet mij even te contacteren. Ik help je graag verder.

Zweedse Groeten, Sandra