IJsland: december 2015

Sandra Koppen op 17 December 2015
Het land van “vuur en ijs “ ! Het land dat vaak tot de verbeelding spreekt en ik wil je iets verklappen : het klopt helemaal ! Ik wil mijn enthousiasme de vrije loop laten gaan, maar ik moet mij hier noodgedwongen beperken tot enkele puntjes uit deze unieke reis. Na een uitstekende vlucht van Icelandair kwam ik toe in Reykjavik. Ik had ervoor gekozen om met de Flybus naar Hotel Kettlur door te reizen. Een comfortabel 3* hotel op 5 min wandelen van het centrum . Prima dus!

Reykjavik is in december verpakt in kerstpapier. Heerlijk kuieren door de verlichte straten. Mijn ogen de kost geven aan de vele designwinkeltjes. Een bezoek brengen aan het sublieme concertgebouw mag je zeker niet vergeten . Nadien jezelf trakteren op een café macchiato in café Paris om hier de voorbijgaande mensen gade te slaan. Kortom: Reykjavik is een hippe , trendy, toffe stad wat je perfect op wandelafstand kan bezoeken.

Maar er is meer …veel meer … Als je een wagen huurt, kan je je makkelijk verplaatsen. Het voordeel van georganiseerde trips is echter: je hoeft zelf niet te rijden, waardoor je je fototoestel continue kan horen klikken…Geloof me: IJsland is een constante ansichtkaart.

Meestal heb ik na een reis enkele hoogtepunten die ik zo kan opnoemen. Bij IJsland vind ik het moeilijk…want IJsland is één hoogtepunt. Laat mij je toch even trakteren op enkele topmomenten: heerlijk dobberen in een warmwaterbron met een spuitende geyser op de achtergrond. Wandelen over het lavastrand. Een douche nemen onder een imposante waterval. De stuwende kracht van de oceaan gadeslaan. Die heerlijkse soep eten in de middle of nowhere.

Laat je verder inspireren door enkele foto’s en wil je meer info: geef mij zeker een seintje.

Vele reisgroetjes, Sandra Koppen