Borneo , juli 2014

Sandra Koppen op 08 December 2015
Ongerepte jungle, Oerang Oetangs, cultuur, lekker eten,… Borneo!

Voor mijn zoontje van 10 was de trip via Abu Dhabi al een avontuur op zich. Zijn eigen tv-kanaal, ongelimiteerd gamen, de adrenaline was niet weg te denken! Eén overnachting Kuala Lumpur was een must om bij te komen van de lange rit. Dit kan gewoon niet beter dan in het Aloft hotel: vlakbij het metrostation, luxueus en je geniet er van een heerlijk ontbijt. En dan spreek ik nog niet over de unieke skyline vanuit het zwembad.

De volgende dag begon ons avontuur met een binnenlandse vlucht naar Kuching, dat ontzettend veel te bieden heeft. Met als absolute hoogtepunt het Bako National Park. Nooit eerder voelde ik zo’n blijdschap en kinderlijke vreugde bij het zien van de immense neusapen. En nee, ze zitten daar niet in een dierentuin of afgeschermd gebied, maar slingeren er in alle vrijheid van de ene tak naar de andere, hoog in de bomen. Imposant!

Er is nog meer: tijdens een tweedaagse tocht door de jungle hebben we overnacht in een tent en gingen we op een nachtelijke trektocht. Vreemde geluiden, groenten plukken uit het woud, ons wassen in de rivier... Een unieke beleving! En voor mijn tienjarige zoon leek het wel jungle book in primetime! We denken nog vaak terug aan de lokale bevolking en prachtige koraalriffen aan het strand.

Is je interesse geprikkeld? En wil je meer weten over deze unieke bestemming? Ik help je graag met het verzorgen van je volgende trip.