Rondreis in Provincie Barcelona

Jeroen Adriaenssens & Tom Vleugels on 05 June 2019

Deel dit:

Een citytrip Barcelona zonder 1 voet in Barcelona te zetten. Nutteloos? Onmogelijk? Of beiden?

Ik was na deze reis even verrast als jullie: het is perfect mogelijk. Hoe dit komt? De provincie Barcelona heeft namelijk meer dan genoeg in huis om een korte trip te maken. En dat komt goed uit. Barcelona is een geweldige stad, maar heeft soms last van te veel toeristen. En misschien ben je al in de grootstad geweest en wil je iets nieuws doen? Dat gaat allemaal.

Om te beginnen is de provincie Barcelona vol van gezellige stadjes. Toegegeven, ze zijn soms wel druk met veel verkeer, maar het centrum is heel gezellig. Zo heb je Sant Cugat met zijn historisch klooster en gezellige pleintje. Wil je wat unieke antiek en decoratie kopen, kom dan zeker struinen door Mercantic, een gans markplein met antiekhandelaars, kunstenaars en artiesten. Er is trouwens ook een restaurant waar je heerlijk authentiek Catalaans kan eten!

Montserrat is bij velen wel bekend. Dit bekende bedevaartsoord is een van de belangrijkste culturele en spirituele centra van Catalonië. De ligging is uniek en de weg ernaar toe een hele beleving. Zelfs al zit je in Barcelona zelf, een dagtrip hier naartoe is een aanraden. Ook hier is er trouwens een restaurant waar je heerlijk authentiek Catalaans kan eten!

De streek is bekend voor zijn cava. En een bezoek aan 1 van de vele wijngaarden moet op het programma staan. Wil je het uniek aanpakken en je bent in groep, dan kan je de wijngaarden ontdekken in een oldtimer Citroën Mehari. Om dan de cava te degusteren tussen de wijngaarden zelf. Een prachtige beleving!

Uitblazen aan het strand kan je in Sitges. Sitges is altijd al populair geweest bij artiesten en toeristen van over heel de wereld. De stad is ook zeer gay-friendly. De ontspannen sfeer verwelkomt iedereen. Je hebt enkele leuke hotels in de historische gebouwen in de stad, dus je moet niet in dat groot resort te zitten aan het strand.

De streek rond Barcelona is onbekend, maar eens je het hebt ontdekt, zal dit zeker niet onbemind zijn. Dit is ideaal voor families, op doorreis of op roadtrip, maar ook voor groepen die een unieke ervaring willen beleven.

Meer weten over deze verrassende streek, contacteer ons! 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44 jeroen.tom@travelcounsellors.be

Deel dit:

Terug Naar Boven