Mijn Ibiza

Fara De Vilder op 29 July 2019
Al meerdere jaren ben ik vaste klant op dit eiland. Als jonge 20’er ging ik voor de 1ste keer naar Playa D’en Bossa wat voor mij toen een mooie belevenis was. Dansen op het strand, een bezoekje brengen aan het mooie Eivissa, een hippiemarktje doen en dan terug de vlieger op. Na meerdere jaren, met wat meer reiservaring, wou ik ook ‘de andere kant’ van Ibiza ontdekken. Tot op heden ben ik nog steeds aan het ontdekken. Met de ruige kust en 55 baaitjes die Ibiza rijk is en de super vele ‘chiringuitos’ met elk hun eigen karakter ben je dus eventjes bezig. Lekker eten, geweldig uitzicht, wat moet je nog meer hebben?

Voor degene die net dat tikkeltje extra willen en voor het mooiste uitzicht willen gaan in Ibiza. La Posidonia SPA is the place to be. Las cascadas suspendidas is een SPA circuit welke je tesamen met een hapje, lunch of dinermenu kan boeken en geloof me, het is echt de moeite waard om dat extra’tje meer te betalen voor dit ongeloofelijk uitzicht.

Dinsdagavond is movie night in Ibiza. Op een geweldige locatie, Amante, wordt het strand omgetoverd tot een open-air cinema waar je met een wijntje of cava en popcorn heerlijk kan genieten van een klassieker. Vanavond staat Pulp Fiction op het programma. Vroeg uit je bed, kan je ook bij Amante terecht van maandag tot vrijdag voor yoga en ontbijt of gewoon een lekkere lunch met een adembenemend zicht, bezoek zeker ook het zusje Aiyanna.

De 20’er, ondertussen 20 jaar geleden, zit er nog steeds een beetje in en na een dagje relaxen, wil ik misschien ook nog wel wat gaan dansen. In de middag ga ik naar Sa Trinxa, een nonchalant strandtentje met leuke muziek en daarna afsluiten bij Sunset Ashram. De volgende dag beginnen we met een goed stevig ontbijt, gaan we zwemmen, van de rotsen springen en daarna relaxen op het kleine strandje Cala Gracioneta. In de avond gaan we naar Hostal Restaurante La Torre om van een magische sunset te genieten, met op de achtergrond, de beats van de oudste dj van het eiland.

Wie naar Ibiza gaat moet natuurlijk ook het kleine zusje Formentera bezoeken. Het kleinste eiland van de Balearen maar met de mooiste stranden en turqouis gekleurd water. De vorige keer hebben we het eiland per quad bezocht, dit maal hebben we een fiets gehuurd en verkennen we het natuurpark Ses Salines maar eerst een stop aan een hippiemarktje in het mooi gekleurde dorpje Sant Francesc.

Laatste dagje Ibiza dus brengen we steevast een bezoekje aan Eivissa, de old Town of Ibiza waar we nog wat last mintute Ibiza style aankopen gaan doen en sluiten we af in de mooie stadstuin van restaurant La Brasa.

Ibiza, nos vemos pronto x