WELKOM IN ONZE WERELD


We zijn er bijzonder trots op dat we bij Travel Counsellors een unieke en bijzondere groep zelfstandige ondernemers tot stand hebben gebracht. We hebben het karakter van een familiebedrijf en onze meer dan 1400 professionele reisexperts wereldwijd dragen dit warme familiegevoel uit. Zij zetten een stap extra voor hun klanten.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Leen De Win

Kelly De Wachter 23 September 2022

Wij zijn heel tevreden over hoe alles is verlopen zowel voor de reis, al de documenten en uitleg als tijdens de reis met de leuke attenties die van groot belang zijn zoals bvb een ontvangstblaadje , ook alle slaapplaatsen wisten van onze komst alles was zeer vlot verlopen en werden heel goed ontvangen. Wij willen Leen persoonlijk heel hard bedanken voor al die goede zorgen!

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Sandy Declercq

Glenn Van Wemmel 12 September 2022

Vlotte communicatie. Goed geregeld.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Sandy Declercq

Leen Declercq 24 August 2022

We zijn heel tevreden over de service! Sandy was heel zorgzaam van begin tot einde van de reis! Ook konden we steeds met vragen bij haar terecht en werd dit ook beantwoord! Zullen zeker nog bij jullie boeken voor volgende reizen ! Bedankt voor de goede zorgen ! Declercq leen

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Sandy Declercq

Bianca Mortier 26 July 2022

Sandy heeft ons heel goed geholpen bij het plannen van onze vakantie. Dit van het begin tot het einde, met oog voor detail. Bedankt voor de goede service, Sandy. Ik ga je zeker aanraden bij vrienden en familie en zeker zelf nog beroep doen op je diensten in de toekomst.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Magali Maes

M Valente 19 June 2022

Goede begeleiding mogen ontvangen bij het inplannen van de reis. Er werd rekening gehouden met onze noden. Via deze weg plannen we in de toekomst zeker terug een reis in.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Magali Maes

S Batsleer 19 June 2022

Het gesprek verliep goed, ik werd goed geïnformeerd! Magali gaf me meteen een vertrouwensgevoel.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Magali Maes

N De Block 19 June 2022

Eerste keer dat ik alleen reisde en aangename ervaring raad ik iedereen aan,magali haar hulp was dik inorde maakt een planning geeft je tips stel je op u gemak magali is zeker een aanrader

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Sandy Declercq

Olivier Geerts 13 June 2022

Elke keer laat ik de organisatie van mijn zakenreizen met een gerust hart aan Sandy over! Ik hoef enkel door te geven wanneer en waar de beurs precies plaatsvindt, en zij zorgt voor de vliegtickets, de transfer, een hotel dichtbij de locatie van de beurs. Heel fijn is ook dat Sandy ervoor zorgt dat ik extra bagage kan meenemen, ze geeft advies over de in te vullen documenten én regelt mijn favoriete plaats op het vliegtuig. Sandy is echt mijn persoonlijke reisagent.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Sandy Declercq

Marleen Kentane 21 March 2022

Na 2 jaar geduld (covid) hebben wij eindelijk onze wens zien uitkomen, namelijk een cruise naar Dubai. Sandy heeft ons super geholpen met het maken van de juiste keuze en desondanks zij een paar keer de reis heeft moeten uitstellen/herboeken (wegens covid), bleef zij steeds met de glimlach en vol enthousiasme ons verder begeleiden. De reis zit er ondertussen helaas op maar het was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Sandy voor alle hulp en wij zullen jou zeker aanbevelen bij éénieder die van plan is om een reis te boeken.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Nicky Tritsmans

Elke Tiebos 16 November 2021

Perfecte, snelle service én een app waarin al de documenten staan, geen stress meer voor het zoeken naar reserveringen in mijn mailbox!

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Nicky Tritsmans

Gonda Staepels 16 November 2021

Heel professioneel en super vriendelijk! Top!

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Nicky Tritsmans

Emmeline Cubillo Pavone 16 November 2021

Dankzij Nicky ontdek je veel mooie plaatsen , wat je vraagt van plaats en budget zal zij voor je zoeken! Heel vriendelijke en super service !! Zeker een aanrader !!!

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Nicky Tritsmans

Hugo Degreef 16 November 2021

Perfecte en snelle service. Het voorstel voldoet volledig aan onze verwachtingen en zelf een aantal extra plaatsen werden toegevoegd waar wij niet aan gedacht hadden. Dank je wel Nicky

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Nicky Tritsmans

Roland Devlieger 16 November 2021

Beste Nicky, Marie en ik willen je graag heel erg bedanken voor het regelen van onze trip naar Turijn. Het was een zeer goed voorstel om de midweek te beginnen met een fietstocht met gids doorheen de stad; zo hadden we een goed overzicht. Verder viel alles super mee, hotel, bezoek aan Egyptische en Auto-museum en city pass. Alles tot in de puntjes geregeld, topservice! Hopelijk tot snel voor een nieuwe bestemming. Turijn is alvast een aanrader. Beste groeten, Roland en Marie.

Klantervaring Klantervaring
Klantervaring

Sandy Declercq

Shelly De Buyst 09 November 2021

Sandy is een echte aanrader! Een echt plezier om te reizen zonder zorgen! Sandy zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Ze heeft ons een perfecte service aangeboden, en ze stond altijd meteen voor ons klaar. Bedankt!

Blog Post
Blog Post

VEILIG & VERTROUWD BOEKEN BIJ TRAVEL COUNSELLORS

Travel Counsellors on 21 January 2016

Bij het boeken van een reis is het belangrijk om je reis onder te brengen bij iemand waar je vertrouwen in hebt, iemand waar je op kan bouwen, iemand die precies weet wat jij belangrijk vindt. Een recent onderzoek* toont aan dat vertrouwen de belangrijkste factor is bij het boeken van een vakantie. 93% van onze klanten is van plan om in 2016 op vakantie te gaan en kijkt het hele jaar uit naar deze vakantie(s). Het is dan ook van groot belang dat je bij het boeken van elke reis de service krijgt die je verdient.

Uit dit onderzoek bleek ook dat 71% van alle respondenten meer waarde hecht aan informatie en beoordelingen van mensen die ze persoonlijk kennen dan aan online ratings. Zoals ook vaak in TV programma’s als ‘Groeten van Max’ naar voren komt, kan het online boeken van een reis een risico zijn. Bij Travel Counsellors staat ‘veilig & vertrouwd’ dan ook centraal bij alles wat we doen. Hoe dit werkt…

FINANCIËLE BESCHERMING… Travel Counsellors is een financieel stabiele organisatie en is lid van IATA en de ANVR en is deelnemer bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en het Calamiteitenfonds, waardoor je betaalde reissom altijd financieel gewaarborgd is.

ALTIJD BESCHIKBAAR… Het is geen prettig gevoel om van huis weg te zijn, maar niemand te hebben om op terug te kunnen vallen. Travel Counsellors staan 24/7 klaar voor hun klanten en hebben een internationale duty office die alles wat er in de wereld gebeurt nauwlettend in de gaten houdt.

SPECIALISTEN IN REIZEN… Onze Travel Counsellors hebben gemiddeld 20 jaar ervaring in de reisbranche en delen graag hun persoonlijke reiservaringen met hun klanten. Met een netwerk van 1500 reisexperts wereldwijd en een in-house beoordelingssysteem met duizenden beoordelingen van klanten kun je ervan op aan dat je een weloverwogen advies krijgt.

WITH US IT’S PERSONAL Onze Travel Counsellors nemen de tijd om hun klanten echt te leren kennen. Ze zijn gepassioneerd om de beste service te bieden die de verwachtingen van hun klanten zal overtreffen. Daarom scoort Travel Counsellors 96% op klanttevredenheid, hoger dan bedrijven als Apple en Harley Davidson.

OP MAAT GEMAAKT… We zijn volledig onafhankelijk van derden en kunnen elke reis dus zo samenstellen dat hij precies is afgestemd op jouw wensen. We werken met een geavanceerd boekingssysteem waarin we elke reis geheel op maat en voor de scherpste prijs kunnen zoeken en boeken.

Wil je meer weten over het boeken van jouw droomvakantie via een Travel Counsellor bij jou in de buurt? Zoek via onze website jouw dichtstbijzijnde Travel Counsellor en laat hem of haar jouw wensen weten. We garanderen dat je deze level van gepersonaliseerde service nergens anders zult vinden. Onze aanpak is uniek. With us… it’s personal!


*Onderzoek onder 335 klanten van Travel Counsellors uitgevoerd in januari 2016.

 

Blog Post
Blog Post

Travel Counsellors and the support of our 24/7 global Duty Office

Travel Counsellors on 01 December 2015

The Duty Office service utilises the company’s global presence in seven countries and time zones to ensure that the international community of 1,500 Travel Counsellors are supported around the clock, whenever they need it.

Operations Manager, Sandie Fisher said; “As the leaders in customer service, we have always put people at the heart of everything we do, and we want to be there to support and assist you and your customers whenever you need us, no ifs, no buts. This service enables us to draw on our global presence to ensure this is possible, as well as recruiting a team of experienced Duty Office advisors to support you. The feedback so far has been really positive.”

Lisa Hillyard, Gold Travel Counsellor, commented on her recent experience: “Having a 24/7 Duty Office means that while I’m in bed, one of my colleagues is sitting at a desk analysing information that is coming in from around the world, enabling us to be proactive rather than reactive if a situation arises.  I woke up at 7am one morning and saw a Duty Office email about high winds at Heathrow.  One of my customers was due to fly out to Mexico that day so I contacted him about the situation – he left earlier as a result and caught his flight without delay.  The Duty Office makes a huge difference to me and my customers”.

One of our Travel Counsellors Rachael Quinton had clients flying to Sharm el-Sheikh earlier this month. These clients always book with her rather than doing it themselves as they have faith in their Travel Counsellor. Rachael worked hard to resolve the issue causing minimal stress for her customer; “I had emailed her at 1am to tell her she wouldn’t be going as we had just heard from the Foreign office and I would be onto it in the morning. We had flights, accommodation, transfers and airport hotels all booked and sorted. By 11am she was rebooked to Fuerteventura, refunded the difference in price and accommodation cancellation charges all covered by us. I was so proud of the outcome and she didn’t even have to pick up the phone or feel any stress what-so-ever. That’s what we are good at!” Rachael also had a young client who was afraid to travel alone but had to go to Nice. A fellow Travel Counsellor stepped in and offered to fly back with her and escort her through. This is the extent that Travel Counsellors will go to ensure customers get the very best service and experience every time.  

Trevor Smith, Travel Counsellor, came to the rescue for his clients when they required six rooms for a group booking and the supplier had only requested two to the hotel. Within 90 minutes the clients were relocated to a better hotel, with bigger rooms in a better location! All achieved whilst the customers enjoyed four rounds of drinks on a stag party!

Travel Counsellor, Claire Branson, said “As soon as I saw the news, I called one of my clients who is travelling soon to reassure them I am here to help, to save them worrying about everything. As I can work all hours and do not close like the high street travel agents, I am here to help my clients at any time and they can get in touch with me straight away."

Maxine Staniland booked a young couple on their holiday to Bangkok. They were later stranded there during some political unrest back in 2009. Flights were being cancelled including their return journey home. Maxine stated “They had no money left and their parents were worried and contacted me. I spoke to head office and we escalated the problem to Steve Byrne who made the decision to pay for them to stay in Bangkok until we could get them home. It worked out to be approximately 10 extra nights and we then also paid to get them back with another airline so we could get them home faster. We could have moved them to cheaper accommodation as they were staying in a 4 star hotel but we thought they would feel safer staying where they were. No thoughts of money ever came into it – it was all about the customer and keeping them safe and happy.”

These fantastic examples show the diversity and responsiveness of the Travel Counsellor family. As soon as information reaches head office or a Travel Counsellor we translate that into action to ensure minimal disruption to our customers at all times. There is always someone there at the end of the phone to take your call, answer your questions and assure you that problems are being resolved as quickly as possible. As we are a global network we can share information, options and resolve issues faster and more efficiently. Booking with us doesn’t just provide you with financial protection, it’s so much more than that. You will have your own go-to person to help you deal with any crisis and problems you encounter to keep you safe and happy.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Turkije voor awardwinnaars Travel Counsellors

09 September 2015

General Manager Fred van Eijk bracht onlangs, samen met zijn operationsmanager Milka van Dam en 10 van zijn Travel Counsellors een bezoek aan Turkije. Doelstelling van de reis: "De kennis van de bestemming verder uit te breiden en hotels Club Med Palmiye en Maxx Royal in Kemer beter te leren kennen", aldus Van Eijk.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Leveranciersdag Travel Counsellors een succes

09 September 2015

Twee keer per jaar houdt Travel Counsellors een leveranciersdag. Naast de standaardeditie in januari was het gisteren de beurt aan de najaars/wintereditie. Ruim 120 Travel Counsellors kwamen naar Almere om daar informatie op te doen van zo’n vijftien leveranciers.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Ontbijten met Travel Counsellors

09 September 2015

Travel Counsellors is van start gegaan met ontbijt-TV, dat deze zomer elke ochtend via Travel Counsellors TV wordt uitgezonden vanuit de eigen studio in Den Haag. De meer dan 150 Travel Counsellors in Nederland en België krijgen elke ochtend een korte verkoop-update en worden bijgepraat over de laatste nieuwtjes en last-minute aanbiedingen.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Succes Award 2014

03 July 2014

Een onafhankelijke jury heeft na uitgebreid onderzoek inclusief diverse mystery calls Travel Counsellors gekozen tot beste reisonderneming in de reisadviesbranche.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Exclusieve reis naar Orlando voor Top Travel Counsellors

16 May 2014

Nederland telt momenteel vier Travel Counsellors die de felbegeerde “gouden status” hebben.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Travel Counsellors ontvangt een Koninklijke onderscheiding

07 May 2014

Travel Counsellors, s ‘werelds grootste organisatie voor zelfstandig reisadviseurs, ontving vorige maand de gerespecteerde Queen’s Award For Enterprise*.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Travel Counsellors Nederland Conferentie 2014: “Switch on”

26 March 2014

Travel Counsellors, de marktleider onder de ZRA’s (Zelfstandige Reisagenten, ook soms mobiele reisadviseurs genoemd) hield afgelopen weekend haar jaarlijkse conferentie.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Fred van Eijk gaat reisrubriek presenteren op RTL4

19 March 2014

Fred van Eijk, oprichter van Travel Counsellors gaat wekelijks een reisrubriek presenteren op RTL4 in het programma LXRY TV.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Fred van Eijk gaat wekelijks een reisrubriek presenteren op RTL4

17 March 2014

In deze nieuwe serie zal Fred van Eijk, oprichter van Travel Counsellors - gekozen tot beste reisaanbieder van Nederland - de nieuwe reisrubriek presenteren.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

De Airbnb's vs. reisadviseurs

05 February 2014

Daar zit je dan. ‘s Ochtends in je online gehuurde appartementje in hartje Parijs met een toilet dat niet doorspoelt.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

De Airbnb's vs. reisadviseurs

05 February 2014

Daar zit je dan. ‘s Ochtends in je online gehuurde appartementje in hartje Parijs met een toilet dat niet doorspoelt.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Beste Reisaanbieder 2013

15 January 2014

Travel Counsellors is dinsdag uitgeroepen tot beste reisaanbieder van 2013. De consumentenprijs, een initiatief van vakblad Travmagazine, werd op de Vakantiebeurs in Utrecht voor het eerst uitgereikt.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Beste Reisaanbieder 2013

15 January 2014

Travel Counsellors is, volgens de consument, de beste reisaanbieder van 2013. Het is de eerste keer dat de consumentenprijs werd uitgereikt als onderdeel van de Dutch Travel Awards, waar ook de Verenverkiezing onder valt.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Travel Counsellors erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging

01 January 2014

Sinds december is Travel Counsellors officieel erkend lid geworden van de Nederlandse Franchise Vereniging. Travel Counsellors valt nu volledig onder de Europese erecode.

Nieuwsartikel Nieuwsartikel
Nieuwsartikel

Travel Counsellors bereidt zich voor op Masters of LXRY

09 December 2013

Travel Counsellors is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de twaalfde editie van Masters of LXRY.

Blog Post
Blog Post

Het geheim van Corsica

Tanja Ootes, Travel Counsellor on 04 October 2013

Het geheim van Corsica

Na de eerste keer Corsica in 2000 wisten we het zeker, hier komen we terug…….. En inderdaad nu na 13 jaar komen we hier zonder kinderen Corsica nog eens overdoen en opnieuw beleven.

Corsica is klein van oppervlakte, zo ongeveer de grootte van België, maar door het bergachtige landschap heb je toch wel minimaal 2 weken nodig om "rond" te komen. Beter nog, maak een keuze en kom er nog een keer terug, want wie in Corsica is geweest, is verslaafd !! Je ziet er altijd weer iets nieuws.

Wij gingen terug omdat……….

De berglandschappen zeer gevarieerd zijn ........ Ieder stukje Corsica heeft een andere omgeving/natuur. De bergen zijn overal verschillend en even indrukwekkend. Bij Porto zijn ze rood en in bizarre vormen. Bij het woud van Ospédale heb je weer veel meer vergezichten en dennenbomen. In het binnenland heb je veel rivieren die door diepe kloven lopen waar je prachtig langs kunt wandelen en in kunt plonsen. (Restonica) En helemaal in het zuiden zie je weer de witte krijtrotsen (Bonifacio)die doen denken aan Zuid Engeland.

De dorpjes  hebben vaak een pittoreske ligging en altijd een terrasje om een lekker wijntje te drinken. Bonifacio is daarin wel de absolute topper, deze plaats ligt op een klif en dreigt er bijna af te vallen. Spectaculair gezicht ! Vele kleine straatjes en steegjes met restaurants, winkeltjes (wel super toeristisch , maarje kan snappen waarom. Ook Calvi is een leuke plaats met Burcht. Alle kunstenaarsdorpjes in het achterland van Calvi zijn een bezoekje waard. En ga een stuk rijden dan zie je de plaatsjes tegen de berg geplakt, idioot om door heen te rijden zo smal zijn de straatjes, leuk om ze te zien en er even doorheen te lopen.

De blauwe zee bijna tropisch is........ Sommige stranden, zoals het Santa Guilia strand, worden vergelijken deze met de beroemde Seychellen. Op sommige plaatsen is de zee onwerkelijk blauw, dat je je afvraagt of je wel in Europa bent. In het Zuid westen zijn diverse baaien alleen lopend of per boot te bereiken zodat je er lekker de ruimte hebt.

De volledige westkust de moeite waard is door zijn grillige vorm....... In het westen van Corsica steken vele pieken recht uit zee. Met name bij Porto is de kust echt fenomenaal mooi. Bizarre rotsformaties in rood torenen hoog boven de blauw zee uit. Wij zijn met de zodiac een ochtend langs de kust gevaren langs De Calanches en het Nationaal Park Scandola, het was imposant, lastig te kiezen welke foto je het mooiste vindt.

Je er zoveel kunt wandelen, van lange moeilijke tochten tot korte familiestaptochten........ Bij de meeste wandel-goeroes is Corsica wel bekend vanwege de Grand Randonnee 20 die Corsica kruist van noord naar Zuid en 170km wandelpad en 15 wandeldagen kent. Voor de meeste van ons is dit wel erg veel van het goede. Maar voor wie minder fanatiek is, blijft er meer dan genoeg over om elke dag van je vakantie te kunnen wandelen! Met ons boekje “70 wandelingen op Corsica” (van Rother) hebben we makkelijk onze plekken kunnen vinden. Goede omschrijvingen, duidelijke uitleg hoe lang de tocht duurt en wat de klim hoogte-meters zijn.

Belangrijk is het te weten....... dat je niet veel kilometers kunt maken op een dag. Niet alleen is je tempo op een slingerende bergweg erg laag, maar je bent het ook echt zat na 2 uur slingeren. Kun je in het oosten langs de kust goed doorrijden, de rest van het eiland zal je gemiddeld 40 km per uur rijden omdat een bus passeren op een nauwe doorgang ook wel even wat stuurkunst en geduld eist !

Wil je een uitgekiende rondreis maken, maar je weet  niet goed waar te beginnen en waar te eindigen, email me, ik maak graag een rondreis op maat, met precies die plekken die bij jou passen.

Blog Post
Blog Post

Schitterend Sicilie en Calabrie

Marion Vos, Travel Counsellor on 08 July 2013

Op iets minder dan 3 uur vliegen ligt het grootste eiland in de Middellandse Zee: Sicilie. Bij aankomst op Catania verrast een sfeer van bedrijvigheid en temperament. Deze provinciehoofdstad telt ca. 28000 inwoners en is 1 van de 3 grootste steden op het eiland.  Om je goed te kunnen verplaatsen is een huurauto noodzakelijk. Langs de kust richting Taormina verandert de omgeving snel van stad en industriegebied naar kleinere dorpjes met daartussen citrusplantages. Op een half uur rijden van Catania bevindt zich het plaatse Giarre. Hier verblijven we in het Etna Hotel; een aanrader. Een oud boerderijcomplex omgetoverd tot een 30-tal kamers. Een mooi restaurant in een oud keldergewelf maar ook met mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten. Een prachtig zwembad met nog mooier uitzicht op de rokende Etna maken het plaatje compleet. 

Vanuit Giarre is het een half uur rijden naar Taormina. Hoog op een rots gelegen biedt deze plaats prachtige uitzichten. Om in Taormina te komen kun je het beste de auto onderaan de berg parkeren en je per kabelbaan naar het centrum laten brengen. Als grote bezienswaardigheid heeft Taormina een Grieks Amfitheater wat de moeite van een bezoek meer dan waard is. Als afsluiting van deze trip kun je hier ook heerlijk uit eten gaan, bijvoorbeeld bij restaurant La Tavernetta waarbij de tafels op de trappen zijn neergezet en je fantastische lokale gerechten kunt proeven.   Vanuit Giarre kan ook de de kustweg richting het zuiden naar Syracuse worden genomen.  1 van de beroemde baroksteden in dit gebied. De prachtige barokke panden die doen denken aan de sfeer van Florence zijn vooral in de avond heel sfeervol verlicht en om nog langer van die sfeer te genieten kun je op het plein bij diverse restaurants en bars terecht.

Bij een verblijf aan de oostkant van Sicilie mag natuurlijk een bezoek aan de vulkaan Etna niet ontbreken. Er zijn diverse mogelijkheden om de vulkaan zelf te bezoeken maar om echt een goede indruk te krijgen is het zeker aan te bevelen een excursie te boeken met een gids.

Een bezoek aan een van de vele kraters is een fantastisch mooie ervaring. De grootte van Sicilië wordt vaak onderschat. Van oost naar west meet het eiland ca. 300 km en van noord naar zuid 200km. Over het eiland lopen slechts 2 snelwegen waardoor de reistijden al snel lang zijn. In verband met de reistijden maar vooral ook vanwege de vele bezienswaardigheden is het aan te raden minimaal 2 weken uit te trekken als je het hele eiland wilt bezichtigen.

Dit keer verlaten we echter Sicilie na het bezichtigen van de oostkant van dit eiland en nemen bij Messina de ferry naar Reggio di Calabria. De overtocht duurt slechts een half uurtje en de auto kan worden meegenomen op de ferry.

Aangekomen in Calabrie wacht een totaal andere kant van Italie. Rust, ongereptheid, prachtige kustlijnen, stranden en zeewater van een kleur blauw die je zelden in Europa tegenkomt.  Kortom een nog onontdekt stukje Italie wat na het drukke Sicilie een verademing kan zijn. De lokale bevolking is uitermate vriendelijk al spreken ze heel vaak geen Engels. Daarbij maken de lage prijzen een bezoek aan Calabrie ook zeker aantrekkelijk.

Een bezoek aan Capo Vaticane met zijn hoge rotsen en mooie uitzichten op zee mag zeker niet ontbreken. Evenals een bezoek aan het stadje Tropea. Hoewel toeristisch nog in de kinderschoenen, er valt genoeg te zien en te beleven.

Vanaf diverse plaatsen heb je verder ook een mooi uitzicht op het vulkaaneiland Stromboli. De enige vulkaan in Europa die continue actief is en om de zoveel minuten een stroom lava uitspuugt. Vanaf Tropea kun je per boot naar het eiland toe waarbij onderweg de kans groot is dat de dolfijnen door de hekgolven van de boot komen springen. De boot blijft bij het eiland tot het donker wordt en vaart dan, alvorens terug te gaan naar Tropea een paar keer om het eiland heen om het uitspugen van de lava te aanschouwen. Een uniek schouwspel.

Na een verblijf in Calabrie kan de huurauto worden ingeleverd bij de luchthaven van Lamezia Terme. Hiervandaan kan per vliegtuig weer teruggereisd worden naar de thuisbestemming.

Blog Post
Blog Post

La Isla Bonita, La Palma

Bianca Brouwer-van der Pels, Travel Counsellor on 14 June 2013

La Palma is het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden en je vliegt er in een kleine vijf uur naar toe.

Vanuit het vliegtuig is al duidelijk zichtbaar dat La Palma beschikt over bergen en prachtige natuur! Direct vanaf het vliegveld starten we met een heerlijk diner in visrestaurant Casa Goyo. Met uitzicht op zee eet je hier lekkere verse vis en andere lokale specialiteiten.

De volgende ochtend starten we met een bezoek aan het sigarenmuseum in Brena Alta. Op het plein voor het museum is een kleine markt met lokale producten. We vervolgen onze weg en stoppen bij het uitzichtpunt van La Concepcion, van waar we een prachtig uitzicht hebben over de baai van Santa Cruz.

Na een mooie rit komen we aan bij een ander uitzichtpunt, Mirador de la Cumbrecita. We zijn hier zelfs boven de wolken en dit biedt een prachtig schouwspel! In de verte kunnen we de buureilanden zien liggen. Even verderop starten we onze wandeling door het Nationale Park Caldera de Taburiente. Over smalle wandelpaden lopen we door de overweldigende natuur. Diepe kraters worden afgewisseld door beboste hellingen.

In Los Llanos de Aridane drinken we even heerlijk een kopje koffie. Dit plaatsje heeft knusse straatjes met leuke winkeltjes en restaurants. De lunch gebruiken we vandaag in La Hacienda de Abajo in Tazacorte. Heerlijke tapas in een bijzondere accommodatie. Meer dan duizend kunst- en antieke stukken bevinden zich in deze Hacienda, zowel in de kamers als in de publieke ruimtes. Vlak bij de Hacienda is het bananenmuseum, waar onze gids ons uitgebreid vertelt over deze vruchten.

Tazacorte is een gezellige badplaats met een haven en de typische zwarte lavastranden aan de westkust van La Palma. In Las Manchas maken we een stop om het plein te bekijken waar allerlei objecten te vinden zijn gemaakt met mozaïeksteentjes. Tussen de banken staan exotische bloemen en planten.

In het zuiden van het eiland vind je Fuencaliente met de San Antonio vulkaan. We maken een wandeling langs de kraterrand en hebben een fantastisch uitzicht op zee. Als afsluiter van de dag bezoeken we een wijnhuis, waar we kunnen zien hoe de productie in zijn werk gaat en natuurlijk proeven we de heerlijke wijnen.

Vandaag de Noordelijke route over het eiland, te beginnen met de uitzichten bij Salto de Enamorado (San Bartolo). We volgen de Laurisilva wandelroute in Cubo de La Galga. Hier wandel je tussen enorme varens die worden beschouwd als levende fossielen. Na een bezoekje aan de rumfabriek in Puerto Espindola lopen we langs de kust naar San Andres. Hier bevinden zich ook 2 natuurlijke zwembaden, afgeschermd door rotsen. In San Andres lunchen we op het gezellige plein voor de kerk. Deze avond genieten we van het diner in de Parador van Santa Cruz, waar we ook verblijven.

De volgende ochtend gaan we naar de bekendste badplaats aan de oostkust, Los Cancajos. Ook hier zwarte lavastrandjes en verschillende accommodaties, van hotels tot casita’s. Als laatste brengen we een bezoek aan de hoofdstad, Santa Cruz. Dit kleine stadje is verrassend gezellig met leuke boetieks, cafés en restaurants. Er wordt hard gewerkt aan een stadstrand, waardoor het straks mogelijk is om in de stad naar het strand te gaan!

In de middag zit ons verblijf er helaas al weer op. La Palma heeft mij verrast door de prachtige natuur, leuke stadjes en vele mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over reizen naar La Palma of een van de andere Canarische eilanden? Neemt u dan vrijblijvend contact met mij op!

Blog Post
Blog Post

Oman, Duizend en een Nacht!

Henny Ottenheim Neijssen, Travel Counsellor on 29 May 2013

Op 29 mei ging ik met collega Travel Counsellors  richting de woestijn….althans in mijn fantasie bestaat het Sultanaat Oman hier grotendeels uit.  Behalve van de hoofdstad Muscat had ik totaal geen voorstelling van dit land. Ik wist alleen dat het van alle Emiraten het meest “vrouwvriendelijk”en “westers”was. Ik ben ook in Iran geweest en heel stiekem vergelijk je dit toch een beetje met de andere Arabische landen…

Bij aankomst in Muscat proef en ruik je het land…kruiden, parfum en dierlijke geuren…een mengelmoes van geuren in een tropische hitte….Muscat is druk en er wordt veel gebouwd. De Muttrah souk is een wirwar van straatjes waar de mensen hun waar aanprijzen….Je ziet er weinig toeristen en het is kleurrijk. Overal ruik je de wierook……

We bezoeken de Grand Mosque, een cadeau van Sultan Qaboos Bin Said aan het volk..De sultan wordt in Oman op handen gedragen…..hij heeft dit land de welvaart gebracht die het nu kent en is nog steeds erg betrokken bij zijn volk. Bij de Grand Mosque is het wel verplicht om alles te bedekken, dus hoofddoek, lange blouse en lange broek. De Grand Mosque is prachtig: Perzische tapijten overal en kroonluchters met Swarovskikristallen. Heel indrukwekkend!

We slapen in het Shangri-La Hotel even buiten Muscat… De volgende dag staan er jeeps klaar om ons naar Niswa te brengen waar we de markt bezoeken en het Fort. Tijdens de rit naar Niswa krigen we een goede indruk van het landschap. Zeer dunbevolkt, her en der wat dorpjes en een kameel.…….Die nacht slapen we in Wahiba Sands in het 1000 Nights Camp….in bedoeïenententen gemaakt van schapenwol….Geen airco, onder de sterren en rondom heel, heel veel zand…..We genieten van een goede maaltijd en een prachtige zonsondergang…..waar je ook kijkt: woestijn, zand, in allerlei kleuren en vormen..Onze gastheren vertellen open en vol trots over hun land. Als we gaan slapen is de temperatuur nog altijd dik boven de 30 graden en is de hemel een en al sterren...Prachtig!

De volgende dag gaan we “dunebashen”: met 4WD’s racen we over de duinen van Wahiba Sands…Onze chauffeurs, allen gekleed in zgn. dishdasha’s ( lange witte gewaden) vinden het wel leuk om ons hun kunsten te laten zien...scheefhangend in het zand om vervolgens met een noodgang het duin af te racen... De een is er wat bedrevener in dan de ander, maar deze jongensdroom blijft werk!

Na dit woestijnavontuur rijden we verder naar  een “wadi”, een oase met meertjes en weelderige begroeiing. Heerlijk ontspannen en zwemmen in Wadi Bani Khalid.….de temperatuur komt soms boven de 40 graden. Het water in de meertjes is helder en heerlijk verkoelend.

Een hoogtepunt van deze reis was ook het bezoek aan Rass Al Jins, de broedplaats voor reuzenschildpadden. Een fantastische belevenis..Tijdens een avondwandeling met een gids beleef je een wonder van de natuur. Reuzenschildpadden die hun eieren leggen in holen op het strand, hard werken om deze te bedekken en vervolgens aan de tocht naar zee te beginnen over het strand. Kippevel! Oman is een van de grootste en belangrijkste broedplaatsen van deze reuzeschildpadden. Men kan overnachten in het hotel of in luxe tenten.

We bezochten heel goede hotels: Al Bustan Palace en boetiekhotel The Chedi zijn wel de meest toonaangevende en luxe hotels in Muscat. Prachtige tuinen en schitterende kamers. Maar Oman heeft ook goede middenklasse hotels b.v. in Niswa en een overnachting in een woestijncamp is een aanrader!

Oman is een heerlijke bestemming voor een fly-drive of avontuurlijke vakantie. Vriendelijke bevolking, heel veilig, goede infrastructuur en goed te combineren met b.v. Dubai.De wegen zijn goed en de bewegwijzering in het Engels. En de benzine kost maar 11 ct....

Oman is een bijzondere bestemming. Mensen die iets apart willen, een combinatie van natuur en cultuur en geen massatoerisme, zullen hier genieten!

Voor mij één van de mooiste bestemmingen die ik bezocht; het sprookje van Sultan Al Qaboos Bin Said!

 

Blog Post
Blog Post

Cuba, Havanna, Varadero en Cayo Largo

Hanny van Leeuwen, Travel Counsellor on 01 April 2013

Cuba is het grootste eiland van de Cariben. Het ligt tussen de Golf van Mexico, de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Cuba heeft het allemaal….. koloniale steden, veelzijdige cultuur, prachtige stranden, heldere zee, schitterende natuur en niet te vergeten zon, zee, salsa, rum, sigaren en oldtimers.  

Deze keer bezocht ik Havanna, Varadero en Cayo Largo.  

Havanna is een levendige en bijzondere Coloniale stad met een geweldige sfeer. Ik bezocht hier een aantal hotels en maakte een wandeling door het prachtige historische centrum. Je kijkt hier je ogen uit….. schitterende soms gerenoveerde gebouwen uit vervlogen tijden, krantenverkopers, straatvegers, op luide toon discussiërende Cubanen, bedelaars, toeristen o.a. in het voetspoor van Ernest Hemmingway. Boekenstalletjes met enkel boeken over Fidel Castro en Che Guevara en groepjes muzikanten. In straatjes met -in onze ogen- eigenlijk onbewoonbare woningen, wonen de arme Cubanen. Hier waan je je in de Middeleeuwen. Je ziet er oude fruitmarktjes, smederijen, timmerwerkplaatsen, werkplaatsen waar oude Amerikaanse auto’s opgelapt worden en ga zo maar door.  

Varadero

Met zijn 25 kilometer aan prachtige zandstranden en all-inclusive hotels biedt deze streek een ruime keuze voor strandliefhebbers en watersporters. Er is een Dolfinarium en een 18-holes golfterrein. Leuk als afsluiting van een rondreis of voor diegenen die uitsluitend voor een strandvakantie gaan.  

Cayo Largo

Dit is een van de beste duik- en watersportlocaties. Dit rustige eiland is uitsluitend voor toeristen. Het heeft fraaie poederwitte zandstranden en voornamelijk ongerepte natuur. Een pareltje in de Cariben voor natuurliefhebbers!  

Vluchten naar Cuba

Een directe lijndienstvlucht van Amsterdam naar Cuba duurt ruim 10 uur. Er zijn ook charters met een tussenlanding op de heen of terugweg.

Het weer op Cuba

Het toeristenseizoen loopt van half december tot half april. Ook juli en augustus zijn drukke maanden. De temperatuur varieert overdag van 25 tot 35 graden afhankelijk van de tijd van het jaar. Het regenseizoen is van mei t/m oktober.

Taal

Spaans is de voertaal op Cuba. Er zijn weinig mensen die goed Engels spreken.

Tijdsverschil

Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland  

Valuta

Op Cuba hanteert men de inwisselbare Peso (CUC) voor reizigers en de Cubaanse Peso (CUP) voor inwoners van Cuba. Wisselen alleen tegen contante Euro’s of met creditcard. Bij vertrek kunt u wat u over heeft weer terugwisselen.Creditcards die zijn uitgegeven door een Amerikaanse bank worden niet geaccepteerd.

Autoverhuur

Autohuur is behoorlijk prijzig. U kunt uitsluitend een auto huren bij door de staat gerunde agentschappen. Op Cuba bestaan vrijwel geen verkeersborden of straatverlichting. De wegen kunnen in erg slechte staat verkeren.  

Aanraders op Cuba

-Wil je nog het leven na de communistische revolutie ervaren bezoek dit land dan zo snel mogelijk. Nu Raul Castro, de broer van Fidel, aan de macht is begint het al langzaam te veranderen en mag en kan er steeds meer.

-Havana. Geen reis naar Cuba is compleet zonder de hoofdstad verkend te hebben.

-Een rondleiding door een sigarenfabriek.

-Bezoek aan een tabaksplantage.

-Een rondreis of enkele excursies met een reisleider die u alles van dit landschappelijk en cultureel mooie land kan vertellen.

Wat kunt u beter vermijden

U kunt de Cubanen beter niet overhalen om publiekelijk een discussie over politiek te voeren. Ga niet in op de aanbiedingen van sjacheraars. Trap niet in verhalen, hoe zielig ook, die u verteld worden teneinde u van uw geld te ontdoen. Gebruik geen ongeregistreerde taxi’s.

Wat moet u beslist weten over Cuba

Uw paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na uw vertrek van Cuba. Voor meer informatie over visa kunt u terecht op http://www.cibt.nl">www.cibt.nl . Draag altijd uw paspoort (of een kopie daarvan) bij u. De politie kan daar elk moment om vragen. De hotels en het eten zijn niet wat we in Nederland gewend zijn. Vaak is niet alles te krijgen en in eenvoudige restaurants serveert met voornamelijk rijst met bonen.  

Blog Post
Blog Post

Stedentrip Rome

Geraldine de la Mar, Travel Counsellor on 27 February 2013

Wat een mooie stad!

Als ik nu aan Rome terug denk, denk ik aan: 1 groot openlucht museum, alles is goed te bewandelen, goed eten voor betaalbare prijzen, vriendelijke en behulpzame mensen en heerlijk dolen door de smalle straatjes.

Na aankomst was ons doel voor deze dag: gewoon wandelen, kijken en genieten. Verbaasd waren we over de afstanden, alles is dichterbij dan we gedacht hadden. Het hotel waar wij verbleven ligt dicht bij station Termini en ons plan was richting het Colosseum te lopen, maar voordat we het doorhadden doemde dit enorme gebouw al voor ons op….wat indrukwekkend!

De volgende ochtend hadden we een fietstocht door Rome op ons programma staan, dit had ik al vanuit Nederland geregeld. Wat hebben we genoten van deze fietstocht. Onze gids was een jonge dame, afkomstig uit België, die geschiedenis gestudeerd had en nu in Rome woont. De fietstocht duurde ongeveer 3 uur met uiteraard regelmatig stops voor uitleg en om te genieten van een overheerlijke cappuccino. Onze route ging onder andere langs de Trevi-fontein, de Spaanse Trappen, via Villa Borghese naar Piazza del Popolo, Piazza Navona, het Pantheon en de Joodse wijk. In de middag hebben we de route al wandelend nog eens dunnetjes overgedaan en zijn we ook nog naar Vaticaanstad gegaan en zijn we geëindigd in de gezellige wijk Trastevere voor een overheerlijk diner.

Onze derde dag in Rome stond het teken van het bezoeken van het Vaticaan museum met de Sixtijnse kapel en het Colosseum. Deze dag hebben we enkele keren het openbaar vervoer gebruikt, want ook dit wilde ik ervaren.

Onze laatste dag in Rome stond weer in het teken van wandelen en genieten. En genoten hebben we. Dolend door de smalle straatjes en elke keer weer heb ik me vergaapt aan de grote gebouwen die eeuwen geleden gebouwd zijn…echt onvoorstelbaar dat ze dat toen al konden maken. Uiteindelijk waren we aangekomen op Campo de’ Fiori, één van de meest authentieke middeleeuwse pleinen van Rome. Hier hebben we heerlijk op een terras in het zonnetje gezeten en genoten van de markt met zijn marktkoopmannen die op een theatrale wijze hun waar aan het aanprijzen zijn.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wat een heerlijke stad en wat hebben we genoten!

Heeft u ook plannen om Rome te bezoeken of heeft u andere reisplannen? Neem contact met mij op en ik help u graag met het zoeken en boeken van de perfecte vakantie vol fantastische herinneringen!

 

Blog Post
Blog Post

Namibie “Ongerepte en verlaten landschappen”

Elize Breed - Schouten, Travel Counsellor on 04 December 2012

In december 2010 naar Namibië voor een 6-daagse studiereis, vandaar dat dit de Namibië Invasie wordt genoemd. Uiteraard veel te kort voor zo’n groot en prachtig land, het is dan ook een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Het begint met een comfortabele vlucht vanuit Frankfurt naar Windhoek met Air Namibië. Vanuit Windhoek rijden we richting Erindi Game Reserve, een reservaat dat zo groot is als de provincie Utrecht. De Lodge is splinternieuw en we logeren als eerste Nederlanders in de Old Traders Lodge, prachtig en luxe. Na een heerlijke lunch staat onze ranger aan het einde van de middag klaar voor een game drive. We spotten o.a. luipaard, leeuw, nijlpaard, neushoorn, giraffe, wildebeest, struisvogel, jakhals, zebra en krokodil. Om 19.30 gaat de zon onder en de ranger tovert een tafel tevoorschijn, hij heeft wijn en nootjes mee, dus genieten we van een zogenaamde sundowner midden in Namibië.

Een uur later komen we aan bij onze Lodge en zien we op ons terras een witte neushoorn. Wat een geweldige ervaring, een neushoorn op zo’n korte afstand! ’s Avonds eten we weer heerlijk en op het terras genieten we na van alle dieren die de waterplaats voor het terras komen opzoeken. Dit valt niet na te vertellen, dit moet je beleven…

De volgende dag bezoeken we de havenstad Swakopmund met zijn bijzondere mix van Afrikaanse en Duitse cultuur en vervolgens een denderende quad-excursie door de immens grote en rode duinen van de Namib Desert. Ik verwacht dit niet leuk te vinden, maar het is zooooooooooooo gaaf: de rode duinen, de blauwe lucht, de stilte, de schoonheid en daar doorheen racen, echt kicken! Na twee uur komen we bij een speciaal voor ons gebouwd tentenkamp voor een nacht onder een prachtige sterrenhemel. Alleen maar kijken en genieten, wat is dit mooi en bijzonder. Voor het diner de rode duinen nog beklimmen, “kou geleden” toen de zon vertrok, gedoucht onder een zak warm water en ’s avonds rond het kampvuur genieten van Namibië bij nacht.

De volgende dag rijden we naar Walvisbaai voor een zee safari, met een speedboot de zee op en al snel vliegen de albatrossen en pelikanen met ons mee. Dolfijnen springen mee en een zeehond komt zelfs een visje halen aan boord. Tijdens de lunch worden we getrakteerd op champagne, oesters en nog veel meer lekkers.

Na de zee safari rijden we naar het zuidelijker gelegen Naukluft Park, waar we verblijven in het super-de-luxe Le Mirage Desert  Lodge & Spa, we bezoeken het wereldberoemde Sossusvlei en maken een prachtige wandeling naar en door de snikhete Dode Vlei.

Namibië, haar bestemmingen, belevenissen en accommodaties zijn van hoog niveau, het is goed bereikbaar en geeft je belevenissen en herinneringen om nooit meer te vergeten!

Blog Post
Blog Post

Tropisch eiland Curacao

Anne Marie Verschure-Isendoorn, Travel Counsellor on 01 August 2012

Omdat wij negen jaar op Curaçao hebben gewoond, hebben wij altijd een zwakke plek voor dit benedenwindse eiland. Op negen uur vliegen vanaf Schiphol ben je met een rechtstreekse vlucht in een tropische wereld.Curaçao is een eiland, waar je je meteen thuis voelt. Er wordt naast het Papiaments ook Nederlands gesproken en de gastvrije bevolking heet je BON BINI = WELKOM! Er zijn vele plekjes op het eiland, waar het aangenaam verblijven is.

Temperatuur. Op Curaçao kun je alle maanden van het jaar heerlijk vakantie vieren. Er waait altijd een milde zeebries en het is gemiddeld ongeveer 28 graden. Slechts in november/december is er wat meer kans op regen, maar deze is meestal snel verdampt. De passaatwind is altijd prettig, waardoor je het nooit te warm krijgt. Bovendien ligt Curaçao buiten het orkaangebied. Genieten dus van de zon en het warme zeewater, waar je zo in wandelt!

Duiken en snorkelen. Het water is zo helder en dat wel meer dan 10 meter diep kunt zien; het is dan ook geweldig om te snorkelen of duiken. Er worden op het eiland gezellige duiktrips vanaf de kant of de boot aangeboden. Er zijn enorm veel duiklocaties rondom het eiland, waarvan sommige echt spectaculair zijn met een gezonken sleepboot, vliegtuig maar ook scheepswrakken. Als je vanaf het strand de zee inzwemt, zie je al snel de overgang naar dieper water, waar langs de onderwater-muur vele vissen zitten. Ook de zeeschildpad en barracuda kun je zien, net als de koffervis en snappers. Zoveel kleuren vissen en je weet niet waar je kijken moet. Het Curaçao Seaquarium biedt veel activiteiten met zeeleeuwen, haaien en een echte dolfijnenshow. Je kunt er ook zelf met de dolfijnen zwemmen en door dik plexiglas de haaien en schildpadden voeren.

Stranden en baaien. Curaçao heeft wel meer dan 35 stranden en baaien. De meeste baaien zijn prachtig onderhouden en schoon (vaak wordt er entree gevraagd). Er zijn ook vele kleine strandjes waar je vaak per auto vanaf de hoofdwegen via kronkelpaadjes heen kan. Kokomo Beach is een leuke nieuwe Beachclub (Vaersenbaai).

Accommodaties. Curaçao heeft voor ieder wat wils: hotels, appartementen, vakantiehuizen. Van logies tot all inclusive. Van eenvoudig tot heel luxe. Van een rustige tot levendige omgeving. Veel van deze accommodaties heb ik persoonlijk bezocht, waardoor ik u goed kan adviseren.

Cultuur en Musea. De Antillianen houden van hun cultuur en een van de feesten dat elk jaar wordt gehouden is het oogstfeest. Men danst en viert dat de natuur weer goed was en er een goede maïsoogst is geweest. Ook het jaarlijkse carnaval is een groot evenement wat vele bezoekers van overal vandaan trekt. De optochten zijn goed verzorgd en zorgen voor uren feestplezier. Ook de doop en heilige communie worden serieus gevierd met diners en prachtige kleding. Er zijn verschillende musea op het eiland, die echt de moeite waard zijn zoals het Curaçaose Museum, het museum over de slavernij bij Kura Hulanda en het Scheepvaartmuseum. Curaçao kent zelfs een postmuseum. En al die karakteristieke landhuizen met elk een eigen verhaal. Er zijn ook verschillende galeries voor kunstexposities. Bij de haveningang zie je prachtige oude koloniale gebouwen. Er wordt nog veel gerestaureerd en het is prettig in winkelhart Punda (Willemstad) rond te lopen langs de mooie gevels, winkels, terrassen en de haven. De grootste schepen zie je aan je voorbij gaan. Ook de cruiseterminal ligt bij de stad, waardoor het gezellig druk is. In Punda is een grote bioscoop met vijf zalen die films tonen, die pas maanden later in Nederland uitkomen.

Restaurants en uitgaan. Op Curaçao kun je de zwoele avonden op allerlei manieren invullen. Er is altijd wel iets te beleven en ik geef graag leuke restauranttips mee op reis!

Activiteiten. Het deelnemen aan excursies is de ideale manier om het eiland te verkennen. Denk aan boottochten, duikexcursies, motortochten, jeepsafari’s, bustours. Er zijn vele mogelijkheden.

Trouwen op Curaçao. Curaçao biedt oneindig veel mogelijkheden voor de perfecte huwelijksdag. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig om je trouwdag tot een succes te maken: het heerlijke klimaat, de witte stranden, wuivende palmbomen en de prachtig blauwe Caribische Zee. Het eiland heeft veel romantische plekjes, die als huwelijkslocatie gekozen kunnen worden.

Reiscombinaties. Curaçao is goed te combineren met andere eilanden zoals Aruba, Bonaire en St. Maarten. Een combinatie met Florida of Suriname behoort ook tot de mogelijkheden.

Curaçao is een heerlijke bestemming om vakantie te vieren en tot rust te komen. Mijn kennis en ervaring zal ik graag aanwenden om voor u een perfecte reis samen te stellen!

Blog Post
Blog Post

Cculinaire reis naar Baskenland-San Sebastian

Monique Niehoff Werning, Travel Counsellor on 30 May 2012

Hotel Villa Soro is een 19e eeuwse villa wat is omgebouwd tot een prachtig hotel in het centrum van San Sebastian. Het hotel staat op de monumentenlijst van San Sebastian. De villa wordt omgeven door een mooie tuin met terras. Het strand en de vele restaurants zijn op loopafstand van het hotel.

De grootste Concentratie Michilin-sterren van Spanje: San Sebastian v.a. Euro 995,- per persoon

Met maar liefst 3 restaurants met 3 Michelin- sterren, is San Sebastian rijk bedeeld qua topgastronomie. Wij combineren een diner in restaurant Arzak*** (nr 8 van de wereld) met een weekend verblijf in de culinaire hoofdstad van Spanje: San Sebastian. Vader Juan Mari Arzak en zijn dochter Elena Arzak Espina maken hun gerechten op alsof het om een kunst gaat: kleurrijk, betoverend en creatief zonder uit de bocht te vliegen want ze zijn wel no-nonsense. Uw verblijf is in Villa Soro, een kleinschalig kasteeltje op slechts 10 minuten lopen van het restaurant. Een bezoek aan San Sebastian is niet compleet zonder een tapastour (of eigenlijk ‘pinchos’ zoals ze hier genoemd worden). En mocht u van de gelegenheid gebruik willen maken om ook de andere twee toppers (Mugaritz en Berasategui) te bezoeken, ook daar kunnen we voor u reserveren.

Verblijf in culinaire hoofdstad van Spanje met diner in mondiaal top-10 restaurant.

• Vlucht Amsterdam – Bilbao of Biarritz v.v. (incl. belastingen, koffers etc.)

• 4 dagen autohuur type A (klasse Renault Clio)

• 3 overnachtingen in hotel Villa Soro in San Sebastian incl. ontbijt

• 6-gangen tasting menu in restaurant Arzak in San Sebastian (excl. dranken)

 

Terug Naar Boven