Wat dacht je van... Dublin!

03 April 2020

Tekst: Georgette Konigferander | Fotografie: Lizette van Rossum

Bij het uitzoeken van een leuke stedentrip kom je al snel uit bij Londen, Parijs, Berlijn, Rome, Barcelona of Madrid. Maar voor wie eens een iets minder voor de hand liggende stad wil kiezen en geïnteresseerd is in cultuur en historie, is de hoofdstad van Ierland en Keltische stad Dublin een heerlijk alternatief.

De eenvoudigste manier om naar Ierland te reizen is met de Ierse nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus. Aer Lingus brengt je op een voordelige en comfortabele manier in anderhalf uur naar deze stad met veel diversiteit.

De Ieren staan bekend als zeer gastvrij, vriendelijk en zijn trots op hun land. Afgelopen november heb ik dat mogen ervaren. Eenmaal aangekomen was de taxichauffeur die ons naar ons hotel bracht daar het overtuigende bewijs van. Tijdens de korte rit (ca. 30 minuten) leidt hij ons alvast langs enkele bezienswaardigheden waarbij hij vol vuur honderduit vertelt over een aantal historische gebeurtenissen.

Er is in Dublin een zeer ruime keuze aan hotels in verschillende prijsklassen. Een aanrader in het centrum van Dublin is het in een historisch gebouw ondergebrachte O’Callaghan Davenport Hotel. De kamers zijn ruim, comfortabel en zeer netjes, er is een prima restaurant en het ontbijtbuffet is zeer gevarieerd. Door de ideale ligging is dit hotel een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van alle te bewonderen bezienswaardigheden. Denk er ook eens aan om een fietstour langs de mooiste plekjes van de stad te boeken eventueel met een privégids.

De Ieren houden van gezelligheid en een groot deel van het sociale leven speelt zich dan ook af in de diverse pubs, cafés en restaurants in het hart van de stad. Als middelpunt geldt wel het Temple Bar District met zijn vele pubs en restaurantjes. Hier ontmoeten de toeristen en lokale bevolking elkaar en wordt er tot diep in de nacht genoten van een goed glas Ierse whiskey of Guinness-bier. En voor wie de drukte van de Temple Bar wil ontlopen bieden de straten eromheen een voldoende rustig alternatief waar je vooral veel locals tegen het lijf loopt. Overdag maken de feestvierders plaats voor het winkelend publiek met op zaterdag en zondag een boeken- en voedselmarkt met diverse streekproducten.

Maar natuurlijk heeft Dublin heel veel meer te bieden. Een must is toch wel een bezoek aan de Guinness-brouwerij - inderdaad… ook de naamgever van het beroemde Guinness Book of Records - waarbij de bezoekers tijdens een rondleiding alles te weten kunnen komen over hoe dit beroemde bier gebrouwen wordt. Met als afsluiting van de rondleiding het drinken van een heerlijk pintje Guinness in de Gravity Bar in de koepel van de brouwerij.

Een leuk uitstapje is het havenplaatsje Howth, dat zo’n 10 km buiten Dublin ligt. Heerlijk om even uit te waaien en te genieten van het uitzicht op de prachtige kliffen die Ierland rijk is.

En wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Trinity College en de Christ Church Cathedral. Het Trinity College staat bekend om de Old Library met zijn metershoge boekenkasten met oude boeken met als topstuk het 1200 jaar oude Book of Kells vol met fantastische Keltische illustraties. Christ Church Cathedral is de oudste kathedraal van Dublin met een grafkelder die mogelijk dateert uit de 11e eeuw en waar vele historische kunstschatten te bezichtigen zijn. Leuk om te weten is dat grote delen van de populaire kostuumdramaseries Reign en Tudors hier zijn opgenomen.

Voor wie Dublin op een wat andere manier wil leren kennen zijn er diverse bustochten mogelijk, zoals de Gravedigger Ghost Tour en The 1916 Revolution Tour. Deze tours worden begeleid door Ierse acteurs die vol trots over hun Ierland en zijn geschiedenis vertellen.

 

Dublin is dan misschien niet zo bekend als Parijs of Londen, maar heeft minstens zoveel te bieden. De gezelligheid rond het Temple Bar District, de leuke winkelgebieden, de hoeveelheid cultuur en historie en dat alles op loop/fietsafstand van elkaar. En op slechts 1,5 uur vliegen.

Kortom..., een bezoek aan Dublin is een aanrader!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven