TC slaapt bij… Sandton Château De Raay

03 April 2020

Tekst: Didi Hoogerwerf | Met dank aan: Sandton Château De Raay

Ik heb voor deze rubriek al een aantal zeer mooie plekken mogen bezoeken en het Sandton Château De Raay is hierop zeker geen uitzondering. Het 13-eeuwse kasteel staat in de bossen van Baarlo en je (her)kent het misschien wel van het populaire tv-programma First Dates. Mijn vriend en ik zijn zelf fan en de verwachtingen waren dan ook extra hoog gespannen.


Een paar minuten nadat we het (originele?) roestige hek waren gepasseerd, reden we het privé parkeerterrein van het hotel op. Fijn als een weekendje weg niet begint met parkeerstress! Het kasteel en twee van de bijgebouwen zijn aan elkaar verbonden door een enorme serre waarin zich ook de lobby en het chique restaurant De Wintertuin bevinden. Van het tv-interieur is niets meer te zien: er is geen bar en de herfstige rode, oranje en bruine kleuren zijn vervangen door koele, grijsblauwe winterkleuren die mijns inziens nog beter bij de klassieke uitstraling van het hotel passen. De vloer is van leisteen en het verleden en heden zijn op de binnenplaats handig verenigd doordat de originele entrees van het kasteel via de serre toegang bieden tot het hotel.

We werden te woord gestaan door een allervriendelijkste en behulpzame jongedame die ons naar de Kasteelkamer bracht. Kamer 12 bevindt zich aan de voorkant van het château en biedt via twee grote ramen uitzicht op het gazon. Het was er licht en de houten vloeren (zowel binnen als buiten de kamer) leken recht uit de Middeleeuwen te komen. Het grote bed (3 sterren in de springtest) met wit donsdekbed is de blikvanger. Verder vinden we een klein bureau, een klassieke armoire, een grote tv en twee comfortabele fauteuils in de kamer. De badkamer heeft stenen tegels, een dubbele wasbak, een toilet en een lekker bad met douche.Na een ontdekkingstocht door de directe omgeving van het hotel, hebben we ons opgefrist om aan te schuiven bij het diner. Een champagne-aperitief en culinair verantwoorde amuse leidden een gastronomische maaltijd in van zwezerikjes, asperges, wagyu rund en een sauvignon blanc waar ik nog Pavlov van krijg als ik eraan denk. Gelukkig was ik al een beetje tipsy tegen de tijd dat de rekening arriveerde waardoor die iets minder hard aankwam. Na het eten hebben we door het bos gewandeld tot de zon onder ging en genoten van de flora en fauna die hier zo overvloedig aanwezig zijn. De rest van de avond hebben we op onze kamer genoten van de badjassen en de tv.

De volgende ochtend namen we rond 9:30u plaats aan het ontbijt en als het château dan één minpuntje heeft, dan was het dat. De chique sfeer van de avond ervoor was vervangen door een ietwat verstrooide sfeer waarbij de kelners overweldigd leken door het aantal hongerige gasten. Het buffet maakte echter veel goed: sapjes, yoghurt, huisgemaakte cruesli, smoothies, fruit, verschillende soorten broodjes en crackers, verse zalm, kaas en ander beleg én verse gebakken eieren met bacon!

Om 11u checkten we uit en reden wij binnen 10 minuten naar het centrum van Venlo, waar op dat moment nog niets te doen was, maar waar het later op de middag gezellig druk werd en we geheel onverwacht in het publiek belandden van een kanopolo-wedstrijd die werd gespeeld in de Maas. Al met al een heerlijk weekend op een prachtige locatie, een echte aanrader!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven