St Maarten opent haar deuren weer

03 April 2020

Tekst: Fred van Eijk

Een jaar na de verschrikkelijke orkaan Irma opent St. Maarten haar deuren weer voor haar gasten. Er is enorm hard gewerkt en de beste manier om onze steun en waardering uit te spreken, is om allemaal een onvergetelijke vakantie te boeken op dit Caribische eiland.  We kunnen weer volop genieten van het Nederlandse en Franse deel.  Twee unieke belevenissen in één vakantie.

Vluchten
Vanuit Amsterdam naar St. Maarten zijn er drie vluchten per week met KLM, op dinsdag, vrijdag en zondag. Op de heenweg is dit een rechtstreekse vlucht en terug gaat de route via Curaçao. Sinds januari 2018 is er op woensdag ook weer een rechtstreekse vlucht met Air France vanaf Parijs. Vanaf juni is daar een tweede vlucht bij gekomen op zaterdag. Vanaf november zijn er weer dagelijks vluchten naar St. Maarten met KLM dan wel Air France.

Vliegveld
Prinses Juliana International Airport heeft ook goed nieuws: In totaal zijn 21 van de 26 luchtvaartmaatschappijen die het land pre-Irma bedienden teruggekeerd naar de bestemming, wat neerkomt op 84 procent.

Cruisehaven
De cruisehaven van St. Maarten is een ware toeristische trekpleister. Omdat de orkaan weinig schade heeft toegebracht in de haven, konden zij hun dagelijkse werkzaamheden vrij snel hervatten. Begin december 2017 kwamen de eerste cruiseschepen de haven van  St. Maarten weer binnen. Daarmee was een terugkeer van het toerisme op St. Maarten een feit. Vanaf januari 2018 liggen er dagelijks weer 2-4 cruise schepen tegelijk in de haven.

Vanaf december 2018 zullen er ook weer cruises starten vanaf St. Maarten. 20 procent van deze passagiers verblijft voor of na hun cruise meer dan drie dagen op het eiland. De cruiseschepen brengen gezelligheid, muziek en vrolijke toeristen. Zij verspreiden zich over het eiland met behulp van watertaxi’s, bussen en taxi’s.

Hotels
Het hotelondezoek van het St. Maarten Tourist Bureau wijst uit dat voor het vierde kwartaal in 2018 meer dan 2.150 kamers beschikbaar zijn en tijdens het eerste kwartaal van 2019 zal de capaciteit naar verwachting zijn opgetrokken naar 2.726 kamers, goed voor 70% van de capaciteit pre-Irma.

Op 1 juni jl. opende Oyster Bay Beach Resort opnieuw de deuren en Divi Little Bay Beach Resort verwelkomt sinds 12 mei weer gasten. De heropening van Sonesta Ocean Point is gepland op 15 november, de heropening van Sonesta Maho Beach Resort en Casino zal plaatsvinden op 1 februari 2019.

Het Franse deel
Wat de heropening van de hotels in St. Martin betreft, inmiddels is La Plantation op 15 oktober weer open gegaan en in november  L ‘Esplanade Hotel, Esmeralda Resort en de Grand Case Beach Club. In december 2018 openen Belmond en La Samanna.

Tegen het einde van 2018 zal de hotelcapaciteit op het Franse Saint-Martin 1.035 kamers bedragen. In de tussentijd lanceert l’Office de Tourisme Saint-Martin in samenwerking met het Nederlandse St. Maarten Tourist Bureau een tijdelijke website die regelmatige updates biedt over de ontwikkelingen op zowel het Franse als het Nederlandse deel van het eiland.

Divi Little Bay Beach Resort
Een oude bekende helemaal in een nieuw jasje gestoken. Acht maanden na de orkaan herrezen met geheel gerenoveerde kamers, verbeterde restaurants en nog meer aantrekkelijke faciliteiten.  Een nieuw menu in het Seabreeze Restaurant, de introductie van Fort Amsterdam Café met de beste koffies, het Aqua Mania-watersportcentrum, de Sea Spa en diverse boetieks. Een nieuw restaurant met de toepasselijke naam The Shack en de plek voor Caribbean BBQ en roti. Een groter zwembad met watervallen en terrassen en nieuwe faciliteiten voor de kinderclub.

Je persoonlijke Travel Counsellor adviseert je graag bij vragen of onzekerheden

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven