Sevilla - 10 redenen waarom Sevilla echt op je stedentrip shortlist moet staan

03 April 2020

Tekst en fotografie: Lieke Luxembourg

Lonely Planet heeft Sevilla uitgeroepen tot dé beste stad voor een citytrip in 2018. We Love Travel ging op pad om te ontdekken waarom Sevilla zo hip and happening is en vond 10 redenen waarom Sevilla echt op je stedentrip-shortlist moet staan.

 1. Bruisende stad
  Deze prachtige hoofdstad van Andalusië is de afgelopen jaren opgebloeid tot een bruisende stad met een wirwar van mooie straatjes en steegjes, idyllische pleintjes met sinaasappelbomen en gezellige terrasjes. De enorme hoeveelheid aan auto’s heeft plaatsgemaakt voor fietsen en trams en Sevilla is de laatste jaren echt uitgegroeid tot cultureel en artistiek centrum van Europa.
 2. Real Alcázar
  Dé trekpleister van Sevilla is het Real Alcázar (Koninklijk Paleis), een schitterend complex met betoverende gebouwen in verschillende bouwstijlen en sprookjesachtige tuinen. Het is een bijzondere mix van Arabische en Christelijke architectuur en zeker een aanrader om met een audiotour alle mooie fresco’s, binnentuinen, doorkijkjes, mozaïeken en kunst te bekijken. Je waant je in een Arabisch paleis!
 3. Opera en Flamenco
  Sevilla heeft passie, die is merkbaar in alles wat de stad uitstraalt. Het is de geboorteplaats van vele opera’s en de bakermat van de flamenco. Dompel je onder in de wereld van Carmen, Don Juan de Mañara of de barbier van Sevilla of ga naar een flamencovoorstelling en voel de passie van het podium afspatten.
 4. European Film Awards
  De 31e editie van de European Film Awards zal op 15 december 2018 plaatsvinden in Sevilla. De beste filmmakers en acteurs uit Europa komen bij elkaar om dit prestigieuze awardfestijn bij te wonen en de hele stad zal dat weekend in het teken staan van film en cultuur.
 5. Het uitgaansleven
  Het uitgaansleven in Sevilla is hot! Vanaf een uur of vijf stromen alle terrassen vol en geniet iedereen van cerveza, cava, vino, sherry, vermout of een lekkere cocktail. Vooral de rooftop bars schieten als paddestoelen uit de grond. Onze favoriet was Puravida, een hippe hangout met live-muziek en een prachtig uitzicht op de kathedraal. Als het eenmaal donker is, begint het feest pas echt in de vele hippe bars en clubs en zelfs op straat waar regelmatig outdoor events plaatsvinden.
 6. Game of Thrones
  De enorm populaire HBO-serie Game of Thrones is ook fan van Sevilla en haar omgeving. In het nieuwe seizoen zijn vele scènes hier opgenomen, onder andere bij de koninklijke scheepswerven van Sevilla, in de stierenarena en zelfs in het Real Alcázar. De die-hard-fans kunnen met een gids alle filmlocaties bezoeken.
 7. Metropol Parasol
  In 2011 werd het oude stadsgedeelte van Sevilla nieuw leven ingeblazen met een gigantisch modern houten bouwwerk: Metropol Parasol. De enorme constructie kreeg vanwege haar bijzondere vorm al snel de bijnaam ‘Las Setas’ wat ‘de paddenstoel’ betekent. Het is fascinerend om dit bouwwerk te bekijken, van onder maar zeker ook van boven. Neem de lift naar de top van de parasols en geniet van het schitterende uitzicht over de stad.
 8. Tapas
  Lekker eten is in Spanje heel belangrijk en volgens kenners is de tapascultuur in Sevilla een van de beste van heel Spanje. Geniet van de Salmorejo (koude tomatensoep), Pringa (stoofpotje), Secreto Iberico (overheerlijke ham) en Torrijas (Spaanse wentelteefjes). Een bezoekje aan een van de vele markten zoals Mercado Lonja del Baranco of Mercado de Triana is ook zeker de moeite waard. Bij die laatste kun je ook leuke food market tours en kookworkshops doen!
 9. Kunst
  In 2018 wordt de 400e verjaardag van de lokale kunstschilder Bartolomé Esteban Murillo gevierd met allerlei unieke exposities, festivals, muziek en dans-voorstellingen en rondleidingen langs zijn bekendste werken.
 10. Klimaat
  En last but not least; met bijna 3000 zonuren per jaar behoort Sevilla tot de meest zonnige steden van Europa. Wie wil er nu niet aan de regen van de lage landen ontsnappen en heerlijk genieten van een weekendje zon en een geweldige stad?

Ontdek Sevilla zelf! Vraag je persoonlijke Travel Counsellor eens naar de mogelijkheden.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven