Reisinspiratie op doen met Netflix

03 April 2020

Tekst: Fred van Eijk

Wegdromen naar verschillende bestemmingen op de bank thuis is een fijne activiteit, zeker op dit moment. Netflix heeft een aantal interessante, leuke en grappige reisprogramma’s, ideaal voor onze dagelijkse dosis inspiratie. Prachtige bestemmingen en plekjes om te verblijven, innemende locals, smakelijke gerechten en grappige, maar ook ontroerende en leerzame reisbelevenissen. Onze eigen Fred van Eijk zet zijn favoriete programma’s op een rijtje.

Jack Whitehall: Travels with my father

De joviale comedian Jack Whitehall en zijn stijve vader Michael maken op zeer grappige wijze bijzondere reizen naar vreemde landen om hun band te versterken. Mijn favoriet omdat het ook heel geestig is vanwege de chemie, en het gebrek hieraan, tussen de zeer verschillende vader en zoon en hun heel uiteenlopende reisvoorkeuren.Ainsley Eats the Street
De beroemde chef-kok Ainsley Harriott onderzoekt op zijn reis rond de wereld de relatie tussen streetfood en culturele identiteit. Hij interviewt en observeert chefs en ontdekt zo de verhalen achter het eten. Een heel inspirerende serie, een supervrolijke man en gerechten om bij te watertanden!

Expedition Happiness
Een filmmaker en zijn musicerende vriendin maken een heroïsche trip met hun hond door Amerika in een omgebouwde schoolbus. Ze willen het hele Amerikaanse continent afreizen van Alaska naar Patagonië en houden tijdens hun reis een indrukwekkend, eerlijk en hilarisch videodagboek bij.

Our Planet
Our Planet is een prachtige natuurdocumentaire die gemaakt is door Netflix in samenwerking met het Wereldnatuurfonds met als verteller David Attenborough. De jungle, de noordpool, maar ook oceanen en de Afrikaanse savannes; alles komt voorbij. De beelden die met nieuwe technieken zijn geschoten, zullen je zeker ontroeren.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven