Peru in beeld

03 April 2020

Tekst: Lieke Luxembourg | Fotografie: Geraldine de la Mar, Lieke Luxembourg, Petra Venneker, Rike van den Beld-van Dijk, Robbert Wildeboer en Vivian Parren | Met dank aan PromPerú en Tourism Consultancy

Van hip & happening Lima tot magisch Machu Picchu, van kleurrijk Cusco tot het adembenemende Titicacameer... Peru heeft zo veel te bieden! Om een goed idee te krijgen van dit fantastische land, neem ik je door middel van foto’s graag mee in een ‘verhaal in beeld’ langs de interessante historie, de kleurrijke cultuur, de imposante natuur, de vriendelijke bevolking en de culinaire hoogstandjes. Peru heeft echt mijn hart gestolen en is zo’n bestemming waar je ook na je reis nog heel vaak aan terugdenkt. Dat komt denk ik vooral doordat Peru al je zintuigen prikkelt. De kleuren, geuren, smaken, geluiden en het gevoel van het land zijn bijna overweldigend. Is dat misschien wat Peru zo ‘magisch’ maakt?

 

Machu Picchu stond al lang op mijn bucketlist en mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Met een comfortabele trein reisden we van de Sacred Valley naar Aguas Calientes, het kleine dorpje aan de voet van de Machu Picchu (wat letterlijk oude berg betekent). Als je de toegangspoorten door bent, loop je eigenlijk al heel snel midden tussen de ruïnes van deze indrukwekkende Incastad, zo bijzonder! Mijn absolute hoogtepunt was het panoramapunt halverwege de berg waar wij aan het einde van de middag werden getrakteerd op het meest adembenemende uitzicht op de ruïnes en de omliggende bergen terwijl de zon tevoorschijn kwam en het geheel in een prachtige gloed zette.

Het Titicacameer is het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld en ligt op bijna 4000 meter boven de zeespiegel. Bij een reis naar Peru moet je echt rekening houden met hoogteziekte; je merkt dat alles veel energie kost en dat je lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen. Doe het dus rustig aan! Als het niet meer gaat, kun je in elk hotel of restaurant wel even aan de zuurstoffles, een gek gezicht maar het is hier heel normaal. Het Titicacameer is absoluut de moeite waard om te verkennen. Maak een boottocht over het meer en leg aan bij Taquile Island waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Ook de handgemaakte rieteilanden waar de Urosindianen wonen zijn interessant om te bezoeken.

Lima is hip! De hoofdstad van Peru was vroeger vaak slechts een tussenstop op weg naar Machu Picchu maar heeft zich ontwikkeld tot een echte wereldstad waar naast de mooie historische gebouwen en pleinen (zoals hiernaast Plaza Mayor) veel aandacht is voor kunst en de culinaire scene. Mijn favoriete wijken zijn Miraflores, een hippe wijk die prachtig uitkijkt over de oceaan en barst van de hotels, restaurants en winkels, en Barranco, dat vaak wordt omschreven als de Bohemian en meer knusse wijk met veel boetiekhotels, kunstgaleries en barretjes. Dit is dé perfecte plek om de heerlijke lokale cocktail Pisco Sour te proberen!

Peruanen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. In de steden zie je veel modern geklede mensen, maar vooral in de dorpen is de traditionele klederdracht nog goed bewaard gebleven. Bolrokken, hoeden, gekleurde parka’s en vrouwen met hun baby’s in draagdoeken op hun rug. Iedereen verzamelt zich op de markt waar je letterlijk alles kunt kopen, van kinderspeelgoed tot groente & fruit. Er is ook vaak een gedeelte op de markt waar je aan de kraampjes kunt zitten om te eten. In de bergen, bijvoorbeeld op de markt van Cusco, is Cuy populair, oftewel cavia die de Peruanen in zijn geheel bereiden. In Lima ligt de nadruk vooral op vis en kun je overal het lokale visgerecht Ceviche eten, heerlijk!

 

Peru met eigen ogen zien? Vraag je persoonlijke Travel Counsellor naar meer informatie.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven