Onontdekt Ras Al Khaimah

03 April 2020

Tekst: Milka van Dam-Springer

Ras Al Khaimah is een nog vrij onbekende bestemming bij het grote publiek. Op slechts 45 minuten rijden van Dubai ligt dit pareltje met zijn unieke landschap, attracties, indrukwekkende accommodaties en faciliteiten. Dé perfecte nieuwe bestemming voor de ultieme vakantie: een op maat gemaakte luxe ervaring! Persoonlijk had ik geen idee wat ik van de bestemming moest verwachten. Tijdens de rit van Dubai airport naar Ras Al Khaimah verwonderde ik me dan ook over alles wat ik zag; overal woestijn in diverse kleuren en… torenhoge gebouwen, aparte architectuur en onvoorstelbare attracties. Alles lijkt te kunnen in dit deel van de wereld! Onvoorstelbaar, onwerkelijk en erg interessant.

Het emiraat
Ras al-Khaimah is een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan. Het emiraat grenst onder andere aan Oman. Wat het uniek maakt is het feit dat het zowel woestijn, relatief veel flora zoals mangroven bossen en bergen op zijn grondgebied heeft. Vanaf de internationale luchthaven in Dubai ben je in slechts 45 minuten met de auto of bustransfer op je bestemming. Een groot deel van Ras Al Khaimah’s opkomende populariteit is te danken aan de verbeterde bereikbaarheid, de prachtige hotels, de gemakkelijke combinatie met Dubai, de relaxte sfeer en goede prijs-kwaliteitsverhouding. Een veelzijdige bestemming die voor elk wat wils heeft, het gehele jaar door.

Avontuur & activiteiten
Ras Al khaimah’s Jebel Jais is de hoogste berg van de UAE, hier bevindt zich ’s werelds langste zipline. Adrenaline-junkies kunnen hier hun hart ophalen, je raast op een hoogte van 1680 meter boven zeeniveau, met een snelheid van 120 km per uur de zipline van 2,8 kilometer af. Een echte bucket-list attractie. 

In Ras Al Khaimah bevindt zich ook het grootste waterpark van de UAE; Ice Land. Met meer dan 30 geweldige waterglijbanen, een heuse pinguïnbaai, golfslagbad en waterattracties voor de hele familie, letterlijk en figuurlijk de coolste attractie in de regio.

Iets heel anders is het kajakken door de mangrove-bossen. Rijk aan vogels en leven onder water, een heerlijk verkoelende activiteit op deze bestemming.

Of ontdek de Ras Al Khaimah-woestijn door middel van een avontuurlijke 4WD-tour. Ervaar hoe het is om off road door de gouden duinen van de UAE te rijden. Aansluitend kun je genieten van een geweldig BBQ-buffet in de woestijn onder de sterren waarbij je getrakteerd wordt op een authentieke ‘Tanoura’ volksdansvoorstelling. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je tijdens het diner een henna-tatoeage op je handen laten zetten, genieten van de waterpijp of een ritje op een kameel maken. 

Accommodaties
Ras Al Khaimah biedt accommodaties voor iedere doelgroep. Tal van hotels van bekende en minder bekende ketens liggen langs de 64 kilometer lange kustlijn.

Mijn top tips:

Wil jij ook deze nieuwe bestemming ontdekken? Neem contact op met je Travel Counsellor voor meer informatie.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven