Meet a local in Londen

03 April 2020

Ruth Oei-Abraham kwam na haar studie in 2005 naar Londen om na twee jaar heen en weer reizen samen te gaan wonen met haar partner. Inmiddels is ze getrouwd, werkzaam als freelance journaliste en moeder van twee zoontjes. Na ruim 10 jaar in Londen heeft ze een aardig lijstje met favorites en die deelt ze nu met ons.

All time favourites
Tom’s Kitchen: Midden in Chelsea zit het low-key restaurant van de Engelse topkok Tom Aikens. Ontbijt, lunch of dinner, deze culinaire huiskamer van Chelsea is bij mij op elk moment van de dag favoriet.

Lunch
Bluebird: Het restaurant op de eerste verdieping is absoluut een aanrader, maar het is het terras met de loungebanken en de cocktails waarvoor ik het liefst naar Bluebird op King’s Road ga. De perfecte locatie om te werken, maar ook zonder laptop kom ik hier graag met vrienden.

Breakfast/ Lunch
Granger & Co: Reserveren is niet mogelijk bij deze lunch spot in Notting Hill, met als gevolg een rij voor de deur. Hoewel wachten niet mijn favoriete bezigheid is, heb ik het voor deze lunchkaart over. De ricotta hotcakes met banaan en honeycomb boter zijn een aanrader.

Dinner
The Ned: Een van de meest recente aanwinsten in Londen is The Ned, voorheen een bank en nu omgetoverd tot een stijlvol hotel met negen restaurants en bars, volledig in de jaren ‘20- en ‘30-stijl van de vorige eeuw. Of je nu kiest voor de Italiaanse keuken van Cecconi’s, voor een steak bij de Lutyens Grill of voor het Aziatische restaurant Kaia, de espresso martini die ze serveren bij The Nickel Bar is sowieso een must!

MNKY HSE: Voor dinner en drinks ga ik het liefst naar Mayfair, hier zitten veel restaurants waar ik als foodie heel blij van word. Niet alleen van de menukaart, maar ook de wijn, de sfeer en de bars die altijd goed zijn vertegenwoordigd in de Mayfair-restaurants. MNKY HSE, Sexy Fish, Novikov, Hakkasan, NOBU en Park Chinois: een leuk (en laat) avondje uit begint meestal in een van deze fusion restaurants.Must see - The Shard: Wanneer wij vrienden uit Nederland over hebben, boeken wij altijd een van de restaurants in The Shard. Deze telt 95 verdiepingen en is de manier om in één keer heel Londen te laten zien. Oblix, Hutong of Aqua Shard – alledrie serveren ze heerlijk eten en hebben ze een adembenemend uitzicht over Londen, met als bonus een bezoekje aan de mooie bar na afloop.

After dinner drinks
Arts Club: Hoewel dit een private member’s club is, mag hij hier niet ontbreken – het is de perfecte afsluiting na een dinner in town. Je kunt ook eten in een van de twee restaurants in de Arts, maar het is vooral de club in de basement waar ik menig zaterdagavond heb afgesloten.

During the Day
Brick Lane en Shoreditch: In deze wijken in Oost-Londen breng ik met gemak een hele zondagmiddag door. Vintage shopping op Spitalfields Market, gevolgd door lunch in de Food hallen op Brick Lane en daarna de dag einidigen in een van de barretjes in Shoreditch.

Club
The Box: Zowel de beste als de meest bizarre club nights beleef je hier: The Box staat bekend om zijn funky en opzwepende shows en dj’s en de sfeer is ongedwongen en spontaan.

Art
Als het om musea in Londen gaat – you can’t go wrong. The National Gallery, The Royal Academy of Arts en mijn persoonlijke favorieten Tate Modern en de Tate Britain. Extra leuk is de Tate Boat – versierd met de bekende gekleurde stippen van Damian Hirst brengt deze boot je van de ene Tate naar de andere.

Hotel
The Rosewood: Onderdeel van de vermaarde keten; de Londense vestiging is op dit moment een van de beste hotels van de stad en alleen al het stijlvolle interieur en de spectaculaire bar zijn een bezoek waard.

1. Restaurant Hakkasan
2. The National Gallery
3. Restaurant Bluebird
4. Onze local: Ruth Oei-Abraham
5. The Rosewood

Binnenkort ook naar Londen?
Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om meer leuke tips.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven