Meet a local in Dubai

01 December 2021

Holly McCann is General Manager van Travel Counsellors Dubai. Als geen ander kent ze de leukste plekjes van deze bestemming. Het was dan ook een hele uitdaging voor haar om het bij slechts acht tips te houden. Ze deelt zowel haar favoriete restaurants als dingen om te doen. Sinds de komst van haar nu driejarige zoon Jaxson heeft ze zich inmiddels ook verdiept in de leukste kindvriendelijke hotspots. Lees ze hieronder!

RESTAURANTS

Ontbijten bij Dubai Polo & Equestrian Club
Dit is een van mijn favoriete plekken om in het weekend te ontbijten met mijn gezin. Je geniet hier op het grote terras van goed eten terwijl de paarden hun ochtendgymnastiek doen. Een heerlijke ontspannen manier om de dag te beginnen.

High Tea bij Atmosphere
Een andere all-time favorite van mij is de Afternoon Tea in de Atmosphere Lounge van de Burj Khalifa. Het is een ware traktatie! Ik was daar onlangs weer met mijn moeder en ze was volkomen sprakeloos van het uitzicht en alle luxe toevoegingen aan de afternoon tea - inclusief droogijs! Het eten is heerlijk en je zit er gegarandeerd met een grote lach op je gezicht. Aarzel niet om het personeel te vragen of ze het overgebleven eten willen inpakken voor je. Het is vaak veel te veel om in één keer op te eten!

Dineren bij Boardwalk - Park Hyatt Hotel Dubai
Ik raad ten zeerste aan om het prachtige Park Hyatt Hotel te bezoeken en te genieten van een van hun uitstekende restaurants. Mijn favoriet is The Boardwalk. Het menu, met voornamelijk Italiaanse- en visgerechten, is hier geweldig. Wat misschien nog wel indrukwekkender is, is het uitzicht over de Creek en de skyline vanaf het terras. We hebben hier eens kerst gevierd waarbij de kerstman over de Creek zeilde en naar iedereen zwaaide. Het is zo’n leuke, kindvriendelijke plek!

Steak diner bij Prime 68
Voor een speciale gelegenheid of meer formele setting heb ik vele malen genoten bij restaurant Prime 68 in het JW Marriott Marquis Hotel. Dit restaurant staat bekend als een van de beste steakhouses in Dubai en het eten is inderdaad voortreffelijk. Ook hier heb je weer prachtig uitzicht. Het restaurant is namelijk gelegen op de 68e verdieping. Mijn tip is om hun ‘early bird dinner’ te reserveren. Je krijgt dan niet alleen een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, maar je kunt ook genieten van de zonsondergang terwijl je dineert.

 

 

DOEN

Bezoek Palm West Beach
Palm West Beach is een van de nieuwere toevoegingen aan de iconische Palm Jumeirah en I love it! De boulevard aan het strand is een geweldige plek voor een wandeling en je vindt er een aantal schattige kleine pop-upboetiekjes. Neem tussendoor een hapje of drankje bij een van de leuke, informele restaurants en bars direct aan het strand. Mijn absolute favoriet is KoKo Bay.

Bewonder Love Lake
Buiten de stad, in de woestijn, is Love Lake een geweldige plek om te wandelen gedurende de koelere maanden. Het is een prachtig, door de mens gemaakt, meer in de vorm van twee onderling verbonden harten.
Wandel over de lange loopbrug en spot de ene na de andere “Instagrambare” plek. Op de terugweg maak ik altijd van de gelegenheid gebruik om Last Exit Al Qudra te bezoeken. Hier vind je een eigenzinnige selectie van foodtrucks. Een topplek voor een pitstop op de terugweg naar de stad!

Expo2020
Dubai is hosting de World Expo tot 31 maart 2022 en dit creëert zo’n fijne buzz in de stad. Ik ben tot nu toe twee keer naar de Expo geweest en er is nog steeds zoveel te zien. Voor de kids zou ik zeker aanraden om het Expo Passport op te halen. Hiermee kunnen ze bij elk paviljoen een stempel halen. De Expo is een geweldige mix van educatie en entertainment. Bezoek de expo zeker ‘s avonds voor een extra beleving. Je kunt dan namelijk een aantal geweldige shows en concerten aanschouwen.

Maak een tochtje met de Palm Monorail
Als moeder van een driejarige zoon breng ik veel van mijn vrije tijd door met het verkennen van de stad met kinderen. Zijn lievelingsuitje is een tochtje met de monorail van het Palm Gateway-station naar Atlantis The Palm. Dit leuke uitje eindig je uiteraard met een ijsje van Cold Stone Creamery in het Atlantis Hotel.

 

Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om meer tips over Dubai

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven