Ischgl, openingsweekend

03 April 2020

Tekst en foto’s: Debby Joossens

234 kilometer pistes, 45 liften, 40 kilometer langlaufmogelijkheden en feest, heel veel feest. Dat is wat het skigebied Ischgl je biedt. Ik was er afgelopen november voor de opening van het skiseizoen, het beruchte openingsweekend van Ischgl waar niet alleen skiën, maar ook après-skiën, lekker eten en amusement centraal staan.

Ons gezelschap van 4 koos ervoor om de 835 kilometer vanuit Brussel met de wagen te trotseren. Via Duitsland rijdt het best vlot, waardoor we op een 10-tal uurtjes in het dorp ons eerste aperitief konden nuttigen. Wil je liever niet met de auto, dan kun je ook makkelijk op Innsbruck vliegen van waaruit het nog slechts 80 minuten per transfer is naar het dorp.

Toegegeven, bij aankomst zag het er allemaal nogal groen uit dit jaar. Gelukkig weten ze daar in Ischgl wel raad mee en wordt een deel van de pistes voorzien van een excellente kwaliteit aan kunstsneeuw dankzij de sneeuwkanonnen. Uit de bocht vliegen doe je liever niet als je grasplekken op je skipak wilt vermijden. Dit jaar waren er 22 pistes geopend wat meer dan voldoende bleek te zijn voor een weekendje sneeuwpret, zelfs voor de gevorderde skiër. De prachtige uitzichten, de heerlijke sneeuw, uitdagende afdalingen, een cross-border ervaring naar Zwitserland en een hoop verwarmde zitjes op de lift weten de wintersportfanaat te verwennen.

En al denk je bij Oostenrijk niet altijd aan culinaire hoogstandjes, je kunt er zowel op de piste als naast de piste terecht voor heerlijke maaltijden. Zo vind je op 2300 meter hoogte het Alpenhaus, een gezellig restaurant waar je zelfs wordt uitgenodigd je skischoenen uit te doen om gezellig op je sokken aan tafel te gaan. Je kunt natuurlijk ook altijd je pantoffels meenemen. Restaurant Alp Trida biedt dan weer de beste pizza’s op de pistes als je het liever eenvoudig houdt tijdens de dag.

Na een pittige dag skiën is het altijd fijn om even tot rust te komen in het hotel. Je kunt kiezen uit zo’n 1100  accommodaties, van klein tot groot, van simpel tot hyper luxueus. Wij kozen zelf voor een fijn middenklasse-hotel in het centrum, Alpenhotel Ischglerhof. Een mix van moderne en klassieke Tiroler kamers die ruimte en comfort bieden. De spa is een verademing om even op te warmen en de spieren te verzorgen na de verrichte arbeid op de piste en in voorbereiding van de avond die nog volgt.

Als er één ding is dat ze kunnen in Ischgl, dan is het een feestje bouwen. Buiten de talloze après-skibars waar iedereen iets van zijn of haar gading kan vinden wordt er tijdens het openings- en sluitingsweekend altijd voor wat extra entertainment gezorgd. Op zaterdagavond werden we in het dorp getrakteerd op een spetterende show van Jason Derulo met vuurwerk erbovenop. Met het sluitingsweekend zullen de concerten doorgaan op de pistes en wordt niemand minder dan Lenny Kravitz verwacht om het winterfeest af te sluiten. Misschien wel iets om alvast in te plannen met je Travel Counsellor?

Ben je uitgefeest of ben je toe aan een pauze, vind dan je weg naar een van de talrijke restaurants in het dorp. Ook hier kan het aanbod weer niet uiteenlopender zijn. Van McDonald’s voor een snelle hap, via een gezellige fondue-avond naar een uitgebreide culinaire maaltijd in het Rofana Royal Hotel (bekroond met 3 ‘Toques’ in Gault-Millau) of het moderne Stiar, gespecialiseerd in lokale gerechten op elegante wijze gebracht.

Wat als een paal boven water staat, of je nu een topsporter bent die van ochtend tot avond op de pistes wil scheuren, een feestneus van formaat bent of het evenwicht in de twee wilt vinden; Ischgl is “the place to be” voor zowel een weekend als een week skiën! “Zum Wohl!“

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven