Het droomhuwelijk van Gerke en Roel

03 April 2020

Trouwen op het enige privéstrand van Bonaire: bijzonder!

Nadat Roel op één knie zijn aanzoek had gedaan, en Gerke daar volmondig ja op zei, volgde niet lang daarna de vraag: ‘gaan we voor groot of houden we het klein’? En als je Gerke en Roel heet en de keuze lastig wordt, dan besluit je gewoon van alles wat te doen, met als motto ‘het leven moet gevierd worden, met elkaar en een ieder die je lief is’.

De officiële huwelijksvoltrekking vond plaats in Nederland in het bijzijn van naasten met aansluitend een groots en knettergoed feest voor familie en vrienden. Bij het plannen van een vakantie vooraf, kwam spontaan de gedachte op ‘hoe romantisch het zou zijn om daar dan ook te trouwen’! Niet officieel, maar als een soort generale repetitie en alleen met elkaar. JA, ik wil!

Lees het verslag van Gerke over de huwelijksceremonie met haar man Roel:

Wat waren we er aan toe om er heerlijk samen tussenuit te gaan. We hadden ervoor gekozen om op Bonaire te trouwen en vooraf te genieten van one happy island Aruba. We boekten op Bonaire een elegante, romantische suite direct aan het strand in het meest luxe hotel op het eiland: Harbour Village Beach Club. Een prachtige locatie aan het enige privéstrand van Bonaire waar onze huwelijksceremonie zich zou gaan voltrekken.

Bruiloft stress, ja die was er, want dat we op Bonaire zouden trouwen moest geheim blijven. Het zou dé grote verrassing worden tijdens ons trouwfeest. Mijn trouwjurk moest daarom al ruim voor de officiële trouwdatum klaar zijn en zo ook de ringen. Trouwen dus op Bonaire, weliswaar niet wettig maar wel met alles erop en eraan;  een trouwjurk,  trouwringen, een trouwboeket en bruidstaart met champagne.

Bonaire here we come!
Na onze vakantie op Aruba, stappen we, totaal relaxt en gebruind, op het vliegtuig naar Bonaire. Er komt wel even een gevoel van spanning los, het overvalt me; ‘komt mijn jurk wel kreukvrij aan’ en niet geheel onbelangrijk ‘heb ik mij nu niet al te veel laten gaan op Aruba, want pas ik ‘m nog wel’?

Bij aankomst op Bonaire verdwijnt dit gevoel al snel. De gemoedelijke sfeer, de aangename warmte en de continu aanwezige, verkoelende bries hebben meteen een rustgevende uitwerking. Alles komt goed. Een comfortabele minivan van het hotel staat al keurig op ons te wachten, binnen 15 minuten staan we bij de receptie van Harbour Village Beach Club en strijken vervolgens neer op ons luxe verblijfadres. De suite is riant en het uitzicht vanaf ons ruime balkon fantastisch.

Stap voor stap naar de grote dag
De volgende dag bezoekt de huwelijkscoördinator en fotograaf ons in het hotel. Er wordt ruim de tijd genomen om elkaar te leren kennen en van alles afgestemd over de ceremonie om maar zo goed mogelijk voorbereid te zijn. We worden uitgenodigd om een aantal leuke locaties te bekijken op het eiland, waar we foto’s na de ceremonie kunnen maken als aanvulling op de trouwreportage.

Bij Harbour Village Beach Club krijgen we alle aandacht. Huwelijksceremonies vinden hier vrijwel nooit dagelijks plaats, zelfs niet wekelijks, het is een zeer exclusieve trouwlocatie. We voelen ons heel speciaal. In de dagen voorafgaand aan onze ‘trouwdag’ doen we leuke contacten op met gasten van het hotel en ontmoeten we bekenden op Bonaire. Spontaan besluiten we hen uit te nodigen voor de ceremonie. We krijgen alle medewerking van het hotel, tot het laatste moment toe.

Het is zo ver…
Op de vroege ochtend van dé dag, zien we dat men al druk in de weer is op het strand om alles klaar te maken voor onze ceremonie. Na een bezoek aan de kapper en de visagist krijg ik, eenmaal weer terug in onze suite, een prachtig bruidsboeket met daarin mijn favoriete bloemen de Frangipani en een bijpassende corsage voor Roel.

Dan is daar dan eindelijk het moment. Mijn entree vindt plaats via een sierlijk met palmbladeren en schelpen gemarkeerd pad in het zand, waar Roel mij aan het einde opwacht met achter hem een diepblauwe zee en de vloedlijn. Op deze plek, omkleed door de zacht wuivende sluiers van wit organza, spelen de zintuigen een belangrijke rol. We voelen onze voeten in het witte poederzand, horen het geluid van de zee en het ritselen van de palmbladeren. Na de lieve woorden van de huwelijkscoördinator wordt onze liefdesceremonie bezegeld met de bruidskus. Een betoverend moment die we als de dag van gisteren blijven herinneren. Daarna een champagne toost met bruidstaart, een onvergetelijke zonsondergang met elkaar en onze vrienden, aansluitend een romantisch diner met fakkels op het strand.

Ik was al eerder op Bonaire geweest, maar voor Roel was het de eerste keer. Hij vond het eiland net als ik geweldig. We houden ontzettend van de relaxte sfeer, de uiterst vriendelijke bewoners, een uitzonderlijke natuur en altijd mooi weer. Alles was tiptop geregeld voor onze ceremonie. Harbour Village was voor ons de perfect match, we waren heel tevreden met de huwelijkscoördinator en fotograaf die met het resort samenwerken. Harbour Village heeft wat ons betreft het mooiste strand van het eiland en de beachfront suite is echt de mooiste accommodatie. Wakker worden met uitzicht op een zee die glinstert in de vroege zonnestralen met daarboven een strakblauwe lucht. Wat een paradijsje!

Harbour Village Beach Club Bonaire
De kwaliteit en service is er een die je van een luxe hotel mag verwachten, maar vooral de personal touch maakt het uniek. Het resort ligt verscholen in het groen van een weelderige tuin en wordt omsloten door een pittoreske jachthaven en een uitgestrekt door palmen omzoomd privéstrand. De elegante suites bevinden zich pal aan het strand. Het behoort tot de meest exclusieve trouwlocaties van Bonaire. Harbour Village Beach Club is onderdeel van ‘Small Luxury Hotels of the World’, een prestigieuze wereldwijde hotelcollectie en daarmee het meest toonaangevende hotel van Bonaire.

Bonaire, veel meer dan alleen een duikeiland
Langs de kust vind je geen eindeloos lange, witte stranden maar ongerepte natuurstranden. Puur en ruig. Bonaire is niet het kleinste eiland van de ABC-eilanden, maar wel het dunst bevolkt. De twee buren, Aruba en Curaçao, laten Bonaire in populariteit ver achter zich en dat is nu precies één van de charmes van Bonaire; in veel opzichten onontdekt, authentiek en intiem. Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland, er wordt Nederlands gesproken naast de eigen taal Papiamento. Het eiland staat vooral bekend als duikersparadijs, maar Bonaire heeft ook een prachtige natuur boven water. Een kustlijn met ruige rotsen, wilde golven, meren met flamingo’s, rustige baaitjes en een onbeschrijfelijk mooie zonsondergang. Je kunt er duiken en/of snorkelen op een van de mooiste plekken ter wereld, maar er zijn veel meer andere activiteiten, zoals windsurfen, kitesurfen, kajakken, mountainbiken, paardrijden en ga zo maar door.. Dus denk echt niet dat als je niet van duiken houdt, dit geen geschikte vakantiebestemming voor je is. In tegendeel! In combinatie met Harbour Village is Bonaire een droombestemming voor couples die kiezen voor een exclusieve trouwlocatie en een luxe verblijf

‘s Avonds
Het leven op Bonaire is aangenaam rustig. Zoek je gezelligheid en sfeer dan zijn er tal van bars en restaurants met terrassen. Restaurants van goede kwaliteit, maar ook leuke eetcafés en traditionele Bonairiaanse tentjes... Voor ieder wat wils.


Wil je zelf trouwen in het buitenland? Vakantie vieren op Bonaire? Of een kamer boeken in het prachtige Harbour Village Beach Club Bonaire? Benader dan je persoonlijke Travel Counsellor voor meer informatie.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven