Dubai in beeld

01 December 2021

Tekst: Hira Zaidi

Hira Zaidi was werkzaam op het hoofdkantoor van Travel Counsellors Nederland en België toen zij voor de liefde vertrok naar het indrukwekkende Dubai. We kunnen het vanzelfsprekend niet laten haar te vragen naar haar favoriete plekjes in Dubai...

Toen ik een aantal jaar geleden in Dubai kwam wonen, was ik meteen verkocht. Dubai heeft zo veel te bieden. Je kunt er genieten van zon, zee en strand, maar er is ook een enorm aanbod voor de actievelingen onder ons. Of je nu een week komt genieten van de stad of slechts een stop-over maakt, Dubai is een heerlijke plek om te vertoeven. Ik deel graag mijn favoriete plekken met jullie en omdat foto’s zo veel meer zeggen dan woorden: Dubai in beeld.

In Dubai heb je stranden in alle soorten en maten. Je hebt een aantal stranden gelegen in Jumeirah zoals JBR, Jumeirah Park en Jumeirah Open Beach. Een voor een fijne stranden, waar ik graag vertoef. Free Fun Beach is ideaal voor kitesurfen en andere sportactiviteiten. Sunset Beach heeft een mooi uitzicht op de Burj al Arab en is de favoriete Instagramspot voor velen. Alle stranden hebben goede faciliteiten zoals kleedkamers, douches, etc.

Om te winkelen kun je terecht bij de twee bekendste winkelcentra: The Dubai Mall en The Mall of the Emirates. The Dubai Mall heeft naast 1200 winkels een groot en bekend Aquarium en een Under Water Zoo. Ook is er om het halfuur een fonteinshow die je kunt bekijken terwijl je tegenover de Burj Khalifa staat, de hoogtse wolkenkrabber ter wereld. Wanneer je hier voor de eerste keer komt, kijk je je ogen uit. The Mall of the Emirates heeft een ski- en snowworld. Hier wordt ook om het uur een show gedaan met pinguïns. Een andere aanrader is de Dragon Mart, dit winkelcentrum is 1,2 km lang en gebouwd in de vorm van een draak met een oppervlakte van 150.000 vierkante meter. Alle artikelen komen uit China: tassen, kleding en make-up tot aan meubels en verlichting, er is van alles te vinden. Op dit moment wordt er een extentie gebouwd: Dragon Mart 2.

Naast winkelen en zonnen is er nog veel meer te doen in Dubai. Een woestijnsafari bijvoorbeeld is een must-do voor je trip. Er zijn verschillende bedrijven die dit organiseren, vraag je Travel Counsellor om je hierin te adviseren. Het is meestal een privé-tour waarbij je wordt opgehaald in een grote ‘4 wheeldrive’. Je rijdt naar de woenstijn waar je met hoge snelheid over de zandduinen scheurt. Heel gaaf! Daar aangekomen heb je verschillende opties zoals zandskiën of een bedoeïenendorp bezoeken. Je kunt de avond afsluiten met een bbq en sheesha (waterpijp). Het is ook mogelijk om te overnachten/kamperen in de woestijn, een unieke ervaring!

Andere leuke activiteiten zijn het maken van een Dhow cruise of het bezoeken van de Gold Souk. Een mooie wandeling kan je maken in de Marina langs het kanaal of in Jumeirah ‘The Walk’. Hier vind je veel terrasjes waar je iets kunt drinken of waterpijp kunt roken. Om dit gebied op een andere manier te ontdekken is het huren van een fiets ook een aanrader! Als het niet te warm is, is de Miracle Garden of de Glowing Garden ook een bezoek waard. Dit zijn tuinen vol met gekleurde bloemen en lichtjes, echt magisch. Om het nachtleven te ervaren kun je terecht bij de Cavalli Club, Palazzo Versace of Barasti Beach Bar. Chique clubs waar je gegarandeerd een leuke avond hebt.

Een bezoek aan of verblijf in Atlantis the Palm is ook echt een aanrader. Atlantis zelf is een prachtig resort waar alles mogelijk is zoals zwemmen in de dolfijnenbaai, een duik nemen in het haaienaquarium of een spectaculaire dag beleven in het meest bijzondere waterpark van de Verenigde Arabische Emiraten: Aquaventure. Hier vind je onder andere de beroemde Leap of Faith-glijbaan. Daarnaast heeft het een privé-strand Nasimi Beach waar in het weekend vaak geweldige pool parties worden gehouden.

Dubai met eigen ogen zien? Vraag je persoonlijke Travel Counsellor om meer informatie.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven