Buenos Aires - Zoveel werelden in één stad

03 April 2020

Tekst: Fred van Eijk | Fotografie: Marieke Verkerk

Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, is een veelzijdige stad. Diverse wijken met verschillende sferen en mogelijkheden. Het doet heel Europees aan. Als frequent reiziger krijg ik regelmatig flashbacks naar Spaanse steden, maar ook naar Parijs en soms zelfs iets van Tel Aviv.Wanneer je op een terrasje zit en naar het krakende geluid van een grammofoonspeler luistert en geniet van een mooi tangopaar, weet je ineens waar je bent. Om nóg meer te voelen waar je nou echt bent, raad ik beslist aan om een goede tangoshow te bezoeken. Ik beleefde een mooie avond bij Esquina Carlos Gardel, waar na een lekker diner een indrukwekkende tangoshow werd opgevoerd.

Een schat aan wijken
Met zoveel wijken in één stad, waar logeer je dan? Wanneer Buenos Aires het begin- en eindpunt van je Argentinië-reis is, logeer dan in twee verschillende wijken en haal het beste uit je vakantie. In Buenos Aires Centrum vind je de belangrijke gebouwen en bekende pleinen van de stad. San Telmo komt heel dicht bij het gevoel dat je verwacht had te krijgen, wanneer je voor het eerst in Buenos Aires bent; tango, straatmusici, vintage- en antiekwinkels, boetieks en als hoogtepunt een antiek- en vintagemarkt op zondag.  Mis het niet!

La Boca is een zeer kleurrijke wijk rondom het bekende voetbalstadion. Leuk om een kijkje te nemen, maar wel zeer toeristisch. Puerto Madero heeft inmiddels de duurste vierkante meters van de stad. Je vindt er hippe restaurants in verbouwde havenloodsen en bekende clubs en bars langs het water.

In Recoleta overheerst het Europese gevoel, tenzij je het graf bezoekt van Evita. Dan komt Argentinië weer veel dichterbij. Recoleta bezit veel winkels, brede lanen en imposante gebouwen.

De leukste wijk van de stad is voor mij Palermo. Er is veel leven op straat, fijne boetieks, bars, clubs en restaurants. Een paar dagen wonen tussen de locals? Dan zit je hier goed.

Taxi’s zijn overigens goedkoop en snel te vinden. Shoppen is leuk, omdat er veel andere merken zijn. Alleen is het aanbod niet altijd volgens de laatste Europese mode.

Hotel favorieten
Om de keuze voor je hotel wat gemakkelijker te maken, zet ik mijn favorieten even op een rijtje.

Uit in BA
Nu ik toch met lijstjes bezig ben, dan ook maar even mijn persoonlijke uitgaanstips.
Te beginnen met lekker eten.

Een drankje en gezelligheid?

Met deze tips kun je zonder moeite een paar dagen Buenos Aires vullen. En zelfs dan heb je nog tijd tekort…

Je persoonlijke Travel Counsellor vertelt je graag meer over Buenos Aires.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven