4 favorieten in Thailand

20 July 2022

In deze blog vind je onze vier favorieten in Thailand! Ga terug naar de basis en ontdek het échte Thailand.

Mae Kampong in Chiang Mai
Mae Kampong, gelegen op 50 kilometer van de stad Chiang Mai, is een dorp gelegen in een groene vallei omgeven door bosrijke bergen. Hier vind je honderd huizen gebouwd van hout in een lokale bergachtige tribale stijl, waarvan er veel fungeren als homestay, restaurant of koffietentje. Het dorp heeft veel bezienswaardigheden: een prachtige tempel, die midden in een beekje staat, een geweldige koffiezaak met een panoramisch uitzicht, een waterval, duurzame koffieplantages en fruitboomgaarden. Waaghalzen kunnen het gebied ook van hogerop bekijken dankzij de zip-line. Het is het beste om het dorp 's ochtends tijdens de lokale markt te bezoeken, dan worden namelijk de lokale koffiebonen ter plekke voor je geroosterd. Wakker worden met de lekkerste bak die je ooit hebt gedronken, dat klinkt toch als muziek in de oren!

Mae Kampong, Chiang Mai

Bo Hin Farm Stay in Trang
In de buurt van het strand van Sikao vind je het dorp Bo Hin, bekend om de ambachtelijke visserij. De eigenaar van Bo Hin Farm Stay laat bezoekers kennis maken met de traditionele viskweek in de baai en leert hen "zeegras" planten tijdens laagtij. Deze activiteit helpt het zeeleven nieuw leven in te blazen, doordat het zeegras als voedsel dient voor veel dieren, zoals de zeekoe. Geniet tijdens een kajakexcursie van de prachtige nabijgelegen mangrove en leer meer over dit onschatbare ecosysteem. Het Libong eiland is de perfecte plek om zeekoeien en ontelbare vogels in hun natuurlijke habitat te observeren. Ook zijn de idyllische eilanden van Trang gemakkelijk te bereiken.

Baan Bang Rong in Phuket & Koh Lanta in Krabi
Op Baan Bang Rong gaat het niet alleen om de stranden, het eiland is tevens de thuisbasis van een rijk agrarisch leven. Bezoek de beroemde ananasplantages – een lokaal, kenmerkend product uit de provincie Phuket – en ontdek de rubberboomplantages. In een workshop laat een lokale boer zien hoe de bomen worden gekapt en hoe de natuurlijke latex wordt gewonnen en omgezet in rubber. Een mangrovebos in de buurt is een perfecte plaats voor een kajaktocht, waarbij bezoekers jonge vis en krabben vrijlaten in de oceaan. Verder is er ook een ethisch olifantenreservaat in het gebied, waar een 2 kilometer lange canopy walk de perfecte plek is om de olifanten te observeren zonder hen te storen.

Ook op het eiland Lanta in Krabi staan duurzame visserij en traditionele rubberboomplantages centraal. In Tung Yi Peng kun je verblijven bij de lokale bevolking wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Het dorp ligt aan een prachtige waterkant waar elke zonsopgang magisch is. De plaatselijke bevolking brengt bezoekers met een traditionele boot naar de plek waar bij aankomst verse lokale ontbijtjes voor je klaar staan. Er is een wandelpad om het prachtige mangrovebos te bewonderen dat de dorpelingen helpen beschermen.

Bang Rong, Phuket

Kuiburi in Prachuab Khiri Khan
Op slechts anderhalf uur rijden van het strand van Hua-Hin in het westen, verandert het landschap van zee naar bergen en jungle. In deze groene regio ligt Kuiburi, een nationaal park beroemd om zijn wilde olifanten. De kans om wilde dieren te zien is wel 90%. Om de mensen die aan de rand van het nationale park wonen het belang ervan te laten inzien en de autoriteiten te helpen in de strijd tegen stroperij, is de plaatselijke bevolking betrokken bij het toerisme. Zij zorgen voor een pick-up auto service voor bezoekers en brengen hen naar 5-6 observatieplekken binnen het nationale park. Op deze manier verdient de plaatselijke bevolking iets aan het bos dat zij helpen beschermen. Het zien van wilde olifanten in hun natuurlijk habitat is een bijzonder en onvergetelijk moment.

Kuiburi, Prachuab Khiri Khan

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven