Overzicht


Iedereen kent Barcelona, maar weinigen zijn zich bewust van de vele mogelijkheden die de ruime omgeving van Barcelona te bieden heeft. Want Barcelona is veel meer dan enkel de stad. Het is een regio met 100 kilometer kust met prachtige steden en charmante vissersdorpen. De Costa strekt zich uit van Villanova en Sitges in het Westen tot Malgrat de Mar in het Oosten en gaat tot diep in het Catalaanse binnenland en de bergen. Natuurparken, indrukwekkende monumenten, diepgewortelde tradities, cava, wijnen en een verfijnde gastronomie zijn maar enkele van de trekpleisters.

In de sporen van Gaudí
Wat dacht je van een route van het modernisme? Niet enkel Barcelona stad is gekend om zijn iconische gebouwen als de Sagrada Familia, Casa Milà of Casa Batlló. Ook in de wijde regio vind je de sporen van Gaudí en het modernisme. Denk maar aan Terrassa of het Colonìa Guëll.

Rond 1900 ontwerp Antoni Gaudí i Cornet als Catalaanse architect heel wat markante gebouwen. Vaak deed hij dat in opdracht van de rijke textiel industrieel Eusebi Güell. Zo bouwde hij ook de door UNESCO beschermde crypte in de Colonia Güell die je vind in Santa Coloma de Cervelló op 20 kilometer van Barcelona. Het dorp met de crypte moest een modelstad worden voor arbeiders. Volgens sommigen is de crypte de best bewaarde schat van Gaudí. Maar je vindt er ook tal van andere indrukwekkende modernistische gebouwen.

Menselijke torens of Castellers
Al van de Castellers gehoord of menselijke torens? Het is een diepgewortelde traditie die je op bovendien zelf kan ervaren. Vanuit oorsprong is het bouwen van Castellers ontstaan in Tarragona in de Costa Daurada. Nadien is deze over heel Catalonië verspreid geraakt. Ook in Costa Barcelona dagen ze mekaar verschillende keren per jaar uit om de hoogste menselijke torens te bouwen die tot 6 verdiepingen hoog gaan. De sterksten staan onderaan. Kinderen klimmen helemaal tot de top.

Deze traditie kan je onder andere in Vilafranca del Penedès bijwonen. Maar ook gedurende het jaar kan je de repetities bijwonen of kan je zelf ervaren wat het is om deel uit te maken van deze uitdaging.

Ongebreidelde natuur
Op minder dan een half uur van Barcelona vind je al verschillende natuurparken. Zegt wandelen in door UNESCO beschermd biosfeerreservaat jou wat? Of geniet je liever van de zee? Costa Barcelona heeft een verrassende diversiteit qua natuur. Van de Middellandse Zee tot het hooggebergte. Activiteiten op het water, wandelen, fietsen, paragilden. Hier beleef je de natuur ten volle.

De regio kent een tiental beschermde natuurparken. Zo heb je vlak buiten Barcelona al het Collserola gebergte met zicht over de skyline van de stad. Of kan je naar het El Garraf nationaal park gekend om zijn 360° uitzicht over de zee en het binnenland. Fervente wandelaars kunnen dan weer naar Montsney wat een door UNESCO beschermd biosfeerreservaat is. In Montsney vind je tal van riviertjes, moerrassen en verschillende leefgebieden. Van de typische Middellandse Zee omgeving tot een subalpine leefgebied op 1.700m hoogte.

Op slechts 15km van Barcelona kan je dan weer tal van vogelsoorten spotten in de Delta van Llobregat, één van de belangrijkste moerasgebieden van Catalonië. Costa Barcelona zal natuurliefhebbers zeker niet teleurstellen.

De bakermat van de cava
Wie cava zegt, zegt Costa Barcelona met Penedès als de bakermat van het door Belgen geliefde drankje. Niet voor niets gaan gastronomie en wijn hier hand in hand. En van die rijke geschiedenis kan je proeven. Trek naar één van de vele grote of kleine wijnhuizen en leer zelf je wijn maken, doe mee aan kookworkshops, trek de wijngaarden in om te gaan sterrenkijken of geniet gewoon van een lekker glas wijn. Als je trek gekregen hebt, trek je naar één van de vele restaurants met een Michelin ster. Zo heb je het restaurant Sant Pau van Carte Ruscadella dat bekroond werd met 3 sterren. Sant Pau vind je in Sant Pol de Mar, net ten zuiden van Calella.

Heb je zelf zin gekregen om erop uit te trekken in Costa Barcelona? Of wil je genieten op één van de vele stranden als Malgrat de Mar, Santa Susanna, Calella, Sitges of Vilanova? Onze Travel Counsellors kennen deze regio door en door. Wij geven je graag meer informatie en helpen je voor het samenstellen van jouw ideale vakantie in Costa Barcelona.

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven