Overzicht


Catalonië is een mediterrane bestemming met een  rijke geschiedenis, zijn eigen cultuur en taal, plus een rijk historisch en natuurlijk erfgoed. Met een bevolking van meer dan 7,5 miljoen en een oppervlakte van 32.107 km2 geniet je er van een gematigd en mild mediterraan klimaat, gekenmerkt door droge, warme zomers en matig koele winters. Catalonië is de thuisbasis van veel belangrijke metropolen, van de hoofdstad, Barcelona, tot de provincie steden Girona, Tarragona en Lleida en kleinere steden gevuld met opmerkelijk erfgoed en majestueuze monumenten. Met zijn 580 km kustlijn, Catalaanse Pyreneeën, veel natuurparken en beschermde gebieden, biedt Catalonië grote mogelijkheden voor toeristen: van cultuurkoekers tot familiereizigers, sportliefhebbers en natuurliefhebbers of voor degenen die gewoon op zoek zijn naar ontspanning ... Welkom!

Gezinsvakanties
Catalonië is een van de meest geschikte plekken voor een familievakantie. Aan activiteiten heb je in Catalonië met kinderen geen gebrek. Je kan gaan kayakken op zee, een bootje huren, picknicken in het bos, wandelen of fietsen in de prachtige natuur of zelfs een sneeuwballengevecht houden. In Catalonië hoef je niet te kiezen, er zijn nu 24 gecertificeerde toeristische familiebestemmingen, zowel op het strand als in de bergen.

Catalonië Premium
Voor de meest veeleisende bezoekers heeft Catalonië ook van alles te bieden. Maak je keuze uit een breed scala aan premium accommodaties en eet in één van de 54 Catalaanse restaurants die in totaal 60 Michelin-sterren bevatten. Maak een helikopter tour over de Catalaanse wijngaarden of bezoek het geniale werk van Gaudí met een privégids of geniet van een dag winkelen met een personal shopper of ontmoet de spelers van FC Barcelona na een wedstrijd. Catalonië doet je altijd een exclusief voorstel.

Wijn
Het wijntoerisme in Catalonië biedt veel meer dan alleen het proeven van wijnen of cava (Catalaanse mousserende wijn). Je kunt wandelen, fietsen of paardrijden door de wijngaarden, bezoek de wijnmakerij waar ze biologische wijn maken, combineer wijn met de gastronomie of neem deel aan de druivenoogst om de echte ervaring te voelen! Catalonië heeft meer dan 300 wijnhuizen die georganiseerde rondleidingen aanbieden, waaronder de niet te missen Art Nouveau wijnkathedralen. 12 verschillende denominaties van oorsprong (DO) zorgen voor de kwaliteit en uniekheid van Catalaanse wijnen, het identificeren van wijnstreken en specifieke kenmerken van geografische gebieden. Salut!

Natuur en actief toerisme
Wist je dat meer dan 30% van het Catalaanse grondgebied beschermd is voor het behoud van de natuurlijke ecosystemen? Catalonië is een must-see stop voor natuurliefhebbers, met in totaal 18 natuurparken! Een van de meest spectaculaire beschermde gebieden is Aigüestortes en het Nationaal Park Estany de Sant Maurici, met meer dan 200 meren en indrukwekkende bergen. De Catalaanse bergen zijn een paradijs voor wandelaars, met verschillende wandelroutes en langeafstandspaden door de regio (bijvoorbeeld GR1 en GR11) en berghutten wachtend op hun bezoekers. Andere outdoor activiteiten zijn mountainbiken, fiets toerisme, rotsklimmen, canyoning, rafting of ballonvaarten. In het gebied van Pre-Pyreneeën vind je de Montsec, een van de beste plaatsen ter wereld voor astronomische observatie, een UNESCO Starlight Reserve.

Festivals en tradities
De festival kalender van Catalonië is het hele jaar door gevuld. De beroemdste is Sant Jordi (23 april), wanneer de straten vol staan met boek- en bloemstalletjes. Tijdens de vooravond van Sant Joan (24 juni) worden grote vreugdevuren aangestoken op de pleinen en straten van de steden en de Catalanen vieren de hele nacht lang zomerzonnewende met muziek en vuurwerk. Ook geassocieerd met vuur zijn de festivals Patum de Berga en Falles del Pirineu, beide opgenomen in de UNESCO-lijst van het Immaterieel Cultureel Wereld Erfgoed.

In de zomer vieren vele plaatsen hun festa major (lokaal festival). Lokale festivals omvatten typisch sardana-dansen – een traditionele Catalaanse dans; Correfoc - een parade met fantastische vuurspugende beesten die door "duivels" worden geleid; en castells - menselijke torens, ook Immaterieel Wereld Erfgoed van UNESCO.

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven